Miért népszerű a vállalkozások körében a Facebook közösségi média platform?

Tizenöt éve még elvont újdonság volt, amit az igazán elkötelezett techrajongók emlegettek néha, ma pedig mindennapijaink megszokott online felülete. Azt talán sejtették az előrelátóbbak, hogy a baráti, családi kapcsolattartás fontos színtere lesz a Facebook – a benne rejlő marketing lehetőségeket azonban csak később kezdték igazán kiaknázni. Ma már szinte alapvetés, hogy egy cég itt is kommunikáljon, de miért ennyire népszerű a Facebook közösségi média platform?

Olvasási idő: 2 perc, 54 másodperc

közösségi média Facebook

A legjobb hely, hogy márkaismertséget építs

Több mint 2,5 milliárd aktív felhasználójával mondhatjuk, hogy a közösségi média Facebook-uralmának korszakát éljük. Lehet, hogy a hírek a fiatalabb generációk nagyarányú elpártolásáról szólnak – ettől azonban az Y és X generáció körében a felület nem veszít népszerűségéből. A magyar viszonyokat tekintve a Z generációval is találkozhatunk, hiszen a Facebook közösségi média platform gyakran iskolai kapcsolattartás színtere is. Felmérések szerint a felhasználók körében gyakoribb a Facebook látogatásának aránya, mint bármely más social media felület esetében.

Ráadásul ügyes célzással olyan embereket találhatsz, akiket valószínűleg tényleg érdekelhet, amit kínálsz: egy kutatásban résztvevők 80%-a állította, hogy fedeztek már fel olyan terméket a Facebookon, amit meg is akartak venni.

Ám mielőtt eladásra kerül a sor, kommunikálnod kell, méghozzá folyamatosan. Az emberek olyan dolgokért hajlamosak valódi érdeklődést mutatni, amelyek érzelmeket váltanak ki belőlük, kötődnek hozzájuk. Mesélj nekik a céged filozófiájáról, avasd be őket a kulisszatitkokba, hogy céges oldaladat is régi jó ismerősként kezeljék!

Facebook közösségi média

Javítja céged pozícióját a keresőmotorokon

A SEO, azaz a keresőoptimalizálás elengedhetetlen ahhoz, hogy vállalatod látható legyen. A módszer leginkább ismert elemei a kulcsszó-optimalizálás és a linképítés. Egy jó SEO stratégia azonban nem korlátozódik egyedül a weboldalra: ahhoz, hogy a népszerű keresőmotorokkal szemben (pl. Google) kiépítsd a „bizalmat”, a social media jelenléteddel is hangsúlyoznod kell, mennyire hasznos és releváns vagy. Ez megmagyarázza a közösségi média Facebook-dominanciáját. Ha a platformok vállalkozók körében kialakult toplistáját vizsgáljuk, akkor kiderül, hogy a Facebook közösségi média platform az egyik olyan, amely a leghatékonyabban aktivizálja a felhasználókat. A keresőmotorok, pedig nem mást vizsgálnak, mint az általad posztolt tartalom típusát, és az arra érkezett reakciókat (kedvelés, komment, megosztás).

Itt a legegyszerűbb érdeklődőből vásárlóvá konvertálni a követőket

Bátran állíthatjuk, hogy a Google Ads hirdetések után a fizetett megjelenés legnépszerűbb módja a Facebook hirdetések használata. Nemcsak a kész posztjaidat emelheted ki, de bevethetsz külön képes hirdetéseket, és videós reklámokat is. Mivel a Facebook közösségi média felület regisztráció során kéri, hogy a felhasználók adják meg korukat, lakhelyüket és érdeklődési köreiket, valamint elemzi a felületen végzett interakcióikat (pl. oldalkedvelések, csoporttagságok), kis hibahatárral eltalálja, kik azok, akiket komolyan érdekelhet a terméked, szolgáltatásod.

A közösségi média Facebook -birodalma üzleti szempontból még új terep számodra? Keresd a Herz Kreáció csapatát!

Megosztás: