Különbség meghívó és meghívó között A hivatalos, tehát céges meghívók készítése igazából sosem ment ki a divatból. Az üzleti élet protokollja, hogy bármilyen céges rendezvényre, eseményre illik nyomtatott formában meghívást küldeni. A céges meghívó készítés ma már szinte gyerekjáték, hisz a Photoshop illetve a Canva program használatával játszva elkészíthetjük a legstílusosabb meghívókat, amiket akár online, […]

nyomtatott meghívó

Különbség meghívó és meghívó között

A hivatalos, tehát céges meghívók készítése igazából sosem ment ki a divatból. Az üzleti élet protokollja, hogy bármilyen céges rendezvényre, eseményre illik nyomtatott formában meghívást küldeni. A céges meghívó készítés ma már szinte gyerekjáték, hisz a Photoshop illetve a Canva program használatával játszva elkészíthetjük a legstílusosabb meghívókat, amiket akár online, akár offline, nyomtatott formában is eljuttathatunk a meghívottaknak. Ehhez számos magánjellegű, félhivatalos vagy hivatalos esemény vagy épp üzleti meghívólevél minta áll rendelkezésünkre az alkalmazásoknak köszönhetően, így nem kell hosszas kutatómunkát végeznünk az interneten, mielőtt nekiülnénk a szerkesztésnek.

Cégen belüli kisebb rendezvények esetében azonban már kevésbé kell követni a protokollt, ilyenkor bátran hagyatkozhatunk a céges meghívó készítése esetében az online térre, tehát az elkészült meghívót nyugodtan kiküldhetjük e-mailen, felesleges nyomtatásra költeni.

Az elmúlt években számos házasulandó pár választotta az esküvői meghívó ezen formáját például papíralapú, nyomtatot meghívó helyett. Ennek ellenére az esküvői meghívók azok, amik talán sosem fognak igazán kimenni a divatból, hiszen valódi hagyományuk van.

meghívó készítés

A meghívó készítés lépései

Akár online, akár nyomtatott meghívóval készülünk, akár esküvői meghívóról van szó, akár céges meghívó készítésről, bármely meghívó készítésekor fontos odafigyelni néhány tartalmi „követelményre”, ami mindenképp szerepeljen a meghívón.

A meghívónak tartalmaznia kell:

• Meghívó neve, rangja
• Meghívás ténye
• Meghívott neve, (esetleg rangja, megnevezése)
• Meghívás alkalmát, indítékát
• Rendezvény jellegét
• Hely, időpont (időtartam)
• Visszajelzési kérelem
Öltözködési kívánalmak – előfordul, hogy ez ma már lemarad a meghívókról, azonban sokat segíthet a meghívottaknak, ha feltüntetjük, milyen jellegű eseményre is készülnek:

  • Uniform informal (hivatali öltözet)
  • Black tie (fekete csokornyakkendő szmoking, nőnek kisestélyi)
  • White tie (fehér csokornyakkendő, frakk, nőnek nagyestélyi)

A lemondásra való visszajelzésekre különösen az ültetéses rendezvényeknél van szükség. A meghívón fel kell tüntetni, ha visszajelzésre várunk.

Ezek jelölései:

• Magyarul – v. k, azaz választ kérünk
• Franciául – R.S.V.P répondez s’ilvous plait
• Angolul – Regrets Only (csak lemondás esetén)
• Németül – U.A.W.g Um Antwort wird gebeten (választ kérünk)

A címben feltett kérdésünkre a választ tehát egyértelműen, hogy nem, a nyomtatott meghívók ideje egyelőre nem járt le. A kreatívok azonban az elmúlt évtizedben rengeteget fejlődtek és ma már egy egyszerű papír alapú nyomtatvány helyett számos izgalmas, kreatív és formabontó formája létezik a meghívóknak. Ha szeretnénk kitűnni a tömegből, mindenképp érdemes kreatív szakember segítségét kérni a meghívónk megtervezésében.

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.