fbpx

5 + 1 forgalom növelés tipp

Saját vállalkozás indítása sok munkát, elszántságot és türelmet igényel. Ezért fontos pontosan tudni, hogy milyen lépéseket tehetünk forgalmunk növelésének érdekében, melyek viszonylag rövid távon megtérülnek. Felsoroljuk neked azt az 5 + 1 tippet, amit ha kipróbálsz, biztosan sikereket érsz el.

Olvasási idő: 4 perc, 17 másodperc

1. Engedd szabadon a közösségi média erejét! (forgalom növelés)

A közösségi média fantasztikus eszköze annak, hogy rövid időn belül növeld vállalkozásod bevételeit, de fontos tudni, mely platformok a legmegfelelőbbek számodra. Gyakran a „csináld magad” nem a legjobb választás. Főként, ha nem ismerjük annyira a közösségi média rejtett zugait. Ebben az esetben ajánlatos egy reklámügynökséggel szerződést kötni. A forgalom növelés egyik leggyorsabb és kézenfekvőbb módja a közösségi média helyes használata.

Nézd meg közösségi média marketing szervízünk itt.

2. Használj különleges ajánlatokat!

Minden vállalkozó álma az, hogy rövid időn belül növelni tudja a bevételt. A különleges ajánlatok számos kérdésben segíthetnek: növelhetik az értékesítést, javíthatják a cash flow-kat, és segíthetnek elérni a célokat.

Bár vannak különböző stratégiák, amelyeket felhasználhatunk az értékesítés növelésére, de az eredmény nagymértékben függ az alkalmazott üzleti típustól és értékesítési modelltől. Fontold meg a célközönséget, gondold át, mire van szükséged, mit szeretnél elérni később, és hogyan tudod összeállítani a megfelelő ajánlatot. Ehhez is érdemes egy ügynökség segítségét kérni.

3. Használd fizetett csatornák kombinációját!

A vállalkozástól függően azt javasoljuk, hogy mindenképpen élj a Google Ads- és Facebook-hirdetések adta lehetőségekkel. Ez azonnali forgalmat eredményezhet, akár konverziót szeretnél generálni, akár több látogatót kívánsz elérni. Teszt jellegűen is létrehozhatsz egy fiókot, elindíthatsz egy kampányt, és ha úgy érzed, hogy nem úgy teljesített, ahogy vártad, bármikor megszüntetheted.

4. Fogalmazd meg termékeid USP-jét! (forgalom növelés)

Az USP nem jelent mást, mint hogy mi az a tulajdonsága a termékednek, szolgáltatásodnak, amitől jobb, különlegesebb, mint a versenytársaidé. Az is segíthet ennek meghatározásában, hogy mit mondanak rólad vásárlóid. Kérd meg őket, hogy véleményezzék az árudat! Ebből azonfelül, hogy segít az USP-ben, nagyon sok minden mást tanulság is levonható. Ha megvan, hogy miben vagy egyedi, nincs más dolgod, mint tudatosítani ezt a fejekben. Oszd meg Facebookon, Instagramon, Google Ads-hirdetéseknél. Mindenhol, ahol csak találkozhat veled az ügyfeled. Ha ez megvan, várható lesz a forgalom növekedése.

Az USP ismerete a sikeres üzlet és a forgalom növelés egyik alappillére.

forgalom növelés

5. Készíts ajánlatot meglévő ügyfeleid számára, és küldd el e-mailben!

Ha azonnali bevételnövekedést szeretnél, akkor a legjobb, ha a meglévő ügyfeleket keresed fel. Vásárlóid már ismernek és bíznak benned, örülnek annak, ha valamilyen ajánlattal keresed meg őket, és szívesen vásárolnak nálad.

A legközvetlenebb módja ennek az e-mail-küldés, más néven e-DM. Számos előnye közül a legfontosabb, hogy ingyenes.

Mit kínálhatsz nekik?

A forgalom növelésének érdekében használj pénzmegtakarítási ajánlatot (pl. „30% kedvezmény csak meglévő ügyfelek számára”), ideális esetben kombinálva valamilyen motivációval (pl. „Csak az első 50 ember számára”), vagy egy határidővel (pl. „Csak a következő 3 napban”). Ezek mind bevált konverziós erősítők.

Ügyelj arra, hogy csak olyat kínálj, ami releváns és előnyös az ügyfelek számára. A kapcsolat megőrzése alapvető fontosságú. Szükség esetén szegmentálhatod a listát, hogy csak egy adott termék vásárlóit célozza meg, hogy megbizonyosodj arról, hogy az ajánlat releváns-e számukra.

A jól megtervezett ajánlat, amelyet a megfelelő személyeknek küldesz el, azonnali bevételnövekedést jelenthet, kockázatmentesen!

+1. Storytelling (forgalom növelés)

Az emberek szeretik a történeteket. A storytelling remek eszköz ahhoz, hogy minél szélesebb körben ismertté válj a piacon. Bármit elmesélhetsz, a vállalat létrejöttét, a működését, a gyártást, a termékek útját a bolt polcaira vagy ötleteket a sokrétű felhasználásra.

Ne feledd, a szöveg mellett fontos a vizuális megjelenés is, csatolj egy ötletes képet vagy egy érdekes videót, de ami még jobb, meséld el a történetet videóban.

forgalom növelés tippek

Megosztás: