A céges Facebook oldal kezelése egy olyan Facebook marketing fogás, amely legfőbb tulajdonságai között szerepel, hogy könnyen megtalálható, értéket közvetít és a vállalkozásodat a lehető legegyszerűbb módon képviseli. Manapság, amikor szinte minden az online térben történik, nem szabad kihagyni az olyan lehetőségeket, amelyeket a Facebook kínál a vállalkozások számára. Ráadásul, ha jól csináljuk, viszonylag rövid […]

A céges Facebook oldal kezelése egy olyan Facebook marketing fogás, amely legfőbb tulajdonságai között szerepel, hogy könnyen megtalálható, értéket közvetít és a vállalkozásodat a lehető legegyszerűbb módon képviseli.

Manapság, amikor szinte minden az online térben történik, nem szabad kihagyni az olyan lehetőségeket, amelyeket a Facebook kínál a vállalkozások számára. Ráadásul, ha jól csináljuk, viszonylag rövid idő alatt megtérül a ráfordított költség.

1. 70-20-10 szabály a céges Facebook oldal kezelése esetében

Ossz meg eredeti, minőségi tartalmat a posztjaid 70%-ában, 20%-ban pedig olyan érdekes információmorzsákat közölj, amelyek felkeltik a rajongóid érdeklődését. A maradék 10%-ot pedig reklámozásra fordíthatod.

Ha ezt a metódust követed, olyan követőket szerezhetsz, akik ténylegesen aktívan jelen vannak az oldaladon.

céges Facebook oldal kezelése

2. Használd a borítóképet reklámtáblaként!

A Facebook borítóképe gyakran figyelmen kívül hagyott terület. Ne ess te is ebbe a hibába: ez a felület gyakorlatilag egy ingyenes reklámplakát! Úgy és annyiszor módosíthatod a tartalmát, ahogy és amennyiszer kedved tartja. Használj figyelemfelkeltő képeket, szöveget, sőt arra is lehetőséged van, hogy bemutatkozó videót tölts fel. A céges Facebook oldal kezelése egyszerű, de időigényes. Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, bízz meg egy reklámügynökséget a feladattal.

3. Használj #hashtagaket!

Találj ki egy olyan #hashtaget, ami csak a tiéd, ötletes és a leginkább meghatározza a vállalkozásod imázsát. A céges Facebook oldal kezelése jelentősen leegyszerűsíthető a használatukkal, hiszen segítenek, hogy a felhasználók könnyedén megtaláljanak téged, és bármelyik általad létrehozott tartalmadat.

4. Ossz meg videókat!

Kutatások szerint, a közeljövőben a Facebookon közzétett tartalom nagy része videó formájában fog megjelenni. A mozgókép igazi jolly joker a céges Facebook oldal kezelése során, mert különösen jól teljesít a közösségi oldalakon, gyors, szórakoztató és könnyen megosztható. Nagy lendületet adhat a céges Facebook oldal kezelése terén.

5. Vess be hirdetéseket!

A Facebook hirdetőfelületén viszonylag alacsony költségráfordítással érhetsz el olyan felhasználókat, akik érdeklődhetnek a termékeid, szolgáltatásaid iránt. A hirdetések ugyan folyamatos odafigyelést, ellenőrzést igényelnek, azonban hamar megtérül a rájuk fordított idő, energia és pénz. Te döntheted el, mekkora összeget szánsz rá. Persze minél kisebb a befektetés, annál gyengébb a hatás, viszont az egész céges Facebook oldal kezelése csak rajtad múlik.

6. Infografikákban van a jövő!

Abban mindnyájan egyetérthetünk, hogy a száraz, szövegalapú adatok unalmasak, nem figyelemfelkeltőek. Ezzel szemben az infografikák színes, vidám, érdekes, mozgalmas és praktikus információkat tartalmazó, ismeretterjesztő képek. Ezek a médiatartalmak egyre népszerűbbek. Ha a céges Facebook oldal kezelése során alkalmazod őket, szinte garantálható a látogatottság növekedése.

Infografika a Pinteresten.

7. Oszd meg a sikertörténeteidet!

A felhasználók szívesen vásárolnak olyan cégtől, akinek munkáját elismerték, akik valamilyen díjat, helyezést értek el egy versenyen. Esetleg olyantól, akinek egy terméke lett díjazott. A céges Facebook oldal kezelése során nyugodtan büszkélkedj! Amellett, hogy ez egy hozzáadott értéket képvisel, téged is jó érzéssel tölt el.

8. Céges Facebook oldal kezelése a színfalak mögött

Engedj bepillantást a backstage-be: mutasd be, hogyan készülnek posztok! Oszd meg a grafikai munka előkészületeit, a fotózás lépéseit! Az embereket érdekli, mi történik ott, ahol ők nem lehetnek jelen. Ha van lehetőséged, mutasd be a kollégákat vagy a termékeid gyártási folyamatát!

9. Céges Facebook oldal kezelése: ne hagyd ki a sikeres közösségi média marketing tartalmak újraosztását!

Nem szükséges minden egyes új poszt alkalmával újabb kreatív szöveg megalkotása. Ha van a múltból olyan blogbejegyzésed vagy posztod, ami nagyobb sikert ért el, sokan kedvelték, hozzászóltak vagy megosztották, nyugodtan tedd közzé újra, hogy még több potenciális ügyfelet érhess el vele. Ezzel neked is könnyebb lesz a céges Facebook oldal kezelése, és a látogatottságod sem fog csökkeni: ez a közösségi média marketing egyik alapfogása.

közösségi média marketing

Nézd meg Facebook marketing szolgáltatásunkat a közösségi marketing szolgáltatásunkon belül itt!

10. Telepíts like gombot a weboldaladra!

Ha a Facebook like gombját beágyazod a weboldaladra, a honlapod látogatóit át tudod irányítani a Facebookra. Akik olvassák a blogodat vagy vásárolnak a webshopodból, könnyen követőid lehetnek a Facebookon is. Ezzel is könnyebbé válik a céges Facebook oldal kezelése.

Bízunk benne, hogy a cikkben leírtak hasznodra válnak a későbbiek során. Azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy mint minden, a  céges Facebook oldal kezelése is időt igényel: így a beállítások véglegesítése után nem várhatjuk, hogy azonnal, ugrásszerűen megnő a látogatóid és a rajongóid száma.

Ha segítségre van szükséged, keresd a Herz Kreáció Reklámügynökség csapatát! Készséggel állunk rendelkezésedre.

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.