Az alábbiakban egy kicsit elmélyülünk és megismerkedünk az influencerek és az influencer marketing világával. Ha kérdésed van a témával kapcsolatban akkor fordulj hozzánk bizalommal vagy látogasd meg közösségi média marketing szolgáltatás oldalunkat itt. Kik is azok az influencerek? Az influencer egy olyan személy, aki nagy létszámú követőbázisit gyűjt maga köré az interneten. A szó jelentése […]

Az alábbiakban egy kicsit elmélyülünk és megismerkedünk az influencerek és az influencer marketing világával.

Ha kérdésed van a témával kapcsolatban akkor fordulj hozzánk bizalommal vagy látogasd meg közösségi média marketing szolgáltatás oldalunkat itt.

Kik is azok az influencerek?

Az influencer egy olyan személy, aki nagy létszámú követőbázisit gyűjt maga köré az interneten. A szó jelentése befolyásoló, hisz követőik véleményét, döntéseit nagymértékben tudják befolyásolni.

Az influencerek általában csak egy bizonyos szakterületen dolgoznak, tevékenykednek. Erről készítenek tartalmakat, adnak tanácsokat követőiknek.

Abban, hogy az influencerség létrejöhessen, nagy szerepe volt a közösségi médiának, mivel nagyrészt itt gyűjtik követőiket.

Világszerte több mint 3 milliárd ember használja a közösségi médiát. A felhasználók egyre nagyobb része szavaz bizalmat az influencereknek, mielőtt vásárlásba kezdenének.

Erre figyeltek fel a nagy cégek, és kezdtek saját influencereket alkalmazni márkájuk népszerűsítésére.

Tehát az influencer egy partner, aki segíti a céged marketingtevékenységét.

influencer marketing

Kik lehetnek influencerek:

  • hírességek
  • szakértők és gondolatvezetők
  • bloggerek, vloggerek, tartalomvezetők
  • mikroinfluencerek*

*Akárki lehet mikroinfluencer, aki hiteles és megközelíthető.

Az influencerek egyik legnagyobb eszköze a Facebook Live. Nézd meg itt a használati útmatatóját.

Mi is az influencer marketing?

Az influencer marketing lényege, hogy egy cég együttműködik egy influencerrel annak érdekében, hogy márkád, terméked vagy szolgáltatásod forgalmazza, megismertesse a követőkkel.

Influencer bárki lehet. Ami jelentőssé teszi őket, az a követőtáboruk. Minden iparágnak vannak influencerei, kis keresgéléssel bárki megtalálhatja cégének a legmegfelelőbbet, aki megválaszolja a követők kérdéseit, hiteles bejegyzéseket, videókat, képeket tesz közzé és a leginformatívabban tájékoztatja a követőket.

Influencer marketing ütemterv készítése

A stratégia és a terv felállítása elengedhetetlen.

Az influencer marketing terv készítésének lépései:

  1. Költségvetés készítése
  2. Megfelelő influencer felkutatása
  3. Kutatások végzése az adott témában
  4. A számunkra legmegfelelőbb platform kiválasztása

Amennyiben szükséges, vonjunk be marketing-, kreatív vagy influencer ügynökséget.

influencer marketing

Összefoglalás

Tehát az influencer marketing nem csupán arról szól, hogy találunk egy személyt hatalmas követőtáborral, akinek magas fizetést kínálunk csupán azért, hogy jót mondjon cégünkről.

Ennél sokkal többről van szó! Az influencer időt és energiát nem sajnálva építi, ápolja, védi a cég, a márka hírnevét. Ápolja a kapcsolatot a követőtáborral, és a bizalmuk fenntartására törekszik.

Az influencer marketing nem a gyors eredményekről szól (ami persze abszolút nincs kizárva), és nem is közvetlenül az eladásról, hanem a vevő bizalmának megszerzéséről, ami vásárláshoz vezet. A lényeg a hitelesség, szavahihetőség.

A közösségi média nagy segítségünkre lehet a siker és a hűséges követőtábor eléréséhez, ám ehhez szükséges, hogy az influencer kiérdemelje a követők bizalmát és tiszteletét.

Az influencer marketing egyik legjobb tulajdonsága, hogy bármilyen vállalkozásnál alkalmazható, méretétől és szakterületétől függetlenül.

A digitális marketing szabályai állandóan változnak. Ebből kifolyólag, ami ma jól működő stratégia, lehet, hogy holnap már semmit nem ér.

Ezzel szemben egy jó influencer viszont tudja, hogy mi az, ami jól működik, és tisztában van a változásokkal, nyomon követi az aktuális újdonságokat.

Amennyiben szeretnéd növelni céged, szolgáltatásod ismertségét, ne hezitálj! Alkalmazz influencert, és vágj bele az influencer marketingbe.

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.