Mert elképesztő eredményeket hoz Eddig azt gondoltad, nehéz reakcióra bírni a közönségedet? Egy jól sikerült videó eredményeit látva biztosan újragondolod majd. Íme néhány száraz, de annál ígéretesebb friss adat a Wyzowl mérései alapján, a videó marketing eredményeiről! Egy videó megtekintőinek 63%-a reagál valamilyen formában (kedvelés, megosztás, komment stb.) A videós tartalmak 2021-ben 55%-os megtekintői arányban […]

  1. Mert elképesztő eredményeket hoz

Eddig azt gondoltad, nehéz reakcióra bírni a közönségedet? Egy jól sikerült videó eredményeit látva biztosan újragondolod majd. Íme néhány száraz, de annál ígéretesebb friss adat a Wyzowl mérései alapján, a videó marketing eredményeiről!

  • Egy videó megtekintőinek 63%-a reagál valamilyen formában (kedvelés, megosztás, komment stb.)
  • A videós tartalmak 2021-ben 55%-os megtekintői arányban generáltak átkattintásokat és leadeket.
  • A videó marketing eszközöket használók 78%-a nyilatkozta, hogy a videók közvetlenül segítették eladásaik növelését.
  1. Mert közönséged szereti és elvárja tőled

A videó marketing nem az a hirdetési forma, amit a felhasználó unottan tovább görget. Mi több, a felhasználók egyenesen szeretnek olyan termékekről, szolgáltatásokról videón keresztül tájékozódni, amelyek egy kicsit is relevánsak számukra. Az internetes felhasználók videófogyasztása az elmúlt években ugrásszerű növekedésnek indult: ma az emberek átlagosan 18 órányi videóanyagot néznek meg online – 7,5 órával többet, mint 3 éve. Ez alapján nem meglepő, hogy a válaszadók 69%-a nyilatkozta: ha van lehetőség választani, legszívesebben online videón keresztül tájékozódik vásárlás előtt. A videó marketing tehát kezdi átvenni a hatalmat a többi információátaadási, hirdetési forma fölött.

  1. Mert hatékony keresőoptimalizálási eszköz

A Moovly statisztikái szerint weboldalad 53%-kal nagyobb eséllyel landol a Google találatok első helyén, ha a weboldaladon van egy releváns, beágyazott YouTube-videó. A videó marketing tehát nemcsak a közvetlen bevételnövelésre remek eszköz, hanem a SEO-stratégiád fontos és jól működő eleme is lehet. Ehhez persze a videó marketing során figyelned kell a feltöltött tartalom optimalizálására is: írj lényegre törő, figyelemfelkeltő címet, ne felejtsd ki a leírásból a kapcsolódó linkeket, és ne hagyd ki a call to action mondatot a felvezető szövegből!

  1. Mert segítségével bármit elmesélhetsz közönségednek

Szolgáltatásod, terméked egyszerűbbé teszi vásárlóid életét, leírni viszont komplex? Ez a paradoxon gyakori probléma a vállalkozások körében. A videó marketing segítségével ez egyszerűen kiküszöbölhető, hiszen egy pár perces anyagba sűrített képi eszközökkel, egy folyamat bemutatásával, vagy éppen egy frappáns animációval részletesebben magyarázhatod el üzenetedet, mint egy tízezer szavas cikkben. A videó marketing gyakorlatilag a 0-24-ben elérhető, online nagyköveted lesz, és bármikor bemutatkozik helyetted.

  1. Mert a legjobb módszer, hogy elérd a mobilos felhasználókat

A felhasználók több mint 90%-a mobiljáról nézi a videókat. Ez önmagában elég meggyőző érv a videó marketing mellett: azt jelenti, hogy videós tartalmaidat bárhol, bármikor szívesen nézik az emberek. Ráadásul a közönségeddel kialakított kapcsolat minősége is egészen új szintre emelődhet: a telefonról videót nézők 1.4-szer nagyobb eséllyel éreznek személyes kötődést a megtekintett márkákkal, mint az asztali gépet használók.

Meggyőztek a videó marketing mellett szóló érvek? Keresd a Herz Kreáció csapatát!

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.