K: Mesélj kicsit magadról… 🙂

A.K.: Budapesten születtem és nőttem fel, bár mivel kb. 2 km-re volt tőlünk a Budapest-vége tábla, inkább kisvárosi hangulata volt a környéknek.
Gyerekként sok minden érdekelt, és sokféle szakköre jártam a hegedű órákon át, a „kisbiológus” szakkörig, de a nagy kedvenc a rajzszakkör maradt.
Grafikusi és kiadványszerkesztői pályafutásomat egy bio termékeket forgalmazó nagykernél kezdtem, ahol sokféle feladat akadt. Illetve sokféle termékhez kellett kreatívokat gyártani. Így sokat tanulhattam a szakmáról.

K: Hogyan kerültél a Herz Kreációhoz?

A.K.: Ahogy az lenni szokott, jelentkeztem egy aktuális álláshirdetésre.
Majd megbeszéltünk egy időpontot a MagNet Közösségi Házba, ami egy igazán felemelő helyszín a megszokott irodai interjúkhoz képest.
Az interjú többi része is eltért a megszokottól, ugyanis szombati nap lévén Zsuzsa és Reiner hozta a gyerekeket is, és Goldit is, aki egy barátságos golden retrieverhez hűen egyből jött is barátkozni.
Ez a valóban családias légkör megalapozott egy jól sikerült interjút, majd a pályafutásomat a cégnél.

K: Milyen feladatokat látsz el a cégnél?

A.K.: Jelenleg a legnagyobb feladatom a Praktiker akciós kiadványainak szerkesztése és koordinálása.

K: Melyek a kedvenc feladataid?

A.K.: Egy-egy új extra katalógus kialakítása.

K: Mi jelenti számodra a legnagyobb kihívást?

A.K.: A kereskedelemben nem csak a trendek, de a kiemelendő termékek is gyorsan változnak. Ez utóbbival néha nehéz lépést tartani.

K: Mit tartasz a Herz Kreáció legnagyobb erősségének?

A.K.: Meg tudjuk beszélni a dolgokat és segítjük egymást.

K: Hogyan zajlik az együttműködés a csapattal?

A.K.: Mivel jelenleg home office-ban vagyunk, így email, telefon és chat-ablak formájában. Így egy kicsit kevesebb a munka közbeni random beszélgetés, de ugyanolyan hatékonyan tudjuk a feladatokat megoldani.

K: Mit szeretsz a leginkább a cégnél?

A.K.: Ha összegyűlik a csapat, akkor egy jó kedvű, baráti légkör a jellemző.

K: Mik a jövőbeli szakmai terveid?

A.K.: Szeretném belevetni magam a 3D világába. Sok példát láttam arra, hogy egy-egy 3D-s grafika egy kiadványban mennyire fel tudja dobni az adott oldalt. És mindig is érdekesnek találtam ezt az ágat, szóval jó lenne megtanulni legalább az alapokat.

K: Mi inspirál a munkában?

A.K.: Én némiképp a „Trial and error” típusú emberek közé tartozom, így sok esetben egy-egy tervezési folyamat úgy indul, hogy meglátok valamit, ami megtetszik és kipróbálom, hogy adott projektnél alkalmazható-e. Ha nem a legjobb, akkor megnézem, hogy egy kicsit átalakítva jobb-e… és így tovább, amíg végül általában egy teljesen más valami jön létre.

K: Mi a legnagyobb karrierálmod?

A.K.: Mint mindenki én is szeretem, ha elismerik a munkámat és ha az általam készített munkákra büszkén mondhatom, hogy igen, ezt én csináltam.
És persze egy klisével zárva: A határ a csillagos ég 😀