A TikTok legnagyobb előnye a több platformmal szemben, hogy tökéletes felület a határtalan kreativitás számára. A zenei vagy szöveges aláfestéssel készülő néhány másodperces videók rengeteg izgalmas lehetőséget tartogatnak a kreatívok számára hirdetési szempontból, nem beszélve a terjedő influenszer marketingről, akik számára szintén aranybánya a kínai eredetű platform. A TikTok, a kreatív energiák táptalaja Folyamatosan növekszik […]

céges TikTok

A TikTok legnagyobb előnye a több platformmal szemben, hogy tökéletes felület a határtalan kreativitás számára. A zenei vagy szöveges aláfestéssel készülő néhány másodperces videók rengeteg izgalmas lehetőséget tartogatnak a kreatívok számára hirdetési szempontból, nem beszélve a terjedő influenszer marketingről, akik számára szintén aranybánya a kínai eredetű platform.

A TikTok, a kreatív energiák táptalaja

  1. Folyamatosan növekszik a felhasználók száma

Jöjjön néhány számadat, ami első körben igazolja, hogy érdemes a TikTok marketing felé nyitni. 2020 végén még közel 1,6 millió főnél járt a közösségi platformon elérhető magyar felhasználók száma. Ez a szám 2021 tavaszára viszont már átlépte a 2 milliót. A mérések szerint a felhasználók napi szinten átlagosan több, mint 15 alkalommal nyitják meg az alkalmazást és több, mint napi 1 órát el is töltenek rajta. Ez azért már magában nyomós érv.

  1. A TikTok hirdetések céges szempontból is számos izgalmas lehetőséget tartogatnak

A TikTok tartalomgyártás tekintetében egy igazi kincsesbánya a kreatívoknak. A hazai vállalatok még bátortalanul nyitnak a platform felé, ezért is érdemes már most belekezdeni, mert egyelőre kisebb a konkurencia, ezáltal nagyobb lehetőség van kitűnni. Néhány nagy vállalat azonban már felismerte a TikTokban rejlő kreatív marketing és reklám lehetőségeket és bátran élnek is vele, hisz a TikTokra kreált tartalomnak tényleg csak a képzelet szab határt.

  1. A TikTok marketing szerteágazó

Rövidségük és vicces, ötletes tartalmuk miatt a TikTok videók nagyon népszerűek a felhasználók körében. Így nem csoda, hogy a több nagy közösségi oldalon, mint a Facebook vagy az Instagram egyre gyakrabban köszönnek vissza TikTokos videók. Ezt mindenképp érdemes szem előtt tartani, ha TikTok hirdetésekben és egyáltalán jelenlétben gondolkodik az ember. A TikTok cégeknek azért is jó lehetőség, nemcsak a saját platformon terjedhet el egy-egy jól sikerült videó.

TikTok cégeknek

Szabadság és szerteágazó lehetőségek egyszerre

  1. Az influenszerek közkedvelt felülete

Ma már egyre több cég alkalmaz influenszereket termékeik, szolgáltatásaik reklámozására. A legtöbb influenszer már felismerte a TikTokban rejlő lehetőségeket, hisz egy-egy jól sikerült videó kis számú követőtábor mellett is képes lehet több százezres, akár milliós elérést produkálni. Ez pedig kecsegtető lehetőség minden kis-közép-és multi vállalat számára is, ha TikTok marketing irányába gondolkodnak.

  1. A hirdetési fiók nincs felhasználói fiókhoz kötve

A többi platformmal ellentétben a TikTok sokkal nagyobb szabadságot ad a hirdetni vágyóknak. A céges TikTok azért is működhet egyszerűen, mert a platformon a hirdetési fiók és a profil teljesen külön van választva, így a felhasználók egy hirdetés kapcsán nem látják szükségszerűen a hirdető TikTok profilját. Ezáltal úgy is lehet  hirdetni, ha egyébként nincs is az adott vállalkozásnak TikTok fiókja vagy a fióknál nem szerepel semmilyen megosztott tartalom /nem követi senki az adott fiókot.

Ez mindössze csak 5 ok, amiért érdemes a TikTok marketing felé nyitni, de hosszú listán keresztül lehetne még bemutatni, mi mindent rejt magában ez a platform. Marketing szempontból mindenképp érdemes szem előtt tartani!

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.