A közösségi média egy folyton változó világ, mely manapság a legelterjedtebb hirdetési felület, ezért nem érdemes kimaradni belőle és célravezető figyelemmel kíséri az éppen aktuális trendeket. A Facebook marketing tevékenysége széles körben ismert, hiszen az is, aki felhasználóként van jelen, naponta találkozik hirdetésekkel.

közösségi média marketing

A Facebookon való hirdetés 5 alappillére (+1 ráadás):

1. Válaszd ki a célközönséget

Nagyon fontos, hogy olyanokhoz juttasd el az üzenetet, akiknek releváns információkkal tudsz szolgálni.

Először csak kisebb köröket célozz meg, amiket később tudsz bővíteni vagy módosítani, ha kell. Pontosan határozd meg, hogy kiket szeretnél elérni, nem elég az életkor. Például egy kerékpár hirdetésének a következő lehet a célcsoportja: olyan egészségtudatos felnőtt, aki a saját egészsége mellett a környezete, és a többi ember egészségére is odafigyel.

2. Érdekes, figyelemfelkeltő hirdetéseket készíts, legyen más, mint a többi

Olyan információkat ossz meg a termékedről, szolgáltatásodról, amely kiemeli azt a versenytársai közül. Mutasd meg, hogy miért jobb a tiéd, mint a többi, mi az a különleges tulajdonsága, amiért inkább téged válasszanak a vásárlók.

Nyújts a „problémák”-ra megoldást. Például a kerékpárhirdetést alapul véve, rávilágíthatunk, hogy kicsi a súlya a gépnek, nem okoz gondot a felvitele akár a 4. emeletre sem. Vagy ha kevés a hely a garázsban a fali tárolóra is könnyedén felemelhető.

3. Helyezz el rövid videót vagy megkapó képeket a hirdetésben

Ossz meg érdekes információt tartalmazó képeket, mondd el az üzenetet kép vagy videó formájában.

Lehet akár meghökkentő vagy vicces is, annál nagyobb hatást vált ki, és beszélni fognak rólad.

Használhatsz úgynevezett carousel hirdetést. Ez alatt olyan posztot értünk, mely több kép segítségével kiemeli a termék tulajdonságait, a képek egymás mellé való feltöltésével, akár 1 nagy panoráma képet is készíthetünk, ami még különlegesebbé teszi az üzenetet.

4. Storytelling

Mesélj! Világunk egésze történetekből épül fel. Ha találkozol egy új emberrel, elkezded feltárni az életed fontos mérföldköveit. Miért ne történhetne ugyanígy, ha a vásárló találkozik egy számára ismeretlen termékkel?

Írd le a termék történetét, vagy egy elégedett fogyasztó véleményét publikáld. Kérj tőle részletes beszámolót arról, hogy a mindennapokban hogyan segítette őt a megvásárolt fogyasztási cikk. Esetleg meséld el a gyártásának folyamatát. De a hirdetés maga is lehet egy story, annál jobban felkelti a figyelmet, minél kreatívabban fogalmazod meg.

5. Válts ki aktivitást, call to action

Hozz létre szavazásokat, aktivizáld a követőidet. Minél több az interakció az oldalon, annál érdekesebb, annál több emberhez jut el.

Mutasd be vásárlóidnak a hírlevél adta előnyöket, kérd meg őket, hogy iratkozzanak fel, cserébe adj ajándékba egy kupont vagy tedd ingyenessé az első szállítást.

Vezesd őket a hirdetésen keresztül, link segítségével a webshopodhoz vagy a regisztrációs felületre. A lényeg az, hogy ne engedd el a leendő vásárlód kezét. Mutasd meg neki lépésről lépésre, hogy miért a te általad nyújtott terméket, szolgáltatást válassza.

facebook hirdetés

+1. Kövesd nyomon a hirdetést

Nem minden hirdetési formát tudunk mérni, a Facebook hirdetést viszont igen. Az egyik legfontosabb része az, hogy mennyi potenciális vásárlót értél el vele. Érdemes kísérletezni, hogy mely üzenet milyen hatékonysággal ért célba. Több kattintás történt-e, ha videós hirdetést posztoltál vagy inkább az ötletes képek voltak sikeresebbek.

Az egyik leglényegesebb információ a számodra, hogy váltott-e ki konverziót, vagyis a reklám hatására vásároltak-e a termékedből, igénybe vették-e a szolgáltatásod.

Facebook oldal esetében amennyiben negatív visszajelzés érkezne az oldaladra, ne töröld! Igyekezz mindenképpen olyan válasszal szolgálni, amely pozitív megítélést biztosít rólad. Sokan élnek a bejegyzések törlése adta lehetőséggel. Ne tedd, csak nagyobb csalódást váltasz ki! Ha egy kedves gesztussal kiengeszteled a vevőt, máris kiküszöbölted a csorbát.

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.