pos eszközök

Ezekre azért van szüksége a marketingnek, mert a vásárlói döntések több, mint 66%-a boltban dől el helyben, céljuk tehát a vásárlók figyelmének felkeltése, vásárlási vágy keltése. Ebből kiindulva pedig egyértelmű, milyen fontos részét képezik az eladáshelyi eszközök a marketingnek és értékesítésnek.

Eladás ösztönzési módszerek szakértő szemmel

De mit tehetünk annak érdekében, hogy minél szélesebb körben és minél hatékonyabban tudd reklámozni termékedet, szolgáltatásodat adott pillanatban?

Számos lehetőség áll rendelkezésedre. Az első, a termékkiemelés az eredeti polchelyen, wobbler segítségével. A wobbler egy karton lap, egy rugalmas plexi laphoz erősítve, a nevét pedig a billegő mozgásáról kapta. Ezzel ugyanis felhívja a vásárló figyelmét a termékre, ezáltal az egyik leghatékonyabb POS eszköz, nem véletlen, hogy előszeretettel alkalmazzák a kereskedők. A wobbleren a profi grafikus kiélheti minden kreativitását, hisz kis helyen kell hasznos információkat közölnie, úgy, mint a fő termékelőnyök, ATL/BTL csatornák reklámjainak főbb üzenetei.

A wobbler testvér eszköze a polczászló – a hatásmechanizmus ugyanaz, csak más formátumban. Az anyaga jellemzően PVC, fém, vagy műanyag zászlórúddal. Előnye, hogy tartós, hátránya, hogy zárt térben kevésbé szembetűnő.

roll-up

Roll-up és padló matrica – igényes és szórakoztató

Ezzel szemben eladáshelyi eszközök és eladás ösztönzési módszerek szempontjából beltérre is kitűnő választás a roll-up, valamint a padló matrica. Előbbi esetében a legfontosabb szempont, hogy értékes tartalmat közvetíts általa, rajta. Egy jól megfogalmazott üzenet, egy jól megkomponált képi világ már fél siker: a lényeg, hogy maradandó élményt adjon, észrevétlenül kússzon be a vásárlók emlékezetébe. Mivel a roll-up alapvető célja, hogy felkeltse és megragadja a vásárlók figyelmét, ezért tilos túlzsúfolni. Sem szövegben, sem grafikában, sem színeiben ne legyen túláradó, de legyen mindenképp figyelemfelkeltő és megragadó.

Az eladáshelyi eszközök sorát erősíti a padló matrica, ami nevéből eredően lefelé viszi a vásárlók tekintetét, illetve azok figyelmét is megragadja, akik jellemzően lefelé tekintve közlekednek. Ebből adódóan kiváló elhelyezési lehetőség lépcsőkön, mozgólépcsők elején és végén például. Mivel kopásálló laminátummal látják el, hónapokig bírja a gyűrődést. Célja a figyelemfelkeltés mellett, az egyszerű, gyors és célirányos üzenetátadás.

Amennyiben hasznosnak találtad blogbejegyzésünket, kövess be minket a Facebookon további értékes szakmai tartalmakért!

Ha pedig szakértői segítségre van szükséged a marketing folyamatokban, keress minket bizalommal!

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.