A social media menedzsment legfontosabb szabályai Időzíts! Minden az időzítésen múlik –ez igaz a közösségi oldalakra is. Amikor az ember social media menedzsmenttel kezd foglalkozni talán az egyik első lépés ezt megérteni. Ahány közösségi oldal, annyi féle megoldás létezik. Más időben érdemes a Facebookra, az Instagramra vagy épp a LinkedINre közzétenni a tartalmad. Általánosan meghatározott […]

közösségi média menedzsment

A social media menedzsment legfontosabb szabályai

  1. Időzíts!

Minden az időzítésen múlik –ez igaz a közösségi oldalakra is. Amikor az ember social media menedzsmenttel kezd foglalkozni talán az egyik első lépés ezt megérteni. Ahány közösségi oldal, annyi féle megoldás létezik. Más időben érdemes a Facebookra, az Instagramra vagy épp a LinkedINre közzétenni a tartalmad. Általánosan meghatározott időintervallumok is segítségedre lehetnek ebben, azonban a specikfikus elemzési oldalak (Creator Studio és Google Analytics) segítségével vállalkozásodra szabottan határozhatod meg a célcsoportod aktivitását.

  1. Legyen egyensúly!

Fontos, hogy megtaláld az egyensúlyt az értékadó tartalom és a reklámok között. Persze a jó social media menedzsment része, hogy a reklámot is lehet minőségileg, némileg burkoltan tálalni, hogy a közönséged ne érezze, hogy lenyomod a torkán, azt, amiért pénzt kapsz, viszont fontos, hogy megtaláld az egyensúlyt a reklámposztok és a saját tartalmak között. Ha lehet a mérleg inkább utóbbi felé billenjen!

  1. Gyárts egyedi és minőségi tartalmat!

Kapcsolódva az előző ponthoz, egy jól megírt, informáló, tudásmegosztó, értékteremtő poszt aranyat ér. Még ha reklámról is van szó. A lényeg, hogy a fogyasztód érezze, hogy több lesz azáltal, hogy követ téged, érezze, hogy értéket adsz az életéhez a posztjaidon keresztül. És akkor még a reklámposztok is fogyaszthatóbbá válnak számára.

social media menedzsment

  1. Dolgozz ki stratégiát!

A közösségi média menedzsment egyik kulcsa, hogy kialakítsuk mikor, mit és milyen mennyiségben tegyünk közzé. Alakíts ki stratégiát! Keverd a tartalomtípusokat, a fotós posztok mellett, legyenek videós tartalmaid. Instagram esetében érdemes egységet vinni a posztjaidba, legyen egy állandó filtered, logód, egy egységes feed-ed, ami megkülönböztet másoktól és állandó. Használd ki a különböző funkciókat, aktivizáld a közönséged a matricák segítségével. Minél többféle tartalmat osztasz meg, annál kevésbé válasz unalmassá.

  1. Használj emotikonokat!

Az emotikonok is részei a jó közösségi média menedzsmentnek. Főleg a Facebook tartalmak igénylik az emotikonok használatát, azonban itt is figyelj az egyensúlyra. Ne told túl, de ne is legyen csupasz a szöveg. Egy-egy jól eltalált emotikon ugyanis nemcsak ránézésre dob sokat a tartalmadon, de még figyelemfelhívó hatással is bír. Elmehetsz egészen odáig, hogy egy-egy szót behelyettesítesz egy releváns hangulatjellel, hadd gondolkozzon kicsit az olvasód, mit is szeretnél mondani neki.

+1. Légy jelen!

Hiába zajlik a virtuális térben a kommunikáció, nagyon fontos, hogy valóban légy jelen a követőid számára. Ez azt jelenti, hogy reagálj a hozzászólásaikra, válaszolj az üzeneteikre. Ezt mind a Facebook, mind az Instagram algoritmusa jó néven veszi, hisz úgy értelmezi, hogy energiát fektetsz a követőidbe, akik hozzásegítenek a sikerhez azzal, hogy fenntartják irántad az érdeklődést. A jelenlét tehát mindenki számára kifizetődő energiabefektetés!

Cipészre a cipőt…

Sokan azt gondolják, a tartalomstratégia meghatározás könnyű feladat, ahogy posztokat gyártani is. Azonban ez egyáltalán nincs így. Olyan ez, mint étteremben vacsorázni. Hiába főzök nagyon jól, egy jó séf mégiscsak jobban tudja, mitől keletkezik ízorgia az ember szájában. Nincs ez másképp a jó social media menedzsmenttel sem. Amennyiben úgy érzed, segítségre van szükséged ezen a téren, szakértő csapatunkkal állunk rendelkezésedre!

A közösségi média menedzsment legfontosabb szabályai

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.