A sikeres plakát titka 2021-ben A digitális ősrobbanással a reklámipar mostohagyermekévé vált out-of-home reklámok életében eljött az a pillanat, hogy ahhoz, hogy életben maradjanak mind struktúrájukban, mind céljukban, mind a közvetíteni kívánt üzenetben újra kellett definiálni a marketing ezen eszközét. A kültéri hirdetőtáblák, reklámtáblák és plakátok esetében már nem elég mindösszesen reklámozni, fontos, hogy a […]

kültéri reklámtábla

A sikeres plakát titka 2021-ben

A digitális ősrobbanással a reklámipar mostohagyermekévé vált out-of-home reklámok életében eljött az a pillanat, hogy ahhoz, hogy életben maradjanak mind struktúrájukban, mind céljukban, mind a közvetíteni kívánt üzenetben újra kellett definiálni a marketing ezen eszközét. A kültéri hirdetőtáblák, reklámtáblák és plakátok esetében már nem elég mindösszesen reklámozni, fontos, hogy a fogyasztók figyelmét egy életérzésen keresztül igyekezzenek megragadni vagy épp képviseljenek egy ügyet, elmeséljenek egy történetet, mindezt pár másodperc alatt. Erre volt az egyik legjobb példa a Coca-Cola szivárványos plakát kampánya, amely egy kockázatos vállalás volt, ám annál hangosabbat szólt és pozitívan sült el. A Coca-Cola ezzel újradefiniálta a kültéri plakátok szerepét a marketingben.

plakát készítés szempontjai

Vegyük sorba, mik a legfontosabb szempontok a hatékony hirdetőtábla készítéshez:

  1. Egyszerűen nagyszerű!

4-5 szóban fogalmazzuk meg a kampánycél szempontjából legfontosabb információkat. A fogyasztónak, mindössze 3-5 másodperc áll rendelkezésére, hogy feldolgozza a kreatív észlelést, így felesleges plusz információkkal terhelni.

  1. Ne zsúfold tele a plakátot/reklámtáblát!

Meghatározó kép, rövid szöveg, megfelelő méretű brand logó – ennél többre nincs is szükség, hogy elérjük a célközönség figyelmét.

  1. Jól olvashatóság!

Hirdetőtábla készítés során fontos szempont a szövegezés. Nemcsak, hogy kevés legyen, de jól olvasható is! Ezért a lehető legegyszerűbb és legkönnyebb olvashatóságot biztosító betűtípust használd táblakészítéskor.

  1. Légy stílusos!

Nemcsak a kép és a szöveg számít, legalább olyan fontos a képviselt stílus, a színek, a formák. Ha nincs meg az összhang üzenet és megjelenés között, az a plakát sikertelenségéhez vezet.

  1. Összhang a különböző kreatívok között

Egy újabb fontos szempont, hogy a különböző kreatívok tekintetében az egységes megjelenés tükröződjön. Mivel print esetében sokkal több ideje jut a fogyasztónak a tartalommal foglalkozni, megérteni az üzenetet, ezért érdemes adaptálni a print megjelenéseket a kültéri reklámhordozó lehetőségeinek tükrében.

A kültéri reklámtáblák reneszánsza

Végezetül pedig jöjjön a konklúzió: miért is olyan népszerűek 2021-ben újra a kültéri hirdetőtáblák?

Mert az embereknek a nagy internetes zajban szükségük van némi statikus ingerre. A digitális világ előnye és hátránya ugyanaz: gyors elérhetőség, azonnali változás, folyamatos ingerkeltés és -szerzés. Kezdetben ez csábítóan hatott az emberekre, ám mivel az emberi agy sokkal lassabban dolgozza fel a beérkező ingereket, így egy idő után a túl sok és gyors információáradat a rendszer túlterheltségéhez vezetett. Ezért tartanak egyre többen közösségi média detoxot és nyúlnak vissza a régi módszerekhez. És ez az out-of-home reklámok reneszánszának is a titka. Bár a plakátok tekintetében sokkal komolyabb szakértelmet igényel a marketingesektől is az üzenet, amit közvetíteni szeretnének, mégis mindenki számára jó és új lehetőség a marketing kommunikáció kültéri reklámlehetőségeinek tekintetében.

Szeretnéd egy profi csapatra bízni a kültéri plakátkészítést? Kattints IDE és vedd fel velünk a kapcsolatot!

kültéri reklámtábla

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.