Nincs átgondolt stratégia Tervezés nélkül, nincs hatékonyság. Facebook hirdetés létrehozásakor a célzási beállításokon áll vagy bukik minden. Ha ugyanis alapértelmezett állapotban hagyjuk, akkor a Facebook fizetett hirdetés mindenhol megjelenik. Ezesetben azonban a kevesebb néha több elve mentén fontos, hogy célzottan hirdessünk. Figyeljünk arra, hogy a kampánycélok, a kreatívok, a szövegek, egyszóval minden megfelelően legyen beállítva, […]

Facebook hirdetés

  1. Nincs átgondolt stratégia

Tervezés nélkül, nincs hatékonyság. Facebook hirdetés létrehozásakor a célzási beállításokon áll vagy bukik minden. Ha ugyanis alapértelmezett állapotban hagyjuk, akkor a Facebook fizetett hirdetés mindenhol megjelenik. Ezesetben azonban a kevesebb néha több elve mentén fontos, hogy célzottan hirdessünk. Figyeljünk arra, hogy a kampánycélok, a kreatívok, a szövegek, egyszóval minden megfelelően legyen beállítva, az elérni kívánt eredményünknek megfelelően. Ez minden szempontból, így költségek szempontjából is hatékonyabbá teszi a hirdetésünket.

  1. Egy hirdetés, nem hirdetés

Facebook kampány indításakor sokan azt gondolják, hogy létrehoznak egy fizetett hirdetést és le is tudták a kötelezőt. Ez azonban inkább gyakori hiba, mint működő folyamat. A Facebook kampányok során is fontos eszköz az A/B tesztelés, tehát hogy lássuk, A és B kampányunk milyen eléréssel fut, mi az, amit érdemes tovább örökíteni vagy épp elfelejteni örökre. Hatékonyabb megoldás, hogy különböző célokkal indítunk el egy-egy hirdetést és a kapott számokból lemérjük, hogy a mi célcsoportunk számára, melyik a célravezetőbb.

  1. Nem tudjuk, kihez szólunk

Gyakori hiba a vállalkozásoknál, hogy rosszul mérik fel a célközönséget. A Facebook hirdetés létrehozásakor nagyon fontos, hogy a lehető legjobb módon személyre szabjuk a hirdetést. Ahány közösségi platform, annyi féle közönség. Tehát a legtöbb esetben nem célravezető, ha ugyanúgy hirdetünk az Instagramon, mint a Facebookon, mert a két platformnak más a közönsége, ezáltal más a nyelvezete és az igényei, amihez alkalmazkodni kell.

  1. Elavult, unalmas tartalom

Szintén gyakori hiba a Facebook hirdetett fizetés esetében, hogy sok vállalkozás ugyanazt a hirdetést pörgeti újra és újra. Ez egyáltalán nem célravezető és nem hatékony, hisz a közönségünk agyába beég a hirdetésünk szövege, képi világa és ezáltal egy idő után csökken a hirdetés teljesítménye, a közönségünk ráun. A régi hirdetéseket tehát érdemes újra és újra felfrissíteni, hogy új ingert váltson ki a célközönségünkből.

  1. Rossz link, nem reszponzív weboldal

Ha már költünk online marketingre, akkor költsünk a weboldalunkra is! A weboldalunk az online névjegykártyánk, így fontos, hogy releváns és professzionális képet sugározzon vállalkozásunkról, márkánkról. Legyen felhasználóbarát és mobilra optimalizált. A legnagyobb és legamatőrebb hiba, ami még mindig gyakran előfordul, hogy Facebook fizetett hirdetésünkbe rosszul linkelt oldalt teszünk közzé. Erre mindenképp figyeljünk!

Facebook fizetett hirdetéseket létrehozni bár egyszerűnek tűnik, mégis sok odafigyelést és hozzáértést igényel. Sokrétű feladat, amit érdemes szakértőkre bízni, ha tényleg hatékonyan és eredményesen szeretnénk kihasználni az online marketing nyújtotta lehetőségeket.

Amennyiben úgy érzed, szakértő segítségre van szükséged, keress minket bizalommal!

Facebook kampányok

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.