Ebben a cikkben 14 brosúra készítés tippet találsz, amelyeket megfogadva garantáltan növelni fogod az eladási hatékonyságod. 1. A sikeres brosúra készítés első lépése: értsd meg az ügyfeleidet! Mielőtt megterveznéd a brosúra készítés lépéseit vagy a szövegek írását, győződj meg arról, hogy megértetted ügyfeleid igényeit. A következő kéréseket gondold át: Miért szeretnék megvásárolni a terméked vagy […]

Ebben a cikkben 14 brosúra készítés tippet találsz, amelyeket megfogadva garantáltan növelni fogod az eladási hatékonyságod.

1. A sikeres brosúra készítés első lépése: értsd meg az ügyfeleidet!

Mielőtt megterveznéd a brosúra készítés lépéseit vagy a szövegek írását, győződj meg arról, hogy megértetted ügyfeleid igényeit.

A következő kéréseket gondold át:

Miért szeretnék megvásárolni a terméked vagy a szolgáltatásod? Mit tudsz nyújtani számukra? Mi az a probléma, amelyet a terméked vagy szolgáltatásod meg tud oldani számukra?

Nem tudod a válaszokat? Kérdezz ügyfeleidtől, esetleg eladóidtól! Válaszaik segítenek majd eldönteni, hogy mely részleteket hangsúlyozd ki.

brosúra készítés

2.  Tervezd meg az AIDA-t!

Az AIDA (Attention, Interest, Desire, and Action) a figyelem, az érdeklődés, a vágy és a cselekvés angol rövidítése. A brosúra készítés első, ezzel együtt egyik legfontosabb lépését jelenti.

A hatékonyság érdekében az értékesítési prospektusodnak figyelemfelkeltőnek kell lennie: csak így tudod potenciális vevőidet olyan konkrét tevékenységekre késztetni, mint például a vásárlás, kapcsolatfelvétel, az egyeztetés vagy a weboldalad felkeresése.

3. Az értékesítési prospektusod borítójára NE a telephelyedről, székhelyedről készült képeket tedd!

Érthető, hogy büszke vagy az telephelyed épületére, hiszen céged fejlődését képviseli. Ügyfeleid, vevőidet azonban ez általában nem érdekli annyira, mint téged. A többi oldalon persze szerepelhetnek ilyen jellegű képek, de ne feledd: a brosúra készítés egyik szabálya, hogy az első benyomás a borítónál dől el! Ezért a lehető leginkább figyelemfelkeltőnek kell lennie. Összegezd, amit az ügyfél tudni szeretne, ne pazarold a helyet felesleges információkra!

Rendben, de hogyan tudhatnád meg, mire kíváncsiak az ügyfeleid? Jó hír, hogy már egy alapszintű piackutatással is megismerheted ügyfeleid, vevőid igényeit. Ha ezekkel tisztában vagy, a brosúra készítés során megspórolhatok azon termékek, szolgáltatások részletezését, amelyek kevésbé csábítónak.

Fontos kivétel, ha idegenforgalmi vagy vendéglátóhelyről van szó: ez esetben ne árulj zsákbamacskát, engedd, hogy a helyedről készült képek a borító reflektorfényében ragyogjanak!

4. Olyan képeket használj, amelyek képesek érzelmeket kiváltani ügyfeleidből!

Az ügyfeleid nemcsak az általad értékesített termékekre, hanem eredményeidre és érzelmeidre is kíváncsiak! Ezeket pedig képes tartalmakkal tudod a legjobban átadni. Mindeközben persze ügyelj arra, hogy a képek relevánsak és professzionálisak legyenek.

5. Szövegezés: értékesíts, ne mesélj!

Az ügyfeleidet és potenciális ügyfeleidet jobban érdekli a saját életük és vállalkozásuk, mint a Te céged.

Ellentmondásosnak tűnik, pedig nem az: brosúra készítés során a vállalati értékek és történetmesélő elemek inkább a képeken jelenjenek meg! A figyelem felhívása érdekében brosúrád szövegeinek azokra az előnyökre kell összpontosítaniuk, amelyeket termékedtől, szolgáltatásodtól remélhetnek az ügyfelek.

6. Használj olyan címsorokat és grafikákat, amelyek érdeklik a célközönséged!

Amikor egy átlagos olvasó rápillant egy értékesítési prospektus borítójára, kevesebb, mint 5 másodperc alatt eldönti, hogy elolvassa-e vagy sem.

Ha a címlapon szereplő grafika, kép vagy szöveg unalmas, akkor általában ki sem nyitják azt: ezért a releváns, színes borítóra nagyon oda kell figyelni a brosúra készítés során.

7. Legyen professzionális a brosúrád kinézete!

Legyen bármilyen jól megírt szöveged, ha a tervezés gyenge minőségű, akkor nem sokat ér.

Mit kerülj el vizuálisan a brosúra készítés során?

 • Zavaró elrendezések
 • Túl nagy vagy túl kicsi gépelés
 • Túl sok betűtípus
 • Túl sok különböző típusú szín egy oldalon

8. Használj kedvezményorientált címsorokat a brosúra belsejében!

Miután a célszemély kinyitotta a brosúrát, a következő dolog, amit tesz, hogy elolvassa az alcímeket a belső felületeken.

A brosúra készítés során ezek a belső címsorok jó eszközök arra, hogy az egész tartalom megnézésére motiváld az olvasót!

brosúra készítés (dtp)

9. Használj felsorolást, hogy összefoglald terméked vagy szolgáltatásod legfontosabb jellemzőit!

Az átlátható, előnyöket kiemelő felsorolások segítenek abban, hogy összpontosítsuk a fogyasztók figyelmét.

Egy ilyen felsorolással hatékonyan tudod a vásárlási folyamat következő lépéséhez vezetni az érdeklődőket.

10. Fókuszálj az olvashatóságra!

A legfőbb olvashatósági szempontok brosúra készítés során:

 • Szürke betűket fehér alapon és sötét betűket sötét alapon nehéz olvasni.
 • Ne írj túl sok szöveget, főleg ne túl kicsi betűmérettel!
 • Tagold sűrűn az egyes részeket blokkokkal, fejlécekkel és sorközökkel!

11. Brosúráddal vezesd olvasóidat a következő lépéshez!

Miután felkeltetted a potenciális fogyasztóid érdeklődését, meg kell tenned a következő lépést: a brosúrádon keresztül mondd el nekik, mit kell tenniük ahhoz, hogy hozzájussanak termékedhez, vagy igénybe vehessék szolgáltatásod.

Ne várd érdeklődőidtől, hogy majd megkeresik a telefonszámod, és felhívnak, vagy meglátogatják weboldalad: nyíltan buzdítanod kell őket arra, hogy így tegyenek!

Ha a brosúra készítész során a szövegezésben nem mondod meg nekik, hogy mit kell tenniük, akkor a legtöbb esetben nem fognak vásárolni tőled!

12. Biztasd olvasóidat azonnali cselekvésre!

Az idő pénz, ezért nem árt, ha finoman sürgeted kicsit az olvasót: cselekedjen most! Ha brosúra készítés során kihagyod ezt a lépést, akkor az ügyfél továbblép és elfelejt téged.

Néhány bevált vásárlásra ösztönző módszer:

 • speciális kedvezmények, amelyek csak meghatározott ideig érvényesek,
 • ingyenes ajándék egy adott dátum előtti vásárláshoz,
 • árengedmények egy adott napon történő vásárláshoz.

Néhány gyakori ajánlat az ügyfelek vásárlására most:

 • Speciális kedvezmények, amelyek csak egy meghatározott dátum előtt érvényesek.
 • Ingyenes ajándék egy adott dátum előtti vásárlásokhoz.
 • Árengedmények egy adott dátumra történő vásárláshoz.

13. Könnyítsd meg a kapcsolatfelvételt!

A brosúra készítés során ügyelj arra, hogy vállalkozásod neve, telefonszáma és weboldalad URL-je könnyen megtalálható legyen! Ne feledkezz meg Facebook-, LinkedIn-, Pinterest- és Twitter-oldalaidról sem!

A QR-kód, amely az embereket akár a termékoldalra, akár egy hírlevél-feliratkozási oldalra irányítja, szintén nagyon hasznos.

14. Oszlasd el a kétségeket!

Miután a potenciális fogyasztó érdeklődését és a vásárlási szándékát felkeltetted, még mindig elveszítheted az eladást, ha az ügyfélnek aggályai vannak a tőled történő vásárlással kapcsolatban.

Annak érdekében, hogy csökkentsd az ügyfél aggályait, ne felejtsd el kiemelni a pénzvisszafizetési garanciát! Ez a DTP és a brosúra készítés egyik legfontosabb szabálya.

Érdekel a Herz Kreáció Kiadványszerkesztés (DTP) szolgáltatása? Kattints ide, és tudj meg többet!

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.