1. Engedd szabadon a közösségi média erejét! A közösségi média fantasztikus eszköze annak, hogy rövid időn belül növeld vállalkozásod bevételeit és sikereket érj el a forgalom növelés terén, de fontos tudni, mely platformok a legmegfelelőbbek számodra. A „csináld magad” megoldásokra hagyatkozni gyakran nem a legjobb választás: főleg, ha nem ismerjük annyira a közösségi média rejtett […]

1. Engedd szabadon a közösségi média erejét!

A közösségi média fantasztikus eszköze annak, hogy rövid időn belül növeld vállalkozásod bevételeit és sikereket érj el a forgalom növelés terén, de fontos tudni, mely platformok a legmegfelelőbbek számodra. A „csináld magad” megoldásokra hagyatkozni gyakran nem a legjobb választás: főleg, ha nem ismerjük annyira a közösségi média rejtett zugait. Ebben az esetben ajánlatos egy reklámügynökséggel szerződést kötni. Ne habozz profikra bízni ezt a tevékenységet, hiszen nagy a tét – a forgalom növelés egyik leggyorsabb és kézenfekvőbb módja a közösségi média helyes használata.

Tudj meg többet közösségi média marketing szolgáltatásunkról itt!

2. Használj különleges ajánlatokat!

Minden vállalkozó álma a rövid időn belüli forgalom növelés. A különleges ajánlatok számos szempontból előnyösek: növelhetik az értékesítést, javíthatják a cash flow-t, és segíthetnek elérni a célokat.

Bár vannak különböző stratégiák, amelyeket felhasználhatunk a forgalom növelés elérésére, az eredmény nagy mértékben függ az alkalmazott üzleti típustól és az értékesítési modelltől. Fontold meg a célközönséget, gondold át, mire van szükséged, mit szeretnél elérni később, és hogyan tudod összeállítani a megfelelő ajánlatot! Ehhez is érdemes egy ügynökség segítségét kérni.

3. Használd fizetett csatornák kombinációját!

A vállalkozástól függően azt javasoljuk, hogy mindenképpen élj a Google Ads- és Facebook-hirdetések adta lehetőségekkel. Ezek a felületek hatékony eszközök a forgalom növelés elérésére, akár konverziót szeretnél generálni, akár több látogatót kívánsz elérni. Teszt jellegűen is létrehozhatsz egy fiókot, elindíthatsz egy kampányt, és ha úgy érzed, hogy nem úgy teljesített, ahogy vártad, bármikor megszüntetheted.

4. A forgalom növelés érdekében fogalmazd meg termékeid USP-jét!

A USP (ejtsd: „júeszpí”, az angol unique selling point kifejezés rövidítése), nem jelent mást, mint hogy mi az a tulajdonsága a termékednek, szolgáltatásodnak, amitől jobb, különlegesebb, mint a versenytársaidé. Az is segíthet ennek meghatározásában, hogy mit mondanak rólad vásárlóid. Kérd meg őket, hogy véleményezzék az árudat! Ebből azonfelül, hogy segít az USP-ben, nagyon sok más tanulság is levonható. Ha megvan, hogy miben vagy egyedi, nincs más dolgod, mint tudatosítani ezt a fejekben. Oszd meg Facebookon, Instagramon, Google Ads-hirdetés segítségével: mindenhol, ahol csak találkozhat veled az ügyfeled! Ha ez megvan, várható lesz a forgalom növekedése.

A USP ismerete a sikeres üzlet és a forgalom növelés egyik alappillére.

forgalom növelés

5. Készíts ajánlatot meglévő ügyfeleid számára, és küldd el e-mailben!

Ha az azonnali forgalom növelés a célod, akkor a legjobb, ha a meglévő ügyfeleket keresed fel. Vásárlóid már ismernek, bíznak benned, örülnek annak, ha valamilyen ajánlattal állsz elő számukra, és szívesen vásárolnak nálad.

A legközvetlenebb módja ennek az e-mail-küldés, más néven e-DM. Számos előnye közül a legfontosabb, hogy ingyenes.

Mit kínálhatsz nekik?

A forgalom növelés érdekében használj kedvezményes ajánlatot (pl. „30% kedvezmény csak meglévő ügyfelek számára”), ideális esetben kombinálva valamilyen sürgető motivációval (pl. „Csak az első 50 ember számára”), vagy egy határidővel (pl. „Csak a következő 3 napban”). Ezek mind bevált konverziós erősítők.

Ügyelj arra, hogy csak olyat kínálj, ami releváns és előnyös az ügyfelek számára! A kapcsolat megőrzése alapvető fontosságú. Szükség esetén szegmentálhatod a listát, hogy csak egy adott termék vásárlóit célozza meg: így megbizonyosodhatsz arról, hogy az ajánlat releváns számukra.

A jól megtervezett ajánlat, amelyet a megfelelő személyeknek küldesz el, egyenes út a kockázatmentes, gyors forgalom növelés felé!

+1. Storytelling a forgalom növelés szolgálatában

Az emberek szeretik a történeteket. A storytelling, vagyis a történetmesélés remek eszköz ahhoz, hogy minél szélesebb körben ismertté válj a piacon. Bármit elmesélhetsz, a vállalat létrejöttét, a működését, a gyártást, a termékek útját a bolt polcaira vagy ötleteket a sokrétű felhasználásra.

Ne feledd, a szöveg mellett a forgalom növelés szempontjából fontos a vizuális megjelenés is. Csatolj egy ötletes képet vagy egy érdekes videót, vagy ami még jobb: meséld el a teljes történetet videóban!

Szeretnéd élesben is látni a forgalom növelés bevált módszereit? Keresd a Herz Kreáció csapatát!

forgalom növelés tippek

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.