A Facebook egyéni célközönsége

A Facebook-hirdetések legfontosabb tulajdonsága, ami megkülönbözteti a többi csatornától, az az, hogy a felhasználók rengeteg információt osztanak meg magukról. Ilyenek például az életkor, a lakhely és az érdeklődési kör. Ezeken felül, ez a közösségimédia-csatorna követi az aktivitásokat, így képes egy-egy csoportba besorolni a felhasználókat.

Ez lehetővé teszi azt, hogy olyan személyeknek hirdess, akik valóban érdeklődhetnek a termékeid, szolgáltatásod iránt. Hasonló a Google Adshez, azonban mégis más. A Facebook-marketing esetén nem tudsz kulcsszavakat megadni.

Olvasási idő: 3 perc, 3 másodperc

Facebook hirdetés

A Facebook egyedi közönségének 5 különböző típusa van, amelyek a következők:

  • ügyféllista: a vállalkozás ügyféllistáját párosítja az ügyfelek Facebook-fiókjaival
  • webhely forgalma: megcélozhatod azokat az embereket, akik meglátogatták a webhelyedet, vagy valamilyen aktivitást hajtottak végre
  • alkalmazástevékenység: listát hozhatsz létre azokból a személyekből, akik elindították az alkalmazásodat vagy egy adott műveletet hajtottak végre
  • offline aktivitás: listát készít azokról az emberekről, akik a vállalkozásoddal kapcsolatban (boltban, telefonon vagy online) aktivitást mutattak
  • aktivitás: a Facebookon vagy Instagramon aktivitást mutató embereket tartalmazó lista

A minőség fontosabb, mint a mennyiség

Relevancia-pontszám. Mi is az? A különböző tényezők összesítésével, mérőszám formájában fejezi ki, hogy a hirdetéseid mennyire relevánsak a célközönséged tagjai számára az azonos célközönséget célzó egyéb hirdetésekhez képest. A relevancia-pontszám azért fontos, mert meghatározza mind a kattintásonkénti költséget a Facebookon, mind azt, hogy a közösségi média milyen gyakran jeleníti meg a hirdetésed.
Az egyéni közönség általában korlátozott, mert ahhoz, hogy elérd a felhasználókat, első lépésként egy általad elkészített listát kell létrehozni.
Azonban egy 100 emberből álló aktív közönség sokkal előrébb viheti a vállalkozásod, mint 1000 olyan ember, akik érdektelenek a terméked, szolgáltatásod iránt.

A Facebook Business segít

Ez egy olyan eszköz, amelynek egyik szolgáltatásaként minden egyedileg létrehozott közönséget összegezhetsz. Ennek segítségével információhoz juthatsz arra vonatkozólag, hogy mekkora átfedés van a követőid, a weboldal-látogatóid és a hírlevélre feliratkozóid között. Ha több hirdetési kampányod is van, akkor is igen hasznos információkra tehetsz szert. Összevetheted a két listát, és ha sok egyezést találsz, az nem célravezető, hiszen egymás ellen fognak versenyezni.

Kézi vagy rétegelt célzás

Ennek a remarketingeszköznek 3 különböző fajtája van:

  • viselkedés alapján: a felhasználókat vásárlási magatartás, szándék és eszközhasználat alapján gyűjti össze
  • érdeklődési körök alapján: elérheted a felhasználókat érdeklődésük, tevékenységük, az általuk kedvelt oldalak és a kapcsolódó témák megnevezésével
  • demográfia alapján: hely, életkor, nem, nyelv, kapcsolati státusz szerinti csoportosítás

Facebook marketing

Ebben az esetben CPA valószínűleg kissé magasabb lesz, mint ha egyéni közönség számára hirdetnél, ám ennek ellenére – ha helyesen végezzük el – a rétegelt célzás hatékony módszer lehet.

A Facebook-oldal kezelése nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre látszik, csupán egy kis gyakorlatra van szükség. Azonban nem biztos, hogy rögtön úgy fog működni, ahogy szeretnéd. Amennyiben népszerűsítenéd a vállalkozásodat, de kisebb nehézségekbe ütköztél, fordulj a Herz Kreációhoz bizalommal. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre.

 

Megosztás: