Írj vonzó tárgysorokat!

A hírlevél tárgysorának egyetlen feladata van: rávenni az olvasót, hogy megnyissa a leveled. Ebből adódóan rendkívül fontos szerepe van, hiszen, ha nem ragadja meg rögtön a figyelmet, a leveled halálra van ítélve.

Feliratkozóid naponta több tucat e-mail-t kapnak, amelyek mind az ő figyelmükért versengenek. Ebből a levélrengetegből kell valahogy kiemelned a tiédet. Mutatjuk, hogyan:

  • keltsd fel a kíváncsiságukat
  • használj számokat a tárgysorokban
  • tegyél fel egy kérdést
  • használj könnyen érthető szavakat
  • tedd személyessé
  • szólítsd nevükön őket
  • sürgesd egy kicsit őket
     

2. Találd meg az ideális küldési időt

Az, hogy mikor kell küldened a hírleveled, a közönségedtől függ. Folyamatosan figyelemmel kell kísérned a megnyitási arányaid és ezek alapján optimalizálni a küldési időt. Általánosságban elmondható, hogy hétfőtől csütörtökig nagyjából ugyanazok a megnyitási arányok, pénteken enyhébb, hétvégén pedig nagyobb eséssel. Természetesen vannak kivételek: a hobbiról szóló e-mailek például hétvégén teljesítenek a legjobban.

Az optimális napszak a délelőtt, a megnyitási arány nagyjából 10 óra körül tetőzik és a nap folyamán fokozatosan csökken.

Ha egyszer megtaláltad a számodra legmegfelelőbb időpontot és napot, ragaszkodj hozzá. Feliratkozóid értékelni fogják a rendszerességet, és megtanulják, hogy milyen időpontban érkezik tőled hírlevél.

3. Tedd személyessé!

Egy kis figyelmesség sokat segíthet a hírlevél marketingedben. Az olvasó nevének vagy egyéb személyes adatainak (például lakhelyének vagy iparágának) hozzáadása az e-mail tárgysorához könnyedén növelheti a megnyitási arányt.

Amikor feliratkozóid látják a nevüket a tárgysorban vagy az üzenet elején, azt érezhetik, hogy direkt nekik kommunikálsz. Ennek következtében inkább lesznek személyek, akik szívesen beszélgetnének veled, mint egy újabb, arc nélküli cím a listádon.

Senki sem szeret száraz értékesítési leveleket olvasgatni szabadidejében. Ha személyre szabod a hírleveleid, olvasóid el is felejthetik, hogy szeretnél nekik eladni valamit. Összességében tehát a személyre szabás gyors és egyszerű módja annak, hogy üzeneted közvetlennek és emberinek tűnjön. Arról nem is beszélve, hogy a hírlevél készítés is könnyebbé válik, ha konkrét személyeknek írsz.

4. Optimalizálj mobilra!

Semmi sem fogja gyorsabban a kukába küldeni hírleveled, mint az optimalizálás hiánya. Tekintettel arra, hogy az e-mailek többségét ma már mobilon olvassák, egy olyan weboldal vagy hírlevél, amely nem néz ki jól mobileszközön, biztos kudarc.

5. Írj kiváló szövegeket! 

Tegyük fel, hogy megtalálod a tökéletes tárgysort és a megfelelő időben küldöd el az e-mailt, amit meg is nyit az olvasó.

“Ez az, sikerült!“ – gondolhatnád. Részben igazad is lenne, de a hírlevél készítés ennél többről szól. Persze, a megnyitás önmagában nagyon fontos, de mit sem ér, ha a leveled szövege csapnivaló. Ebben a részben kell értéket adnod az olvasóidnak, itt kell cselekvésre ösztönöznöd őket és megmutatnod nekik, hogy megéri a listádon maradni. 

5+1. Tesztelj

A jobb e-mail marketing platformok lehetővé teszik az A/B tesztelést, így láthatod, mi működik közönségednél és mi nem. Először tesztelj minden változót egy kisebb listán, mielőtt kiküldöd a leveled az összes feliratkozódnak. Próbálgasd a tárgysorokat, a napszakokat, a különböző szövegváltozatokat, a cselekvésre buzdító felhívásaidat. Ezzel rengeteg hasznos információhoz juthatsz a közönségedről, melyek mind-mind segítségedre lesznek abban, hogy a legtöbbet hozhasd ki hírlevél marketingedből.

Ha úgy érzed, elveszel a hírlevelek útvesztőjében és egy kis segítségre van szükséged, keress minket bátran!

További hasznos tippekért kövess minket Facebookon és Instagramon is!

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.