Facebook hirdetések készítése során vannak bizonyos szempontok, amik kikerülhetetlenek ahhoz, hogy a hirdetésed elérjen a célcsoportodhoz és még hatékony is legyen. Az első és legfontosabb, hogy eldöntsd, mi a hirdetésed célja. Bizonyos célokat ugyanis bejegyzések kiemelésével, másokat pedig Facebook hirdetése készítésével tudsz elérni. A kiemelt bejegyzés – a Facebook hirdetés legegyszerűbb módja Kiemelt bejegyzés lényege, […]

Facebook marketing

Facebook hirdetések készítése során vannak bizonyos szempontok, amik kikerülhetetlenek ahhoz, hogy a hirdetésed elérjen a célcsoportodhoz és még hatékony is legyen. Az első és legfontosabb, hogy eldöntsd, mi a hirdetésed célja. Bizonyos célokat ugyanis bejegyzések kiemelésével, másokat pedig Facebook hirdetése készítésével tudsz elérni.

A kiemelt bejegyzés – a Facebook hirdetés legegyszerűbb módja

Kiemelt bejegyzés lényege, hogy az oldalad idővonalán az általad választott közönség számára pénzért kiemelsz egy posztot. A kiemelt poszt, ami lehet akár egy már korábban közzétett tartalom, megjelenik a célközönséged hírfolyamában hirdetésként.

Egy bejegyzés kiemeléséhez 3 dolgot kell testre szabnod a beállítások során:

 1. Célközönség: be kell állítanod pontosan milyen érdeklődési körrel rendelkező, milyen korosztályú, mely földrajzi területen élő személyeket szeretnél célozni.
 2. Költségkeret: pontosan meg kell határoznod, mennyit szeretnél költeni a kampány teljes időtartalma alatt.
 3. Hirdetés időtartama: azaz mennyi ideig szeretnéd hogy az adott kiemelés fusson a célközönséged hírfolyamában.

Bár ezeket kiemelt bejegyzésnek hívjuk a Facebook világában, mégis hirdetésnek tekinthetők, mivel pénzköltéssel járnak. Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha a kiemelt bejegyzés is hirdetésnek minősül, akkor mégis miben különbözik a Facebook hirdetéstől?

Facebook hirdetéskezelő

Facebook hirdetések készítése

A hirdetés Facebookon egy külön platformon, a Hirdetéskezelőben állítható be, amely komplexebb és pontosabb testre szabási lehetőségekkel rendelkező rendszer, a Facebook marketing fontos eszköze.

Nézzük, mik is ezek a lehetőségek, amikkel célzottan tudsz hirdetni a célközönséged számára!

A hirdetési célok feladata, hogy segítsék meghatározni a konkrét üzleti céljaidat és a számodra legrelevánsabb közönséghez szóljanak.

Hirdetési kampánycélok lehetnek:

 • márkaismertség növelése,
 • elérés növelés,
 • forgalom növelés,
 • aktivitás növelés,
 • alkalmazástelepítés,
 • videómegtekintések,
 • érdeklődő keresés,
 • kommunikáció direkt üzeneten keresztül,
 • konverziók,
 • katalógusalapú forgalom,
 • bolti forgalom növelés.

A hirdetési cél beállításával sokkal pontosabban meghatározható, hogy milyen típusú kampány illeszkedik a legjobban az aktuális üzleti céljaidhoz. Beállíthatod, hogy hol szeretnéd futtatni a hirdetésed, a Facebook hirdetések elhelyezhetők mind számítógépes, mind mobilos felületen, valamint Instagramon is és még ezeken belül is van több választási lehetőség.

Facebook hirdetés készítése során meghatározhatod a formátumot is, konkrét leírások és felhívásgomb elhelyezésével a célközönség nagyobb részét ösztönözheted cselekvésre, de emellett más kreatív lehetőségeket is tartogat a hirdetéskezelő felület, ami egy sima bejegyzés kiemelésnél nem lehetséges.

Facebook-hirdetés vs. bejegyzés kiemelés

Az első és legfontosabb szempont a Facebook hirdetések kezelésekor eldönteni, hogy mi is az elérni kívánt cél. Ha csak szimplán aktivizálni szeretnéd a célközönséged vagy növelnéd a márkaismertséged, teljesen elegendő a megfelelő posztok kiemelésével megjelenned a hírfolyamban. Ha viszont nagyobb és összetettebb célod van a Facebook hirdetéssel, akkor a Hirdetéskezelő felületet ajánlott használnod. Ha Facebook marketingbe vágsz bele, akkor mindenképp érdemes tanulmányoznod a Hirdetéskezelőt, mert előbb-utóbb szükséged lesz a használatára!
Ha segíthetünk Facebook hirdetés készítésében, akkor kattints ide! 

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.