A termékcsomagolás legfőbb szempontjai Ismerjük a célcsoport igényeit! Nemcsak termékfejlesztéskor, de termék csomagoláskor is fontos, ki is a célcsoportunk, mik az igényeik, milyen értékeket képviselnek, mi fontos számukra. Hiába akarunk eladni egy magas minőségű terméket, magas áron, ha az esztétikuma mást tükröz, ugyanígy, hiába akarunk eladni egy alacsonyabb fizetéssel rendelkező réteg számára is elérhető terméket, […]

termék csomagolás tervezés

A termékcsomagolás legfőbb szempontjai

Ismerjük a célcsoport igényeit!

Nemcsak termékfejlesztéskor, de termék csomagoláskor is fontos, ki is a célcsoportunk, mik az igényeik, milyen értékeket képviselnek, mi fontos számukra. Hiába akarunk eladni egy magas minőségű terméket, magas áron, ha az esztétikuma mást tükröz, ugyanígy, hiába akarunk eladni egy alacsonyabb fizetéssel rendelkező réteg számára is elérhető terméket, ha túl puccos „ruhába” öltöztetjük. Ismerjük fel az igényeket és tudatos csomagolástervezés során igazítsuk hozzá a termékünk külsejét.

Legyünk felismerhetők!

Vissza a védjegyekhez: legyen egy védjegyünk, legyen valami, ami megkülönböztet a versenytársaktól. Bár számos termék csomagolási előírást be kell tartani, ha a mi védjegyünk, hogy kevés információt közlünk a csomagoláson, akkor ehhez tartsuk magunkat mindig. Védjegyünk lehet bármi: forma, papírminőség, betűtípus, egy mondat, színek. A lényeg a felismerhetőség. Gondoljunk csak a Telekom magentára. Senki sem ismerte a magenta színt, míg a Telekom tudatos marketing kampány részeként nem kezdte el alkalmazni és kikommunikálni. Ma már ez a védjegyükké vált.

arculattervezés

Kötelező és dizájnelemek egysége

Egységes arculat

A termékcsomagolás legyen része az egységes arculati kézikönyvnek. Segít a felismerhetőségben, ha az arculati tervezés során egységes képet alakítunk ki magunkról. A termék csomagolásáról valamilyen úton-módon derüljön ki, hogy kinek a terméke, hogy amikor már meglátja a polcokon, már azelőtt tudja, hogy mit lát, mielőtt elolvasná a márkát. A logó, a honlap, a termékcsomagolás, a dolgozóink öltözéke – mindegy miről van szó, az egységes arculat profizmust tükröz.

Tartsuk szem előtt az üzenetet

Mérlegeljük, mik az értékeink, mi az üzenetünk, milyen képet szeretnénk sugallni magunkról termékünkön keresztül, mi az üzenet és ehhez igazítva tervezzük meg a termék csomagolását is. Ha környezetbarát értékeket képviselünk, akkor figyeljünk oda, hogy a termék csomagolása is környezetbarát legyen, különben oda a hitelesség.

Tartsuk be a termék csomagolási előírásokat

Ez inkább a gyakorlatiasabb rész, de annál fontosabb! Dizájn és arculat ide vagy oda, a szabályokat fontos betartani. Egy jó arculattervező csapat segítségével azonban a kötelező is letudható anélkül, hogy rontanánk a termékcsomagolás összképén.

A termék csomagolásának megtervezésekor ezeket a legfőbb szempontokat érdemes figyelembe venni. Mindenképp fontos a konkurencia elemzés, hisz ha sokan hasonlót akarunk eladni, akkor még inkább fontos, hogy kitűnjünk a tömegből. A csomagolástervezés kreatív, de komoly tapasztalatot igénylő munka, ezért mindenképp érdemes szakemberekre bízni.

Amennyiben ilyen jellegű szolgáltatásra lenne szükséged, keress minket bizalommal!

termék csomagolás
termékcsomagolás design

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.