Stratégiai tervezés Aki vállalatot vezet, annak a stratégiai tervezés bizonyára nem ismeretlen terep – a social media platformokon mégis sok cég következetlen stílusban, ötletszerű időpontokban kommunikál. Ez nem véletlen, hiszen bármilyen kiváló valaki szolgáltatása vagy terméke menedzselésében, nem biztos, hogy automatikusan jól is kommunikál róla. Egy közösségi média szakértő tökéletesen orvosolni tudja ezt a problémát! […]

közösségi média szakértő

Stratégiai tervezés

Aki vállalatot vezet, annak a stratégiai tervezés bizonyára nem ismeretlen terep – a social media platformokon mégis sok cég következetlen stílusban, ötletszerű időpontokban kommunikál. Ez nem véletlen, hiszen bármilyen kiváló valaki szolgáltatása vagy terméke menedzselésében, nem biztos, hogy automatikusan jól is kommunikál róla. Egy közösségi média szakértő tökéletesen orvosolni tudja ezt a problémát! Miután pontos képet kapott ügyfele üzleti céljairól és kommunikációs prioritásairól, körültekintő stratégiát épít, amely a rövid és hosszú távú célkitűzéseket egyaránt magában foglalja.

Márkaismertség építése

Minden cég szeretné, ha márkanevét, megjelenését azonnal felismernék, és pillanatok alatt egy kiváló termékre/szolgáltatásra asszociálna bárki, aki találkozik vele.  Egy közösségi média szakértő képes jó ötvösmesterként egybeforrasztani márkanevedet a „kiválóság” kifejezéssel.

Eredmények nyomon követése: a közösségi média szakértő legerősebb fegyvere

Számok és statisztika – elsőre nem ezek jutnak eszünkbe a social media kommunikációról, pedig a legkreatívabb tartalmak sem fognak jó eredményeket hozni, ha nem követjük nyomon, mi folyik a háttérben. Egy közösségi média szakértő kimutatásokat készít, elemzi az adatokat, és az így kapott eredmények alapján dönti el, szükséges-e módosítani a célzáson, esetleg az időzítésen.

social media szakértő

Közönségépítés

Olyan embereket is érdekelhet, amit kínálsz, akikről sosem gondoltad volna! Valljuk be, a sztereotípiák olykor-olykor helytállók, de távolról sem nevezhetők hatékony marketing eszközöknek. A közösségi média szakértő szerencsére nem a megérzéseire hagyatkozik, hanem számokra és esettanulmányokra alapozza a közönségépítési stratégiádat. Így biztos lehetsz abban, hogy olyan tartalmat szolgáltatsz, amit a közönséged szeret, és jó eséllyel szívesen reagál rá.

Munkaerőtoborzás

Talán nem mindig van nyitott pozíció a csapatodban, így a probléma általában nincs szem előtt – de biztosan tapasztaltad már, mennyi értékes időt emészt fel az ideális munkaerő megtalálása. Egy jó közösségi média szakértő egy tíz perces beszélgetés után profilozni tudja a számodra tökéletes új kollégát, és a közösségi média marketing eszközeivel nemcsak gyártóként vagy szolgáltatóként, de munkahelyként is vonzóvá tudja tenni cégedet.

Költséghatékony hirdetés

A közösségi média szakértő feladatai nem merülnek ki a céged imázsának folyamatos, hatékony építésében: pontosan tudja, hogyan használja a social media eszközöket arra, hogy hirdesse a termékedet, szolgáltatásodat. A megfelelő célzás, szöveges és vizuális üzenet nélkülözhetetlen a sikerhez, amelyhez egy közösségi média szakértő könnyedén hozzá tud segíteni. Emellett olyan körültekintően felügyeli a marketing büdzsédet, mintha a saját pénztárcájára vigyázna.

Meggyőztek az érvek, és szeretnéd közösségi média szakértő segítségét kérni? Fordulj bizalommal a Herz Kreáció csapatához!

 

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.