A legjobb hely, hogy márkaismertséget építs Több mint 2,5 milliárd aktív felhasználójával mondhatjuk, hogy a közösségi média Facebook-uralmának korszakát éljük. Lehet, hogy a hírek a fiatalabb generációk nagyarányú elpártolásáról szólnak – ettől azonban az Y és X generáció körében a felület nem veszít népszerűségéből. A magyar viszonyokat tekintve a Z generációval is találkozhatunk, hiszen a […]

közösségi média Facebook

A legjobb hely, hogy márkaismertséget építs

Több mint 2,5 milliárd aktív felhasználójával mondhatjuk, hogy a közösségi média Facebook-uralmának korszakát éljük. Lehet, hogy a hírek a fiatalabb generációk nagyarányú elpártolásáról szólnak – ettől azonban az Y és X generáció körében a felület nem veszít népszerűségéből. A magyar viszonyokat tekintve a Z generációval is találkozhatunk, hiszen a Facebook közösségi média platform gyakran iskolai kapcsolattartás színtere is. Felmérések szerint a felhasználók körében gyakoribb a Facebook látogatásának aránya, mint bármely más social media felület esetében.

Ráadásul ügyes célzással olyan embereket találhatsz, akiket valószínűleg tényleg érdekelhet, amit kínálsz: egy kutatásban résztvevők 80%-a állította, hogy fedeztek már fel olyan terméket a Facebookon, amit meg is akartak venni.

Ám mielőtt eladásra kerül a sor, kommunikálnod kell, méghozzá folyamatosan. Az emberek olyan dolgokért hajlamosak valódi érdeklődést mutatni, amelyek érzelmeket váltanak ki belőlük, kötődnek hozzájuk. Mesélj nekik a céged filozófiájáról, avasd be őket a kulisszatitkokba, hogy céges oldaladat is régi jó ismerősként kezeljék!

Facebook közösségi média

Javítja céged pozícióját a keresőmotorokon

A SEO, azaz a keresőoptimalizálás elengedhetetlen ahhoz, hogy vállalatod látható legyen. A módszer leginkább ismert elemei a kulcsszó-optimalizálás és a linképítés. Egy jó SEO stratégia azonban nem korlátozódik egyedül a weboldalra: ahhoz, hogy a népszerű keresőmotorokkal szemben (pl. Google) kiépítsd a „bizalmat”, a social media jelenléteddel is hangsúlyoznod kell, mennyire hasznos és releváns vagy. Ez megmagyarázza a közösségi média Facebook-dominanciáját. Ha a platformok vállalkozók körében kialakult toplistáját vizsgáljuk, akkor kiderül, hogy a Facebook közösségi média platform az egyik olyan, amely a leghatékonyabban aktivizálja a felhasználókat. A keresőmotorok, pedig nem mást vizsgálnak, mint az általad posztolt tartalom típusát, és az arra érkezett reakciókat (kedvelés, komment, megosztás).

Itt a legegyszerűbb érdeklődőből vásárlóvá konvertálni a követőket

Bátran állíthatjuk, hogy a Google Ads hirdetések után a fizetett megjelenés legnépszerűbb módja a Facebook hirdetések használata. Nemcsak a kész posztjaidat emelheted ki, de bevethetsz külön képes hirdetéseket, és videós reklámokat is. Mivel a Facebook közösségi média felület regisztráció során kéri, hogy a felhasználók adják meg korukat, lakhelyüket és érdeklődési köreiket, valamint elemzi a felületen végzett interakcióikat (pl. oldalkedvelések, csoporttagságok), kis hibahatárral eltalálja, kik azok, akiket komolyan érdekelhet a terméked, szolgáltatásod.

A közösségi média Facebook -birodalma üzleti szempontból még új terep számodra? Keresd a Herz Kreáció csapatát!

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.