Mire jó egy közösségi média kampány?

A legtöbben ismerjük a közösségi média előnyeit, és sokat hallottunk a jól felépített reklámkampány lehetőségeiről. A közösségi média kampány csak néhány éve került igazán a köztudatba – ám annál nagyobbat robbant. A social media minden vállalkozó kezében igazi jolly joker eszköz: cikkünkből megtudhatod, melyek a legfontosabb előnyei.

Olvasási idő: 3 perc, 28 másodperc

Közösségi média kampány

Közösséget épít

Banálisan egyértelműnek tűnhet, hogy egy közösségi média kampány közösséget épít – de ahhoz, hogy felmérjük ennek jelentőségét, jó, ha közelebbről megvizsgáljuk.

Sokan hajlamosak vagyunk a social media kifejezés hallatán arra a sokmilliós tömegre, akik használják ezeket a felületeket egységes közösségként gondolni. Pedig a social media platformok sok kis közösségből állnak, amelyeknek más-más a közös pontja: rokonság, egy előadóművész iránti rajongás, közös munkahely, vagy épp egy adott termék vagy szolgáltatás iránti érdeklődés. Vállalati marketing szempontból nekünk természetesen ez utóbbi érdekes: az egyedi, kreatív és interaktív közösségi média kampány képes arra, hogy a terméked mentén valódi közösséget alakítson ki, melynek tagjai veled és egymással is szívesen kommunikálnak.

Közelebb visz a céljaidhoz

Csak úgy érdemes nekivágni bármilyen online üzleti tevékenységnek, ha jól definiált célok vannak mögötte. Ez hatványozottan igaz, ha közösségi média kampány lebonyolításáról van szó. Tekints a social media felületekre tiszta lapként, és gondold át, mit szeretnél pontosan elérni! Ezekből a célokból akár hosszú lista is összegyűlhet: új követők szerzése, több aktivitás (kedvelések, kommentek, megosztások) generálása, és így tovább.  Ez mind teljesíthető, de fontos, hogy lépésenként haladj: egy közösségi média kampány mellé mindig egy új célt rendelj. Ha következetesen haladsz, nagyobb, kézzelfogható üzleti céljaidhoz is egyre közelebb leszel.

Social media - Facebook

Növeli márkád ismertségét

Bármi is legyen az aktuális közösségi média kampány célja, mindig lesz egy járulékos előnye: fokozatosan hozzájárul a márkaismertség (angol kifejezéssel brand awareness) építéséhez. A márkaismertség egyike azon kevés marketing előnyöknek, amelyeknek hatását nem konkrét számokban látod. Abban nyilvánul meg, hogy a márkád neve, szlogenje, logója, plusz néhány közösségi média kampány hozzásegít ahhoz, hogy amikor valaki egy adott termékre, szolgáltatásra gondol, a te cégedre asszociáljon először (vagy az elsők között). Ezzel megalapozhatod hosszú távú pozíciódat a piacon, ami a növekedéshez is biztos terepet ad.

Értékes tapasztalatokkal gazdagít

Aktív, terméked iránt érdeklődő közösség, céljaid gyorsabb elérése, szélesebb körű márkaismertség – ez a felsorolás önmagában is elég lehet, hogy bárkit meggyőzzön a social media kampányok fontossága. Ám a fentebb felsoroltak csak a jéghegy csúcsát jelentik, ha a közösségi média kampány előnyeiről van szó.

Tapasztalatunk szerint felbecsülhetetlen értékkel bír az a tény is, hogy egy közösségi média kampány őszinte tükröt tart minden vállalat elé. A beérkezett tapasztalatok és interakciók visszajelzést jelentenek számos szempontból. Az az üzenet megy át, amit közvetíteni szeretnék, vagy csiszolnom kell a kommunikációs stílusomon? A megfelelő közönséget célzom, vagy olyanok érdeklődnek komolyan, akikre nem is gondoltam volna? Ha aktív vagy a social media felületeken, rengeteg értékes választ kaphatsz a statisztikákból és elemzésekből.

Tudatosan használnád a közösségi médiát, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Keresd a Herz Kreáció csapatát bizalommal!

Megosztás: