Készíttess egyedi grafikát! Remek, ha találtál az alkalomra egy hangulatos stock fotót, de ezúttal inkább hagyd meg inspirációnak! Hiszen nem az a cél, hogy a karácsonyi képeslapunk az aznapi huszadik legyen a (virtuális) levelesáldában, ami „megy a többi közé”, hanem egy igazán egyedi, emlékezetes köszöntő megalkotása. Ennek érdekében érdemes egyedi grafikát készíttetned, amelyen harmonikusan keveredik […]

karácsonyi köszöntő grafika

Készíttess egyedi grafikát!

Remek, ha találtál az alkalomra egy hangulatos stock fotót, de ezúttal inkább hagyd meg inspirációnak! Hiszen nem az a cél, hogy a karácsonyi képeslapunk az aznapi huszadik legyen a (virtuális) levelesáldában, ami „megy a többi közé”, hanem egy igazán egyedi, emlékezetes köszöntő megalkotása. Ennek érdekében érdemes egyedi grafikát készíttetned, amelyen harmonikusan keveredik a céged vizuális világa és az ünnep játékossága. Ha online megoldásokban gondolkodsz, akkor választhatsz akár egy kedves gif-et vagy mini videót is, papíralapú üzenet esetén pedig érdemes számításba venni a különleges formákat, esetleg a kihúzható verziókat.

Csak személyesen!

Céged képviselőjeként üzenetet küldeni egy bensőséges ünnep alkalmából nem kis feladat: meg kell találnod a tökéletes egyensúlyt a formális és a személyes hangnem között. Mi azt ajánljuk, hogy a mérleg nyelve inkább a személyesség felé billenjen: hiszen valljuk be, a karácsony előtti heteket nemcsak a hangulatos ünnepvárás jellemzi, hanem a feltorlódó feladatok miatti stressz is. Kinek ne esne jól egy szívhez szóló levél a sok SOS tennivaló között?

Édes és rövid

A „személyes” és „szívhez szóló” természetesen nem azt jelenti, hogy Andersen-mese terjedelmű leveleket kellene fogalmaznod. Ahogy az angol kifejezés mondja: keep it short and sweet. Képzeld el, hogy egy fontos feladat közepén érkezik neked egy karácsonyi köszöntő: ha egy másfél oldalas irományt látsz, kénytelenek eltenni „későbbre”, ami azt jelenti, hogy jó eséllyel elfeledkezel róla. Ezzel szemben egy frappáns, vidám, szívmelengető üzenet néhány sorban is elfér, és bármilyen nehéz napon feldobja a címzett kedvét.

karácsonyi köszöntő grafika

Ne írj egy kaptafára!

Ami a szöveget illeti, mindenképp érdemes két külön köszöntőt fogalmazni: egyet az ügyfeleknek és egyet a kollégáknak.

Ezekben a műfajokban a következőkre figyelj:

  • Kollégák

Karácsony a szeretet, a hála és az összetartozás ünnepe: remek lehetőség, hogy tovább erősítsd a csapatszellemet a kollégák között. Mindenképp köszönd meg az idei közös munkát – ez ebben a furcsa, nehézségekkel teli évben különösen fontos. Kisebb csapat esetén abszolút van helye a belsős poénoknak, közös élmények felidézésének, de egy nagyobb létszámnak kiküldött levélben is megvan a lehetőség az egyediségre. A legjobb, ha mindenkinek név szerint címzed a köszöntőket.

  • Ügyfelek

Először is: ne feledd, ez nem promóció! Legyen ott a logód, nyugodtan térj ki röviden, nagy vonalakban az együtt elért eredményekre, de csak ízlésesen: most nem a sikeres üzlet, hanem az ünnep van a középpontban. A személyes megszólítás ez esetben is fontos!

+1 bízd profikra!

Ha ezt a fontos szövegírási feladatot gyakorlott copywriterekre bízod, és egy minőségi, egyedi grafikát rendelsz, biztos lehetsz a sikerben. Ne félj kiadni a kezedből a feladatot: jó szakemberek segítségével pontosan olyan lesz az üzenet, mintha Te magad fogalmaztad és rajzoltad volna!

Karácsonyig már nincs sok idő – ne késlekedj, bátran állj neki az ötletelésnek! Ha megfogadod a tippjeinket, bárki arcára őszinte mosolyt varázsolhatsz.

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.