1. TikTok, az úttörő A TikTok őrület 2018-ban kezdett térhódításnak a fiatalok körében, ám 2021-re eljutottunk oda, hogy már egyre több vállalkozás kezdi felismerni, mekkora reklámértéket és fontos hirdetési felületet képvisel ez a közösségi platform. Végülis, már több, mint 1 milliárd (!) letöltés felett jár. Azért csak érdemes rá odafigyeli reklám szempontból. A TikTokos reklámanyag […]

Social media marketing

1. TikTok, az úttörő

A TikTok őrület 2018-ban kezdett térhódításnak a fiatalok körében, ám 2021-re eljutottunk oda, hogy már egyre több vállalkozás kezdi felismerni, mekkora reklámértéket és fontos hirdetési felületet képvisel ez a közösségi platform.

Végülis, már több, mint 1 milliárd (!) letöltés felett jár. Azért csak érdemes rá odafigyeli reklám szempontból. A TikTokos reklámanyag gyártásnak kis túlzással csak a képzelet szab határt. Mivel az influencerek egyik legkedveltebb felületévé nőtte ki magát ez az alkalmazás, így ha szeretnéd céged online marketingjét erősíteni két lehetőség közül választasz: vagy szerződtetsz egy népszerű influenszert vagy kihasználod a Tik-Tok saját hirdetési felületét.

2019 óta ugyanis a TikTokon lehetőség van célzott hirdetések futtatására. Hogy a reklámanyagok a legjobb eredményeket hozzák számodra ezen a platformon, a legfontosabb, hogy itt minden eddigi szabályt felrúgva működj: vízszintes helyett, függőleges videókat készíts és a jól megkomponált szöveghelyek helyett mindent középre összpontosíts a 9-15 másodperces kisvideókban. Más esetben, ha minden klappol, akkor pedig tényleg jöhet bármi: zene, ének, tánc, alámondás, minden, amire eddig nem is gondoltál, hogy alkalmas lehet reklámcélokra.

2. Facebook, a még mindig kikerülhetetlen

Bár a Facebook sokat veszített a népszerűségéből, még mindig kikerülhetetlen közösségi felületnek számít, vállalkozásod szempontjából mindenképp. 2020-ban kezdtek igazán nagymértékben terjedni a különböző tematizált, illetve vállalkozásokhoz, szolgáltatókhoz kapcsolódó csoportok, ami kiváló burkolt reklámfelület a vállalkozások számára.

Hirdetési szempontból azonban még mindig jól teljesítenek a körültekintően megkomponált, kreatív posztok. A figyelmet megragadó fotó azonban már nem elég. A hirdetés szövege legyen rövid, tömör és lényegretörő. A fotód alatt szereplő címsor/headline ne legyen hosszabb, mint 250 karakter, míg a leírásban ismét röviden, 1-2 mondatban fejtsd ki a leírt ajánlatot. Mindenképp legyen CTA gomb, amit a hirdetésed jobb alsó sarkában helyezel el, ez a legoptimálisabb hely erre és a bal oldalon a hirdetés legalján pedig mindenképp szerepeljen az ajánlatod URL címe. A Facebook hátránya, hogy gyakran változtatnak az algoritmuson, ezzel újra és újra bonyolítva a hatékony elérést.

3. Instagram, a kakukktojás

Az Instagram inkább a személyes kommunikáció és self-branding színtere, azonban hirdetési lehetőségei mellett semmiképp sem szabad elmenni. Mivel jelenleg a hazai piacon még mindig kevesen használják hirdetési felületként, ez azt is jelenti, hogy sokkal kisebb a verseny a felhasználók figyelméért ebből a szempontból. Ebből egyenes arányban következik, hogy a kattintási költségek is kisebbek, mint a Facebook esetében.

Az Instagram fellelhető reklámanyagok hatékonyságát tekintve, több lehetőségből is válogathatunk. Eszerint van lehetőségünk:

  • klasszikus fotós hirdetésre,
  • 60, de optimálisan 30 másodperces videós tartalom elkészítésére,
  • carousel hirdetésre – ez a lapozható videós/fotós minigalériát jelenti,
  • illetve kihagyhatatlan elemnek számítanak az Instagram sztorik, amik self-branding esetében is napi szintű jelenlétet kívánnak meg ahhoz, hogy az algoritmus szeresse az oldaladat.

Összefoglalva a három legfontosabb online reklámfelületnek számító közösségi oldalt, nem összegezhetünk anélkül, hogy ne térnénk ki az offline világban még mindig hatékonyan működő reklámanyagokra. Amíg ugyanis az emberek kiteszik a lábukat az utcára, illetve amíg néznek tévét és hallgatnak rádiót, az offline reklámanyagoknak mindig lesz szerepe és értéke a piacon. Legyen szó akár out of home plakátokról, akár szóróanyagokról és reklámkiadványokról, a Herz Kreáció csapata is készen áll, hogy kiszolgálja ügyfeleit úgy az online, mind az offline térben.

Ajánlatainkért keressen minket bizalommal!

A legnépszerűbb reklámanyagok

Kövess minket Pinteresten is!

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.