A jól kivitelezett közösségi média marketing előnyei végtelenek. Nézzünk meg néhányat ezek közül: megismerteti, ismertebbé teheti a márkaneved, a terméked és/vagy szolgáltatásod még több célcsoporthoz eljuthat általa, célzottan érheted el a célközönséged, fokozhatja a weboldalad látogatottságát, növelheted általa az eladásaidat és a bevételeidet. A közösségi média felhasználóinak száma magáért beszél: Facebook – 4,4 milliárd, Pinterest […]

A jól kivitelezett közösségi média marketing előnyei végtelenek.

Nézzünk meg néhányat ezek közül:

 • megismerteti, ismertebbé teheti a márkaneved,
 • a terméked és/vagy szolgáltatásod még több célcsoporthoz eljuthat általa,
 • célzottan érheted el a célközönséged,
 • fokozhatja a weboldalad látogatottságát,
 • növelheted általa az eladásaidat és a bevételeidet.

A közösségi média felhasználóinak száma magáért beszél: Facebook – 4,4 milliárd, Pinterest – 300 millió, Instagram – több mint 500 millió becsült felhasználó pörgeti ezeket az oldalakat havonta.

Egyszóval a közösségi média marketing egy hatalmas tó, amiből rengeteg halat lehet kifogni. Amennyiben készen állsz, hogy kicsit mélyebbre merüljünk a marketing ezen területén és átnézzük a legjobb stratégiákat, tarts velünk és görgess tovább.

13 tipp a tökéletes közösségi média marketing stratégiához:

1. Közösségi média marketing célok

Az első és a legfontosabb, hogy mindig legyenek kitűzött célok. Ha nem tudod, mit akarsz, akkor hogyan is érhetnéd el? Arról nem is beszélve, hogy célok nélkül sem mérni, sem fejleszteni nem tudod a stratégiádat.

Egyszóval a közösségi média marketing egyik alapja a célok kitűzése. Nézzük, hogyan tudunk elérhető célokat kitűzni, és azokat lépésről lépésre megvalósítani:

 • szabj határidőt,
 • használj számokat (pl. érjünk el 2000 követőt az Instagramon),
 • légy mindig konkrét,
 • a céljaid minden esetben feleljenek meg a marketingstratégiának.

Tekintsd meg közösségi média marketingszolgáltatásunkat itt.

közösségi média marketing

2. Célközönség felkutatása

A célközönség felkutatása és a velük való kapcsolattartás elengedhetetlen a közösségi média marketingben, amennyiben profitot akarsz termelni. Ehhez azonban el kell érni és meg kell érteni a közönségedet, képesnek kell lenned arra, hogy igényeiket pontosan kielégítsed. Ezt hogyan tudod elérni?

 • mérd fel az igényeket,
 • ismerd a demográfiai adatokat,
 • a kommentekre, megjegyzésekre mindig válaszolj,
 • gyűjts visszajelzést az elérhető felhasználóktól.

Ezek nagyban segítenek, hogy megérthesd célközönséged. Olyan vállalkozást hozhatsz létre, amiről sugárzik, hogy szem előtt tartja a vásárlók igényeit.

3. Nyereményjátékok

A sikeres közösségi média marketing egyik legvonzóbb taktikai eleme a jól megválasztott nyereményjáték. Bizonyítottan növeli az oldal látogatottságát és a követők számát. Egy sikeres nyereményjáték ellenállhatatlan szinte bármilyen célközönség számára.

Hogyan készíts tökéletes és sikeres nyereményjátékot a közösségi médiában:

 • válaszd ki a megfelelő médiacsatornát,
 • jelöld ki a határidőket (játék kezdete, vége, nyeremény kisorsolása stb.),
 • hirdesd teljes erőbedobással a nyereményjátékot,
 • annak érdekében, hogy a célközönség érdeklődését megszerezd, a nyereményjátékban való részvétel legyen feladathoz kötött (pl. kérdés megválaszolása, további tagok meghívása, megjelölése…),
 • egy-egy megosztással újabb nevezést kaphasson a játékos.

Ezeket betartva meglátod, a játék szinte saját magát fogja lebonyolítani, rengeteg résztvevővel.

4. Óvatosság

A közösségi média tartalmak elkészítésénél mindig legyünk nagyon óvatosak és körültekintőek. Alaposan gondoljuk át a közzétett tartalmakat.

Pontosan tanulmányozd és ismerd meg az egyes közösségi oldalak céljait. Ha ezzel megvagy, ezután már tisztán láthatod, hogy mely eszközök alkalmazhatók a legjobban a közösségi média marketing stratégiában.

A stratégia egyik fő eleme a megfelelő szavak használata, üzeneted ugyanis a célközönségnek szól, ez határozza meg a nyelvezetet és a tartalmat. A bejegyzés legyen figyelemfelkeltő, használd ki az oldalak kínálta technikákat, illessz be linkeket, blogokat, videókat, de mindig legyen hozzá leírás.

Egy tökéletesen megírt közösségi média tartalom nemcsak több követőt hoz, de nagyobb látogatottságot és több vásárlót.

5. Minimalizáljuk az értékesítési taktikákat

A marketingnek ez a tolakodó, hagyományos formája jó okkal kiment a divatból. Követőid, látogatóid valódi kapcsolatokat kívánnak létrehozni veled. A titok a bizalomban rejlik.

A túl sok promóció közzététele a látogatók, követők számára tolakodó, idegesítő lehet. Alternatív megoldásként használj olyan tartalmakat, amely valóban felkeltik az emberek érdeklődését.

Ezek olyan tartalmak, amelyek elvezetik a vásárlót a termékeidhez, szolgáltatásaidhoz, anélkül, hogy tolakodó vagy eladási szándékot sugárzó lenne.

6. Használd ki a videótartalmak előnyeit

Napjainkban nagy erővel bírnak a közösségi média marketingstratégiákban a videótartalmak. Amennyiben még nem használtad ki ezt a lehetőséget, itt az ideje.

Ezt rengeteg módon megteheted, de talán a legnépszerűbbek a Facebook élő videók. Ezek a videók lehetővé teszik, hogy hiteles módon kapcsolatba lépj közönségeddel és ők kérdéseket tegyenek fel, észrevételeket osszanak meg veled, és mindezt élő videó közben.

A megfelelő stratégia szempontjából az élő és rögzített videók kombinációja a leghasznosabb.

7. Észbontó képek megosztása

A közösségi médiában talán a legnagyobb szereppel bírnak az észbontó, lenyűgöző képek, grafikák. Napjainkban nem kell profi fotósnak vagy grafikusnak lenned, hogy jó képet készíts közönséged számára.

Viszont ha igazán profi képeket, grafikákat, videókat és filmeket szeretnél, fordulj bizalommal kreatív ügynökségünkhöz.

A grafikáknak, képeknek alkalmazkodniuk kell a különböző oldalak méretezéseihez, tehát tanulmányozd az oldalakat, hogy tökéletes képeket oszthass meg.

A képeknek, grafikáknak mindig kapcsolódniuk kell vállalkozásodhoz, így tudja a vevő összekapcsolni ezeket a médiaanyagokat céged arculatával.

8. Lépj kapcsolatba célközönségeddel

Amennyiben nem építed a kapcsolatot közönségeddel, az rossz hatással lehet vállalkozásodra. Ezért a legjobb, ha valódi kapcsolatok kialakítására törekedsz. Így a megcélzott emberek nagyobb valószínűséggel vásárolják meg termékeidet, szolgáltatásaidat.

A közösségi média a legjobb eszköz erre és az új ügyfelek bevonására. A közösségi média a marketingstratégia nagyon hatékony eszköze, és ez annak tudható be, hogy intelligens és nem tolakodó módon tudsz kapcsolatba lépni ügyfeleiddel.

Ez történhet csevegésekben, csoportos beszélgetések formájában. A lényeg, hogy mindig a közönség számára a legmegfelelőbb legyen.

9. Pinterest marketing használat egy magasabb szintre emeléshez

A Pinterest a harmadik legnépszerűbb közösségi hálózat a felnőttek körében. És a Google mellett a második legnagyobb keresőmotor. Tehát a Pinterest valójában egy keresőmotor.

Ezért célszerű teljes mértékben kihasználni az általa kínált lehetőségeket. Hozz létre egy üzleti fiókot és kulcsszavakban gazdag profilt. A közösségimédia-stratégiában a Pinterest marketing kapjon prioritást.

Pinterest marketing

10. Megfelelő közösségi média marketing eszközök használata

A választott eszközök meghatározzák az egész közösségi média marketing stratégia erősségét. A megfelelő eszközök megtalálása biztosítani fogja, hogy a közösségi média marketing stratégiánk megfelelően, biztosan és könnyedén fusson.

Döntened kell arról, hogy melyik közösségi média automatizálási eszközt használod a közösségi tartalom ütemezéséhez.

Mérlegelni kell a lehetőségeket, hisz minden vállalkozás eltérő igényekkel és követelményekkel rendelkezik.

A túlterheltség megelőzhető, amennyiben alkalmazod a közösségi média kínálta eszközöket, amelyek megfelelően beállítva mindent kezelnek helyetted.

És ha valóban komolyan gondolod a közösségi média marketing stratégiádat, akkor figyelned kell jelenlétedre. Ebben segíthetnek a közösségi média megfigyelő és elemző eszközei.

11. Indíts Facebook-csoportot

A közösségi médiában bekövetkezett drasztikus változások következtében a Facebook érte el a legnagyobb sikereket.

A Facebook-csoport működésének előnyei:

 • növeli a weboldalad forgalmát,
 • hiteles és valós kapcsolatot tudsz kialakítani a közönségeddel,
 • e-mail-lista készítésére is alkalmas,
 • vállalkozásod növekedésének fontos eszköze lehet.

12. Megfelelő promóció (a közösségi média marketing alapja)

Napjainkban a közösségi média meghatározó szereppel bír, de ha senki nem látja a tartalmaidat, akkor nem sok eredményre számíthatsz.

Kiemelkedő és sokszínű tartalom létrehozása a közösségi médiában elengedhetetlen, de ne hagyjuk figyelmen kívül a promóciókat sem.

A marketingstratégia színvonalának emelése megfelelő promócióval lehetséges. Lássuk, hogyan:

 • keresztpromóció a többi közösségi profil között
 • együttműködés az iparág influencereivel
 • futtass egy közösségimédia-versenyt, amely arra ösztönzi a résztvevőket, hogy kövessenek téged
 • használd ki azokat a más platformokat, amelyekhez hozzáférhetsz (például, ha valaki feliratkozott az e-mail-listádra, hívd meg, hogy kövessen a közösségi médiában.)
 • SEO-alapú megközelítést alkalmazz a közösségi hálózatokon (például; használj releváns hashtageket az Instagramon, és népszerű kulcsszavakat használj a YouTube-címében/leírásában)

13. Vedd figyelembe a közösségi média marketing trendeket és változásokat

Ez elengedhetetlen a közösségi média marketingben. Minden folyamatosan változik, és a te feladatod, hogy lépést tarts a közösségi média legújabb trendjeivel és változásaival. Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhasd ki közösségimédia-stratégiádból, feltétlenül követned kell a tendenciák és algoritmusok változását. Csak így maradhatsz a csúcson.

Összegzés

közösségi média marketing nehéz és összetett munka. Ha nem kezeled komolyan, akkor kétségtelenül elmaradnak az üzleti sikerek, amiket ez az online marketing forma nyújthat vállalkozásod számára. Használd ki a közösségi média kínálta lehetőségeket, készíts egy nyerő stratégiát, melynek középpontjában célközönséged áll.

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.