Mielőtt elkezdenéd, vedd figyelembe: a videó szerkesztés nem old meg mindent! A modern videó szerkesztő programokkal varázslatos eredményeket érhetsz el – de csak akkor, ha jó nyersanyaggal dolgozol. A sikeres videó szerkesztés nulladik lépése, hogy jó minőségű kamerával felvett, hasznos nyersanyag álljon a rendelkezésedre! Szelídítsd meg a nyersanyagot! Fölösleges az időzítésen feszülnöd, amíg nem készült […]

Mielőtt elkezdenéd, vedd figyelembe: a videó szerkesztés nem old meg mindent!

A modern videó szerkesztő programokkal varázslatos eredményeket érhetsz el – de csak akkor, ha jó nyersanyaggal dolgozol. A sikeres videó szerkesztés nulladik lépése, hogy jó minőségű kamerával felvett, hasznos nyersanyag álljon a rendelkezésedre!

Szelídítsd meg a nyersanyagot!

Fölösleges az időzítésen feszülnöd, amíg nem készült el az első vágás. Mielőtt belemélyednél a videó szerkesztés részleteibe, szelektálj: vágj ki minden fölösleges részletet, és keresd azokat a képkockákat, amelyeknek központi szerepet szánnál a videódban. Ezután jöhet a nyersanyag vizuális csinosítása, például a színkorrekció.

Légy dinamikus, de ne vidd túlzásba az effekteket!

Fontos, hogy a videódban mindig történjen valami! Ha például beszélő szereplő van az anyagban, vágj ki a pár másodperces gondolkodási szüneteket, az „ő-zéseket”, a túl hosszú mondatok kevésbé releváns részét. Ha ezt megteszed a videó szerkesztés során, nemcsak letisztultabb anyagot kapsz, de a gyors vágásokkal észrevétlenül fenntarthatod a nézőid figyelmét. Ügyelj arra, hogy a videó szerkesztés eszközeivel változatos képi világot teremts, de ne vidd túlzásba a speciális effektek használatát – hacsak nem akciófilm-paródiát készítesz.

Stock videók?  Válassz körültekintően!

Ha videó szerkesztés során azzal szembesülsz, hogy egy adott beszédrészlethez remek lenne valamilyen illusztráció, de a saját nyersanyagban egyet se találsz, ami igazán passzolna, nézz szét a neten található stock videók között! De vigyázz: csak olyan anyagot válassz, ami beleillik a videó koncepciójába, és nem idegen a céged arculatától.

Zenét csak tisztán!

Egy dinamikus, figyelemfelkeltő zenei aláfestés rengeteget fog dobni a videódon – ne hagyd ki ezt a lehetőséget! Arra azonban figyelj, hogy a zene kiválasztása éppolyan fontos része a videó szerkesztés folyamatának, mint bármely másik lépés: szentelj elég időt ennek a szakasznak! Kulcsfontosságú továbbá, hogy csakis jogtiszta anyagot használj. Ha nem fér bele a költségvetésbe a kedvenc Elton John számod jogtiszta használata, inkább válogass ingyenesen felhasználható angolul royalty free kifejezéssel jelölt tartalmak közül.

Ne hagyd ki a feliratozást!

Hasznos és egyben figyelemfelkeltő, ha kulcsmondatokat, fontos szavakat, információkat szövegesen is jelölsz a videó szerkesztés során. A call to action, azaz cselekvésre felszólító szövegrészleteket például feltétlenül érdemes szövegesen is kiírni! Arra azonban ügyelj, hogy a feliratok színe és betűtípusa pontosan illeszkedjen a márkád arculatához.

Úgy érzed, elakadtál a videó szerkesztés útvesztőjében?

Kérd profi csapatunk segítségét!

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.