Íme néhány Google AdWords tipp, amit tudnod kell egy sikeres kampány futtatásához: Mi teszi annyira fontossá a Google AdWords-öt? A Google AdWords, mostani nevén GoogleAds, a legnagyobb PPC-platform világon. Átlagosan minden befektetett forintból kettőt ad vissza. Ami azt jelenti, hogy a hirdetés megtérülési aránya (ROI vagy return on investment) 100%-os. A PPC-hirdetések egyre több embernek […]

Íme néhány Google AdWords tipp, amit tudnod kell egy sikeres kampány futtatásához:

Mi teszi annyira fontossá a Google AdWords-öt?

A Google AdWords, mostani nevén GoogleAds, a legnagyobb PPC-platform világon. Átlagosan minden befektetett forintból kettőt ad vissza. Ami azt jelenti, hogy a hirdetés megtérülési aránya (ROI vagy return on investment) 100%-os.

A PPC-hirdetések egyre több embernek jelentenek megoldást, mivel a keresőmotorok eredményoldalán (SERP) egyre növekszik a verseny, és a keresőoptimalizálás (SEO) sokszor már nem elég.

Google AdWords tipp

14 Google AdWords tipp, amivel az első helyekre kerülhetsz

Google AdWords tipp lista a hirdetéscsoport felépítéséhez

1. tipp: Optimalizáld a kizáró kulcsszavakat

A negatív kulcsszavak azok a szavak, amelyeknél nem akarod, hogy hirdetésed megjelenjen. Például sok ember olyan kizáró kulcsszólistákat dolgoz ki, amelyek olyan kifejezéseket tartalmaznak, mint az „ingyenes”. Ez a kifejezés azt jelzi, hogy a kereső valószínűleg az általad árult termék vagy szolgáltatás ingyenes verzióját szeretné megtalálni. Ezen kulcsszavak egyike sem hoz ügyfeleket számodra, viszont pénzbe kerülnek, így javasolt használni a negatív kulcsszavakat a kizárásukra.

2. tipp: Tégy ajánlatot a versenytársak nevére

A Google AdWords lehetővé teszi, hogy a versenytársaid nevére tégy ajánlatot. Így a potenciális ügyfeleid akkor is megtalálnak, ha esetleg a konkurenciád nevére kerestek rá.

3. tipp: Rendszerezd hirdetéscsoportjaidat

Amikor a hirdetéscsoportok kettő vagy három tucatnál több szót tartalmaznak, visszavethetik az teljesítményedet, mivel átláthatatlanná válnak nagyon gyorsan. Próbáld meg követhetően rendszerezni őket.

4. tipp: Távolíts el minden olyan hirdetést, amely nem teljesít a várt módon

A hirdetési csoportokat a lehető leggyakrabban kell ellenőrizni. A rosszul teljesítő kulcsszavak használata is pénzbe kerül. Figyeljünk rájuk, és távolítsuk el őket, amennyiben szükséges.

5. tipp: Az AdWords segítségével pótold az organikus keresés hiányosságait

Sok márka számára kihívást jelenthet a magas rangú kulcsszavak pozíciójának megszerzése. Ez az jelenti, hogy a keresőoptimalizálás (SEO) nem vezetett még a várt eredményre, és a weboldalunkat nem a számunkra megfelelő helyen sorolják a keresőmotorok.

Viszont egy jól megtervezett Google AdWords-kampány részben megoldást jelenthet erre a problémára.

Google AdWords tipp lista a kampány megtervezéséhez

6. tipp: Győződj meg arról, hogy a nyitóoldalad jól illeszkedik a hirdetéseidhez

Amikor a látogatók megérkeznek a hirdetésed alapján a weboldaladra, akkor a nyitóoldalnak meg kell felelnie a felhasználók igényeinek.

Összpontosíts az oldalak alapos tervezésére, amelyek segítenek az ügyfeleknek navigálni. Ismételd meg azt az üzenetet, amelyet a hirdetésedben tettél közzé, hogy az emberek tudják, hogy a megfelelő helyre érkeztek. Ez a megoldás az egyik legfontosabb Google AdWords-tipp.

7. tipp: Használj minden rendelkezésre álló helyet a hirdetésszövegre

A Google több különböző mezőt kínál a releváns tartalmak publikálására. Az összes elérhető hely felhasználásával optimálisabb képet tudsz adni a termékedről vagy szolgáltatásodról.

Google AdWords tipp

8. tipp: Használd ki az összes lehetséges hirdetésbővítést

A hirdetésben szereplő szöveges területek mellett a Google néhány különféle kiterjesztést is kínál. Ezek a kiterjesztések szintén elősegíthetik a nagyobb kattintási arányt.

A legfontosabb kiterjesztések, amelyek mindenképpen hasznodra lesznek, a következők:

  • Belső linkek bővítései – ahol további linkeket is felvehetsz, amelyekről úgy gondold, hogy az embereknek hasznosak lehetnek.
  • Feliratbővítmények – ahol garanciákat vagy hasonló promóciós nyilatkozatokat adhatsz meg a fogyasztói bizalom növelése érdekében.
  • Strukturált kivonatok – ahol további információkat adhatsz meg a hirdetésben szereplő funkciókról. Ki kell választanod egy kategóriát egy előre meghatározott listából.

AdWords hívásbővítés

9. tipp: A nagyobb pontosság érdekében használj helykritériumokat

Az Google AdWords-tippek segítenek a közönség jobb azonosításában és megcélzásában. A Google lehetővé teszi, hogy hirdetéseid olyan embereknek jelenítsd meg, akik csak bizonyos földrajzi területekről böngésznek.

A földrajzi célzás használatával teheted ezt meg.

Google AdWords helykritériumok

10. tipp: Ha e-commerce weboldalad van, használj bevásárlókampányt

Bevásárlókampány nélkül e-kereskedelmi üzleted nem lesz teljes. A Shopping Campaign segítségével tudathatod a Google-lel, hogy milyen információt jelenítsen meg az adott termékekről.

Vásárlási kampány létrehozásához fel kell töltened a termékek listáját a Google Merchant Center-be.

AdWords tippek az elemzéshez és az implementációhoz

11. tipp: Használd a „remarketing” funkciót

A remarketingkampány olyan marketingfogás, amely olyan potenciális fogyasztókra összpontosít, akik már korábban legalább egyszer meglátogatták a honlapod.

A Google Ads Remarketing (lásd alább) kampányai segítségével visszairányíthatod a figyelmüket weboldaladra, és további ösztönzést nyújthatsz konverzióhoz.

Google Ads közönségkezelő

Itt megnézheted a Google Ads Közönségkezelő oldalát.

12. tipp: Használj hirdetéscsoportokat legalább két variáció teszteléséhez

Legalább két hirdetést készíts az asztali számítógépre, és kettőt mobilra. Nézd meg a hirdetés verzióit, hogy megtudd, melyik adja a legtöbb kattintást, konverziót és bevételt.

AdWords tippek mobilverziókhoz

13. tipp: Figyeld a csak mobiltelefonokra irányuló Google AdWords-kampányokat

2015 óta a mobil egyre inkább uralja a keresést, és felülmúlja az asztali számítógépeket, tehát a Google AdWords-tippek egyetlen listája sem lenne teljes, ha figyelmen kívül hagynánk ezeket a felhasználókat.

Ha olyan kampányod van, amely sok forgalmat irányít kifejezetten a mobileszközökre, akkor egyes kulcsszavakra külön mobilkampány kidolgozása szükséges. Ne feledd, hogy a mobilkeresők különböző kulcsszavakat használnak!

14. tipp: Győződj meg arról, hogy az összes céloldal mobiltelefonra is optimalizálva van

A mobil továbbra is kritikus jelentőségű az online marketing sikerében. A márkák nem lehetnek sikeresek, ha nem tesznek megfelelő előkészületeket a mobilfelhasználók számára.

Ez azt jelenti, hogy minden céloldalt optimalizálni kell a mobileszközökön megjelenő oldalakhoz. A mobiloptimalizálás a következőket foglalja magában:

  • A weboldaladon található összes írást könnyen meg lehet nézni a mobileszközökön. Ez azt jelenti, hogy kerüljük a betűtípusokat és a színeket, amelyek túl kicsik ahhoz, hogy könnyen olvashatóak legyenek.
  • A honlapod bármely videóját mobileszközökön le lehet játszani. Bizonyos videólejátszóknak néha nehézségeik lesznek a mobileszközökön való lejátszással, ezért próbálj ki több lejátszót.
  • A gomboknak és más navigációs eszközöknek kényelmesnek kell lenniük, és elég távol kell lenniük a többi gombból. Ne felejtsd el, hogy a mobiltelefonos felhasználók az ujjukkal nyomják meg a gombokat, segíts nekik elkerülni a webhelyeden való navigációs problémákat.
  • Minimalizáld a weboldaladon szükséges gépelési mennyiséget. Használj minél kevesebb kitölteni való tartalmat, mint például űrlapok.

Google AdWords tippek

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.