Óriási lehetőségek vannak a közösségimédia-hirdetésekben, de a Facebook oldal kezelése időigényes munka, és szakértelmet igényel. Ha mégis megpróbálkoznál elsajátítani a fortélyait, elhoztunk neked 8 tippet, hogy sikereket érhess el. 1. A sikeres Facebook oldal kezelés titka: tartalomnaptár Egy ütemterv sokat segít abban, hogy pontosan átláthasd a közösségi médiában megosztott tartalmakat. Mindamellett, hogy az időbeosztás szempontjából […]

Óriási lehetőségek vannak a közösségimédia-hirdetésekben, de a Facebook oldal kezelése időigényes munka, és szakértelmet igényel. Ha mégis megpróbálkoznál elsajátítani a fortélyait, elhoztunk neked 8 tippet, hogy sikereket érhess el.

1. A sikeres Facebook oldal kezelés titka: tartalomnaptár

Egy ütemterv sokat segít abban, hogy pontosan átláthasd a közösségi médiában megosztott tartalmakat. Mindamellett, hogy az időbeosztás szempontjából hasznos, azt is ki tudod zárni, hogy ugyanolyat vagy nagyon hasonló posztokat tegyél közzé.

Abban az esetben, ha a Facebook oldal kezelés folyamatait külső cégre bízod, még inkább ajánlott a tervezet elkészítése. Azonban nem muszáj szigorúan betartani a tervet, ha egy kiemelkedően érdekes téma jön közbe vagy elérsz egy mérföldkövet, nyugodtan eltérhetsz az ütemtervtől.

2. Mindig légy naprakész!

A borítókép alatt található Névjegy fül állandó frissítése (ha szükséges) a Facebook oldal kezelés fontos feladata, hiszen egyszerű módja a webhely forgalmának növelésére. A honlapod URL-címe minden esetben szerepeljen a leírásban, és röviden mutasd be a vállalkozásodat a közönség számára.

3. Beszédes borítókép vagy videó

A Facebook oldal kezelés egyik meghatározó kérdése, hogy milyen az első benyomás, amit a vállalkozói oldal közvetít. Az első dolog, amivel a látogató találkozik, a profil- és borítóképed. Ez utóbbi helyére akár videós tartalmat is beilleszthetsz, amely teljes körűen meghatározza céged tevékenységét és arculatát.

Szükséged van segítségre? Tekintsd meg közösségi média marketing szolgáltatáunkat.

4. Üzenetküldési lehetőség (Facebook oldal kezelése)

Állítsd be, hogy a követőid privát üzenetet küldhessenek a vállalkozásodnak.  Gondolj bele, sokszor te sem szeretnéd, hogy a véleményed mindenki számára látható legyen: így vannak ezzel az oldalad követői is. Hogy hogyan kell beállítani? Lépj az Oldal szerkesztése fülre, majd az Engedélyek kezelése menüben jelöld be az Üzenet szócskát. Fontos, hogy ha beállítottad, alkalomadtán ellenőrizd, hogy nem kaptál-e újabb üzenetet, nehogy elmulaszd a válaszadást!

Facebook oldal kezelés

5. Legyen a tartalom rövid és lényegre törő

Ha a Facebook oldal kezelése a napi feladataid közé tartozik, egy nagyon fontos dologra érdemes odafigyelni. A követőidnek nincs se idejük, se kedvük hosszú szövegek olvasásához. Nemcsak hogy kedvük, idejük sincs. Egyszerre csupán pár szabad percük van arra, hogy gyorsan átfussák, hogy milyen újdonságok jelentek meg. Ezért neked is olyan tartalmat kell megosztanod, amely könnyen és gyorsan olvasható. Nem utolsósorban pedig egyszerűen értelmezhető.

6. Fontosak a mérföldkövek, nem csak neked!

Tedd közzé a sikereidet mások számára is! Amellett, hogy büszkélkedhetsz a munkáddal, a vásárlók is szívesebben vesznek olyan terméket vagy szolgáltatást, amit elismerésben részesítettek, vagy amely sokakat elégedettséggel töltött el.

7. Facebook oldal kezelése: hirdess!

Bátran használd az olyan, Facebook adta lehetőségeket, mint például a hirdetés. Akár teljes kampányt indítasz, akár csak egy posztot emelsz ki, mindkettő sikereket fog hozni, ha megfelelőképpen készíted el. Nem muszáj, hogy Facebook-specialista legyél, nyugodtan keress fel egy ügynökséget, ahol egy Facebook oldal kezelés folyamataiban gyakorlott csapat segít elkészíteni és menedzselni a hirdetéseket.

A ráfordított összeg hosszabb vagy rövidebb távon megtérül majd. Olyan elkötelezett vásárlói kört alakíthatsz ki a segítségével, amely időről időre visszatér hozzád.

8. Nyereményjátékok (Facebook oldal kezelése)

Késztesd aktivitásra a követőidet! Hozz létre egy nyereményjátékot, és a fődíjat kösd egy bizonyos lájkszám eléréséhez. Ezáltal a követőid szólnak az ismerőseiknek, akik szintén továbbítják a saját ismerőseiknek, és így tovább. Az eredmény az lesz, hogy egyre többen és többen ismernek meg téged, és egyre többen fognak tőled vásárolni.

Azonban fontos tudnod, hogy a Facebook szigorú szabályokhoz köti az ilyen játékokat. Mindig tájékozódj, mielőtt belevágsz egy verseny megszervezésébe!

Ha szeretnél erről bővebb információt kapni akkor látogass el a Facebook Sógóközpont-jába itt.

Reméljük, segítségedre lesznek az itt felsorolt Facebook oldal kezelés ötletek és tippek. Ha esetleg elakadnál, vagy nem vagy biztos magadban, keress fel minket, a Herz Kreáció csapatát! A kiadványszerkesztéstől kezdve a fotók és videók készítésén át a social media szerkesztésig minden területen állunk rendelkezésedre. Keress minket bátran!

Facebook oldal kezelése: nyereményjátékok

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.