A márkaépítés egyik sarokköve – légy különböző versenytársaidtól: erre jó az egyedi közösségi média grafika!

Vannak bizonyos színek, formák, betűtípusok, amelyekről egyből önkéntelenül egy adott márkára, cégre asszociálunk. Ez nem véletlen, hiszen jól tudjuk, mekkora szerepe van a jól kialakított vizuális stílusnak a márkaismertségben. Sokan viszont hajlamosak azt gondolni, hogy mindez a logóban, esetlen a weboldal megjelenésében kimerül – pedig a vizuális egységesség ennél jóval szélesebb körben is fontos! Jó példa erre a közösségi média grafika: mai cikkünkben megmutatjuk, miért érdemes építened erre a kommunikációs eszközre.

Olvasási idő: 2 perc, 47 másodperc

1. A profi imidzs elengedhetetlen kelléke

Professzionális a céged, professzionális a terméked vagy szolgáltatásod: miért ne lehetne az a social média jelenléted is? Ahogy nem nyújtanál át egy zsebkendőre írt telefonszámot sem névjegykártya helyett, úgy az is fontos, hogy a kommunikációd közösségi média grafika elemei igényesek legyenek. Ha magas szintű szakmaiságot sugárzik a teljes kommunikációd, még nem zárja ki, hogy barátságos közvetlenséggel nyiss az ügyfelek felé – bármilyen irányban finomhangolod a marketingedet, a közösségi média grafika által megtámogatott imidzsed biztosítja majd a bizalomgerjesztő alapot.

2. Segít márkaismertséget építeni

Bizonyára te is használtál már szkennert: hasznos eszköz, mert egyetlen pillanat alatt pontosan leképezi azt, amit a „szeme” elé teszünk. Meredeknek hangozhat, de ugyanígy működik a célközönséged is: ha meglátják a márkád egy vizuális elemét (legyen az akár egy logó, vagy egy közösségi média grafika), egy másodpercnyi „szkennelés” után pontosan tudják, szimpatikus-e nekik, vagy sem. Ugyanennyi idő alatt dől el az is, hogy felismerik-e: ezért rendkívül fontos, hogy vonzó, könnyen megjegyezhető képet közvetíts a márkádról. Ebben pedig rengeteget segít a következetes, jól eltalált közösségi média grafika.

3. Összeköti a vásárlókat a márkával

Facebookos, Instagramos, LinkedInes aktivitásod több mint kommunikációs eszköz: gyakorlatilag ingyenes hirdetési lehetőségről beszélünk. A megfelelő felületek tehát megvannak, a te feladatod a tökéletes, jól működő tartalom folyamatos biztosítása – ebben pedig óriási segítség, ha kialakítasz egy könnyen megkülönböztethető vizuális stílust, amelyet a közösségi média grafika is képvisel. Ha ez sikerül, potenciális vásárlóid és ügyfeleid sokkal könnyebben azonosulnak majd a márkáddal, szívesebben kattintanak át a weboldaladra, és rövidebb úton válhatnak vásárlóvá. A közösségi média grafika emellett általános népszerűségedet is növeli.

4. Teret ad egyéni stílusodnak

Mást sem hallunk marketing berkekből, mint hogy követni kell a trendeket – egy frappáns közösségi média grafika fókuszú vizuális stratégia segítségével márpedig akár sikeresen szembe is mehetsz velük! Természetesen nem arra gondolunk, hogy a betárcsázós internet hőskorából ránk maradt Comic Sans és ClipArt stílusához térj vissza. Sokkal inkább arról van szó, hogy a kommunikációs hullámok vak meglovaglása helyett érdemesebb kialakítani egy saját stílust: hidd el, a követőid értékelni fogják!

Szeretnéd élesben megtapasztalni, milyen előnyökkel jár a közösségi média grafika? Keresd a Herz Kreáció profi csapatát!

Kövess minket Facebookon is!

Megosztás: