közösségi média grafika

A közösségi média bejegyzések információ tartalma mellett több szempontból is fontos komoly hangsúlyt fektetni a megjelenésükre, a képi világra, a social media grafikákra és mindezen szempontok bizony, tudományos magyarázatokon nyugszanak.

  • Az agyunk 60 000x gyorsabban dolgozza fel a képi információt, mint a szöveget,
  • az emberek 65%-a vizuálisan tanul, az információ min. 75%-át látás útján fogadjuk be – az infografikák, a tartalmat közlő social media képek ezeket a folyamatot gyorsítja fel
  • egy-egy releváns képpel társított tartalmat a fogyasztók akár 3 nappal tovább képesek felidézni, mint a nem releváns vizuális megjelenítést alkalmazó posztokat,
  • a social media képek, közösségi média grafika alkalmazása akár 150%-kal több megosztást és 3x nagyobb elköteleződést generálhat.

Mit érdemes szem előtt tartani, mielőtt posztolnál?

Először is, hogy hova posztolod. Míg a TikTok a rövid videós tartalmakra specializálódott, addig az Instagramon inkább a közösségi média grafika, az információközlő vizuális tartalom, egy-egy szépen megkomponált, de nem eltúlzott fotó érvényesül igazán, míg a Facebook is inkább a videós tartalmakat részesíti már előnyben.

Branded vizuális megjelenítésekor a legfontosabb, hogy a bejegyzéseid is tükrözzék az arculatodat. Ehhez érdemes egy egységes megjelenést használni, tehát mindig tűnjenek fel ugyanazok a színek, ugyanaz a filter, bármi, amiről azonosítható leszel. Szintén kutatással alátámasztott tény, hogy a kék szín nagyobb elérést és elköteleződést generál a felhasználókban. Nem kell, hogy az egész fotót beborítsa a kékség, de egy-egy kis részlet kékkel történő kiemelése, egy enyhe kék árnyék garantáltan növeli a követők számát.

Instagram tekintetében különösen igaz, ahol már nem elég egy-egy posztot nézni, hanem a feeded összképe számít. Azaz, ha valaki megnyitja a profilodat, az mit tükröz rólad, a márkádról.  A látvány nagyon fontos, hiszen könnyedén lehetővé teszi, hogy egyértelműsítsük, mivel is foglalkozunk, milyen az arculatunk, mik a legfontosabb értékeink. Ha jól dolgozunk, akkor a social media képek, videók, adatközlő fotók beszélnek helyettünk.

social media képek

A lapozós posztok és a közösségi média grafika

Az Instagram tekintetében a videós posztok nem nyomnak sokat a latba elérés tekintetében, ugyanis nem biztosítanak extra elérést úgy, mint a Facebook. Ebből a szempontból akkor érdemes videós tartalmat gyártani erre a felületre, ha a közönséged vevő rá. A carousel, azaz lapozós posztok, azonban igazi titkos fegyvernek számítanak, amit még mindig kevesen tudnak vagy vesznek figyelembe!

A carousel posztok ugyanis megduplázzák az esélyeidet az elérésre!  Ha ugyanis a felhasználó nem lép interakcióba a posztoddal az első alkalommal, az Instagram ismét feldobja neki, amikor újra megnyitja az alkalmazást azonban azzal a csavarral, hogy nem az első, hanem a második elemét helyezi nyitóképnek a poszthoz! Ezért is érdemest ezt a megoldást alkalmazni, valamint – ahogy azt fentebb megjegyeztük – a szöveges tartalmak is jobban megjegyezhetőek vizuális köntösben tálalva. Tehát ha social media grafikában gondolkodsz, mindenképp érdemes infografikát alkalmaznod, ha közölni szeretnél. Az infografika nagy előnye, hogy nemcsak információt közvetít, de mindezt élvezhető formában teszi, ezáltal sokkal befogadhatóbb, mint a száraz adat-és tényközlés.

Ha profikra bíznád a tartalomgyártást, közösségi média grafikák készítését, akkor kattints IDE és vedd fel velünk a kapcsolatot!
Ha pedig még több hasznos tippre vágysz, iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.