Kapcsolódási pont a legjobb közönséggel A közösségi média előnyei között elsődleges helyet foglal el az a tény, hogy remek kommunikációs felületet biztosít, ahol nemcsak azokat érheted el, akik már eleve ismerik a céged, hanem újabb és újabb érdeklődőket vonzhatsz be. Az okos algoritmusnak köszönhetően olyan emberekkel alakíthatsz ki kapcsolatot, akik érdeklődnek az olyan termékek/szolgáltatások iránt, […]

Kapcsolódási pont a legjobb közönséggel

A közösségi média előnyei között elsődleges helyet foglal el az a tény, hogy remek kommunikációs felületet biztosít, ahol nemcsak azokat érheted el, akik már eleve ismerik a céged, hanem újabb és újabb érdeklődőket vonzhatsz be. Az okos algoritmusnak köszönhetően olyan emberekkel alakíthatsz ki kapcsolatot, akik érdeklődnek az olyan termékek/szolgáltatások iránt, amilyet te is kínálsz. Ők nagy eséllyel nyitottabbak lesznek a tartalmaid iránt, mint a bármely más típusú felületeken “vakon” megcélzott közönség – a relevancia tehát az egyik legerősebb pont a közösségi média előnyei között.

Lehetőség a bemutatkozásra

Egyéni, céges ars poeticád, kulisszák mögötti érdekességek, a csapatod páratlan humorérzéke: mind-mind olyan téma, ami érdekelheti a közönségedet és még szimpatikusabbá tehet, de nem feltétlenül fér be a céges weboldalad keretei közé. A közösségi média előnyei abban rejlenek, hogy eszközt adnak a kezedbe ahhoz, hogy informálisabb tartalmat is közzétehess. Hogy miért fontos ez? Sokan azt hiszik, egy érdekes sztori az egyik formabontó ötletedről, vagy éppen egy legendás puncs recept a céges összejövetelről nem szolgálja a social media jelenlét üzleti céljait. A közösségi média előnyei pedig pont ebben a könnyedségben rejlenek! Nem gondolnád, de a hasonló informális tartalmak közvetve nagyon is formális és jövedelmező üzleti kapcsolatokat hozhatnak.

Kihagyhatatlan ingyenes lehetőség

“Ingyenes és az is marad” – volt olvasható hosszú évekig a Facebook bejelentkezési oldalán. Azóta sem tűnik úgy, hogy ez a tendencia változik: a közösségi média előnyei között a gyémánt koronaékszer egyértelműen az ingyenesség. Így van ez az Instagram, a LinkedIn, a Twitter vagy a Pinterest esetében is, mind-mind olyan felületek, ahol okosan posztolva egyetlen forint elköltése nélkül is nagy közönséget érhetsz el. A közösségi média előnyei tehát nem érnek véget az egyszerű kommunikációnál, hiszen páratlan lehetőséget adnak arra, hogy ingyenesen szerezz ügyfeleket, vásárlókat.

Hirdetni is megéri

A social media tehát mindenféle befektetés nélkül is remekül használható, de az eléréseknek – és ezzel együtt a tartalmaidra adott reakciók várható számának – lesznek határai. A közösségi média előnyei megsokszorozódnak, ha egy adott havi keretösszeget hirdetésre szánsz. Ha így teszel, az egyik legbölcsebb módját választod az online hirdetésnek, hiszen a megfelelő közönség ezüsttálcán kínálkozik: neked csak kicsit tovább kell nyújtani a karodat, hogy a lehető legtöbb felhasználót elérd.

A közösségi média előnyei sokoldalúak

Sokan még mindig a főműsoridőben leadott TV-reklámot, és a hatalmas plakátokat tartják a hirdetési eszközök csúcsainak. Bizonyos iparágak esetében ez akár igaz is lehet, de a hasonló offline eszközöknek van egy hatalmas hátrányuk: csak egyoldalú kommunikációra alkalmasak. A potenciális ügyfelek, vásárlók nem tudnak kérdezni, vagy éppen visszajelzést adni. A közösségi média előnyei között vitathatatlan fontosságú, hogy megadja a válasz lehetőségét azoknak, akikhez szólsz. Így céges profiloddal nyilvánosan megválaszolhatsz népszerű kérdéseket, ezzel fogyasztók százait segítve a döntésben, továbbá mindenki láthatja az elégedett, névvel és arccal rendelkező ügyfelek véleményét.  Sőt, a negatívabb hangvételű értékelésekből is hasznot húzhatsz, ha azokat udvariasan, probléma-specifikusan válaszolod meg.

Lehetőség a versenytársak követésére

Mindig érdekelt, hogy a legnagyobb versenytársaid hogyan építenek a közösségi média előnyeire? A social media platformok nagy része erre is lehetőséget ad. Ne aggódj, ez egy teljesen legális és etikus módja annak, hogy megfigyeld a piacot, és ötleteket gyűjts! Hamar látni fogod, hogy a fő célja mindenkinek ugyanaz: kiépíteni és fenntartani egy megbízható, vonzó márkaarculatot, és minél több eladást generálni.

Ha tetszenek a közösségi média előnyei, és már holnap kamatoztatnád őket a céged sikere érdekében, a legjobb, ha profikra bízod a dolgot. Kattints a Herz Kreáció ajánlataiért!

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.