Az alábbiakban olvashatsz néhány Instagram oldal kezelés tanácsot, amelyet ha megfogadsz, biztosan sikerekben lesz részed. Ha segítségre van szükséged, vagy csak kérdésed van az Instagram oldal kezelésével kapcsolatban akkor nézd meg közösségi média marketing szolgáltatásunk itt vagy vedd fel velünk a kapcsolatot. 1. Ütős profil az Instagram oldal kezelés alapja Első lépésként legyen profilképe az […]

Az alábbiakban olvashatsz néhány Instagram oldal kezelés tanácsot, amelyet ha megfogadsz, biztosan sikerekben lesz részed.

Ha segítségre van szükséged, vagy csak kérdésed van az Instagram oldal kezelésével kapcsolatban akkor nézd meg közösségi média marketing szolgáltatásunk itt vagy vedd fel velünk a kapcsolatot.

1. Ütős profil az Instagram oldal kezelés alapja

Első lépésként legyen profilképe az oldaladnak. Az Instagram-oldaladon tedd könnyen elérhetővé az információkat, elérhetőségeket a cégedről az új felhasználók számára is. Töltsd fel az Instagram storyhoz a legfontosabb eseményeket. Így betekintést adhatsz vásárlóidnak, partnereidnek a mindennapi folyamatokba, ezzel növelheted az ismertséged, érdekessé teheted a márkád. Ez  fontos szerpet játszik az sikeres Instagram oldal kezelés eléréseben.

Használhatod a személyes fiókodat is az üzleti fiókod reklámozására.

instagram oldal kezeles

 

2. Instagram oldal kezelés különféle tartalmakkal

A jó tartalom az Instagram-marketing sikerének kulcsa. Kísérletezz többféle mondanivalójú tartalommal. Használhatsz videót, fényképet és az úgynevezett körhinta funkciót: egyszerre több képet tölthetsz fel, és ahogy a felhasználó lépteti a képeket, az visszatér a kezdő képhez, és így tovább.

3. Emlékezetes videók

Az Instagram, mint tudjuk, vizuális médium, így érdemes kihasználni az általa kínált lehetőségeket. Egy videó háromszor annyi kattintást generálhat, mint egy szöveges tartalom. Az Instagramon megosztható videóknak is több különféle fajtája van. Készíts élő, esetleg kérdezz-felelek videót, vagy olyat, amiben valamilyen vicces tartalmat osztasz meg, esetleg olyat, amely egy fontosabb ünnepre készült: karácsony, húsvét, a vállalat születésnapja.

4. Instagram-történetek

Nagyban hozzájárulhat a márka iránti érdeklődés felkeltéséhez. Sokkal több információt hordoz, mint egy szöveges bejegyzés, ráadásul a vizuális megjelenésnek köszönhetően maradandóbb lesz az átadott üzenet. Indíthatsz reklámkampányokat, bemutathatod a termékeidet – ha vannak – használat közben, nyereményjátékokat készíthetsz, új termékeket népszerűsíthetsz. Ügyelj arra, hogy ezek a történetek csak ideiglenes tartalmak, 24 órát követően eltűnnek.

5. Nyers képek használata

Használj filter nélküli képeket. Törekedj arra, hogy minél valósághűbb képeket ossz meg, hiszen ez alapján születhet meg a vásárlói döntés. Mindig egészítsd ki a posztokat releváns #hashtagekkel, és adj hozzájuk frappáns címeket, hogy később is emlékezzenek rá az emberek.

A használat közben készült fotókat nemcsak a történeteknél alkalmazhatod, hanem a képek közé is nyugodtan feltöltheted, hiszen ez, ebben a formában, maradandó tartalom lesz.

6. Versenyek/játékok

Ahogy az előbbiekben már esett róla szó, szervezhetsz nyereményjátékokat, versenyeket, melyeknek fődíja egy ingyenes termék, szolgáltatás vagy kedvezmény. Az ilyen megmozdulások növelik a márka iránti elkötelezettséget. Egyedi hashtaggel pedig nyomon tudod követni a nevezőket és a beérkezett pályamunkákat.

7. Publikáld az ügyfeleid véleményét

Gyűjts minél több termék/szolgáltatás értékelést a vevőidtől. A felhasználók szívesebben vásárolnak olyan valakitől, akit pozitívan értékeltek korábban. Senki nem szeretne csalódni, vagy kevésbé jó minőséget vásárolni, ezért mindenekelőtt tájékozódnak. Több iparágban külön weboldalak jöttek létre arra, hogy a vásárlók megoszthassák tapasztalataikat.

8. Kérj együttműködést egy influencertől

Kutass fel olyan személyt a szakmában, akinek értékei hasonlók a tiedhez, és akivel jó kapcsolatot tudsz kialakítani. Természetesen ennél az opciónál felmerül némi költség a részedről, hiszen az influencernek valamilyen juttatást kell biztosítani. Egy ilyen együttműködésnek a legfontosabb része a kampány megtérülésének becslése. Ezt nagymértékben meghatározza, azt, hogy mit képvisel a márka.

9. Ne feledd a call to actiont!

A cselekvésre ösztönzés segítségével a követőid konkrét műveletet hajthatnak végre a vállalkozás Instagram-oldalán. Páldául kapcsolatba léphetnek veled, átnavigálhatod őket a weboldalra vagy a webshopba. Attól tedd függővé a cselekvésre ösztönzés tárgyát, hogy milyen célt szeretnél elérni. Például, ha az eladások számát és a forgalmat szeretnéd növelni, akkor irányítsd a felhasználókat a webshopodba.

10. Instagram oldal kezelés egyik alapja: Mérés, mérés, mérés

Ami még a call to actionnél is fontosabb, hogy mindig kísérd figyelemmel a megfelelő mutatókat (követők számát, kedvelések számát, megjegyzéseket, állandó követőket, kattintások és hozzászólások számát). Enélkül nem fogod tudni, hogy melyik megosztott tartalom milyen hatásfokon működött, ezáltal nem tudsz majd olyan bejegyzéseket létrehozni, amelyek valóban érdeklik a célközönségedet.

Összefoglalva, az Instagram kiemelkedő csatorna lehet a médiumok között, ahol megjelenik a vállalkozásod. Az emberek érdeklődnek az újdonságok, a kulisszatitkot, érdekességek iránt, ezért ha például megosztod a termékedről készült videót használat közben, akkor erősíted a márka iránti elköteleződést. Ha pedig olyan akadályba ütközöl, amihez segítséget igényelsz, keresd fel a Herz Kreáció Reklámügynökséget. Készséggel állunk rendelkezésedre.

Kattints ide, ha több információt szeretnél megtudni az Instagram elemzési funkciójáról.

Instagram oldal kezelés

 

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.