Miért alkalmazd, mire jó egy közösségi média infografika?

Bőszen görgeted a hírfolyamot a kávészünetben, erre azon kapod magad, hogy már öt perce egy érdekes közösségi média infografika képeit lapozgatod, tanulmányozod a hozzá tartozó szöveget, és olvasgatod a kommentekben kibontakozó véleménycserét. Ha valóban téged érdeklő témában talál be, nagyon ütős műfaj – arra gondoltál már, hogy bevesd a saját célközönségednél is? Mai cikkünkben 3+1 tippet hoztunk, hogy kamatoztathasd a közösségi média infografika előnyeit!

Olvasási idő: 2 perc, 31 másodperc

infografika számokban

1. Tudd, hogy miért érdemes belevágni!

Egy infografika nemcsak izgalmas, színes folt lesz a posztjaid között, hanem egy hatékony eszköz, ami kézzelfogható üzleti eredményeket hoz. A blogokat például sok fogyasztó szereti a részletes információk miatt, de lássuk be, egy ilyen cikk befogadására valamelyest nyugodtabb körülményekre van szükségünk. Egy közösségi média infografika amellett, hogy egy zötyögő buszon is jól olvasható, elősegíti a honlapod keresőoptimalizáltságát és márkaismertséget épít. Sőt, a Demand Gen Report kutatása szerint akár 12%-kal is növelheti a honlapod forgalmát.

2. Újrahasznosításra fel!

Rengeteg régebbi, de még mindig releváns tartalom hever a weboldalon, amiket szimplán újraosztását már nem éreznéd elég frissnek? A közösségi média infografika remek eszköze annak, hogy ezek az anyagok kapjanak még egy új, teljes körű esélyt a közönséged szemében. Ez a műfaj ugyanis nem kell, hogy folyamatosan a spanyolviasz feltalálásáról szóljon. Egy közösségi média infografika esetében nem az újdonság, hanem az újszerű látásmód a lényeg.

infografika

3. A közösségi média infografika csak a saját stílusodban működik

Ha már az újdonságról van szó – azért ne ess át a ló túloldalára! A közösségi média infografika azért van, hogy edukáljon, szórakoztasson, és felfrissítse a tartalmaidat, nem pedig azért, hogy színes papagájként kilógjon a sorból. Ne térj el a megszokott vizuális stílusodtól: használd a logód színeit, a bevált betűtípusodat! Így is pont elég feltűnő lesz, ám közben a márkád felismerhetőségét is javítja.

+1. Csak egyszerűen!

A közösségi média infografika legfontosabb szabálya: legyen igényes, releváns és érdekes, de ne gondold túl. Nem kell például vért izzadva olyan infografikával előállnod, ami minden egyes platformon megállja a helyét, a LinkedIntől a Snapchatig. Ha egyéni piackutatási adataid alapján látod, hogy a közönséged Instagramon bírható aktivitásra a leghatékonyabban, akkor nyugodtan fókuszálj csak arra a felületre! Fontos, hogy a közösségi média infografika vizuálisan se legyen túlterhelt: az elsődleges szempont mindig a könnyű olvashatóság legyen.

A Herz Kreáció csapata közösségi média infografika műfajában is tapasztalt szakemberekkel dolgozik: ha Te is bevetnéd ezt a hatékony kommunikációs eszközt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kövess minket Pinteresten is! 

Megosztás: