fbpx

Céges Facebook oldal kezelése: 10 hasznos tipp a sikerhez

Ma a Facebook majdnem 2 milliárd felhasználóval büszkélkedhet, akik közül körülbelül 1,2 milliárdan aktívan jelen vannak az oldalon.

A nagy számok törvénye alapján a te potenciális ügyfeleid is megtalálhatóak a közösségi hálón.

Olvasási idő: 4 perc, 56 másodperc

A céges Facebook oldal kezelése egy olyan Facebook marketing fogás amely legfőbb tulajdonságai között szerepel, hogy könnyen megtalálható, értéket közvetít és a vállalkozásodat a lehető legegyszerűbb módon képviseli.

Manapság, amikor szinte minden az online térben történik, nem szabad kihagyni az olyan lehetőségeket, amelyeket a Facebook kínál a vállalkozások számára. Ráadásul, ha jól csináljuk, viszonylag rövid idő alatt megtérül a ráfordított költség.

1. 70-20-10 szabály a céges Facebook oldal kezelése esetében

Ossz meg eredeti, minőségi tartalmat a posztjaid 70%-ában, 20%-ban pedig olyan érdekes információkat közölj, amelyek felkeltik a rajongóid érdeklődését. A maradék 10%-ot pedig reklámozásra fordíthatod.

Ha ezt a metódust követed, olyan rajongókat szerezhetsz, akik ténylegesen aktívan jelen vannak az oldaladon.

céges Facebook oldal kezelése

2. Használd a borítóképet reklámtáblaként!

A Facebook borítóképe gyakran figyelmen kívül hagyott terület. Ne ess te is ebbe a hibába! Ez a felület gyakorlatilag egy ingyenes reklámplakát. Úgy és annyiszor módosíthatod a tartalmát, ahogy és amennyiszer kedved tartja. Használj figyelemfelkeltő képeket, szöveget, sőt arra is lehetőséged van, hogy bemutatkozó videót tölts fel. A céges Facebook oldal kezelése egyszerű, de időigényes. Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, bízz meg egy reklámügynökséget a feladattal.

3. Használj #hashtagaket!

Találj ki egy olyan #hashtaget, ami csak a tiéd, ötletes és a leginkább meghatározza a vállalkozásod imázsát. Ennek segítségével a felhasználók könnyedén megtalálhatnak téged, és bármelyik általad létrehozott tartalmadat.

4. Ossz meg videókat!

Kutatások szerint, a közeljövőben a Facebookon közzétett tartalom nagy része videó formájában fog megjelenni. A mozgókép különösen jól teljesít a közösségi oldalakon, mert gyors, szórakoztató és könnyen megosztható. Nagy lendületet adhat a céges Facebook oldal kezelése terén.

5. Hirdetések

Viszonylag alacsony költségráfordítással érhetsz el olyan felhasználókat, akik érdeklődhetnek a termékeid, szolgáltatásaid iránt. A hirdetések ugyan folyamatos odafigyelést, ellenőrzést igényelnek, azonban hamar megtérül a ráfordított idő, energia és pénz. Te döntheted el, mekkora összeget szánsz rá. Persze minél kisebb a befektetés, annál gyengébb a hatás, viszont az egész céges Facebook-oldal kezelése a Te irányításod alatt van.

6. Infografikákban a jövő

Abban mindnyájan egyetérthetünk, hogy a száraz, szövegalapú adatok unalmasak, nem figyelemfelkeltőek. Ezzel szemben az infografikák színes, vidám, érdekes, mozgalmas és praktikus információkat tartalmazó, ismeretterjesztő képek. Ezek a médiatartalmak egyre népszerűbbek. Alkalmazásával szinte garantálható a látogatottság növekedése.

Infografika a Pinteresten.

7. Sikertörténetek

A felhasználók szívesen vásárolnak olyan cégtől, akinek munkáját elismerték, akik valamilyen díjat nyertek vagy helyezést értek el egy versenyen. Esetleg olyantól, akinek egy terméke lett díjazott. Nyugodtan büszkélkedj! Amellett, hogy ez egy hozzáadott értéket képvisel, téged is jó érzéssel tölt el.

8. Céges Facebook oldal kezelése a színfalak mögött

Engedj bepillantást a backstage-be. Mutasd be, hogyan készülnek posztok. Oszd meg a grafikai munka előkészületeit, a fotózás lépéseit. Az embereket érdekli, mi történik ott, ahol ők nem lehetnek jelen. Ha van lehetőséged, mutasd be a kollégákat vagy a termékeid gyártási folyamatát.

9. Céges Facebook oldal kezelése a sikeres közösségi média marketing tartalmak újraosztása

Nem szükséges minden egyes új poszt alkalmával újabb kreatív szöveg megalkotása. Ha van a múltból olyan blogbejegyzésed vagy posztod, ami nagyobb sikert ért el, sokan like-olták, hozzászóltak vagy megosztották, nyugodtan oszd meg újra, hogy még több potenciális ügyfelet érhess el vele. Ezzel neked is könnyebb lesz a céges Facebook oldal kezelése, és a látogatottságod sem fog csökkeni. Ez a közösségi média marketing egyik alapfogása.

közösségi média marketing

Nézd meg Facebook marketing szevízünk a közösségi marketing szolgáltatásunkon belül itt!

10. Like gomb telepítése a weboldaladra

Ha a like gombot beágyazod a weboldaladra, a honlapod látogatóit át tudod irányítani a Facebookra. Akik olvassák a blogodat vagy vásárolnak a webshopodból, könnyen követőid lehetnek a Facebookon is. Ezzel is könnyebbé válik a céges Facebook oldal kezelése.

Bízunk benne, hogy a cikkben leírtak hasznodra válnak a későbbiek során. Azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy mindenhez idő kell, a beállítások véglegesítése után nem várhatjuk, hogy ugrásszerűen megnő a látogatóid és a rajongóid száma.

Ha véletlenül olyan akadály került az utadba, amihez segítségre van szükséged, keress minket bátran, a Herz Kreáció Reklámügynökség csapatát. Készséggel állunk rendelkezésedre.

Megosztás: