Tartalomkészítés social media eszközök segítségével Mondjuk ki: a grafikai tervezők munkája nélkülözhetetlen. Ahhoz, hogy céged és márkád vizuális arculatát kialakítsd, az csakis az ő szakértelmükkel fog menni. Nem érdemes azzal próbálkozni, hogy ezt a lépést „megússzuk”. A tartalomgyártás során azonban érdemes kicsit önállósodnunk, és ebben a social media eszközök lesznek segítségünkre. Ha igazodunk az imidzsünket […]

közösségi média

Tartalomkészítés social media eszközök segítségével

Mondjuk ki: a grafikai tervezők munkája nélkülözhetetlen. Ahhoz, hogy céged és márkád vizuális arculatát kialakítsd, az csakis az ő szakértelmükkel fog menni. Nem érdemes azzal próbálkozni, hogy ezt a lépést „megússzuk”. A tartalomgyártás során azonban érdemes kicsit önállósodnunk, és ebben a social media eszközök lesznek segítségünkre. Ha igazodunk az imidzsünket meghatározó színekhez, formákhoz és betűtípusokhoz, bátran gyárthatunk posztokat olyan eszközök használatával, mint a Canva, az Adobe Spark vagy a Stencil.

Social media eszközök a hibátlan időzítésért

Minden egyes megjelenésnél, posztnál nagyon fárasztó és fölöslegesen energiaigényes lenne valós időben nyomogatni a „közzététel” gombot. Szerencsére rendelkezésre állnak olyan eszközök, amelyek kiiktatják ezt a problémát marketing tevékenységünkből.

Ha aktív vagy Facebookon, bizonyára ismered a „Bejegyzés időzítése” lehetőséget, amely pontosan azt tudja, amit ígér: az általunk megadott időben közzéteszi a tervezett posztokat. Ez azonban csak egy felületre nyújt megoldást… Ezért érdemes felfedeznünk azokat az online szolgáltatásokat is, amelyekkel több platform aktivitását (akár még WordPress alapú blogunkat is!) gombnyomásra irányíthatjuk. Ezen social media eszközök közül a legnépszerűbbek: HootSuite, Buffer, Sprout Social, SocialPilot.

Elemzés: a legjobb social media eszközök

Természetesen a social média jelenlétnél is fontos a tudatosság: csak akkor lehetünk biztosak benne, hogy működik, amit csinálunk, ha a számok is ezt bizonyítják. A jó hír, hogy az elemzéshez sokszor nem is feltétlenül kellenek különálló közösségi média eszközök! Ha például a Facebook az a felület, ahol a legaktívabban tevékenykedsz, a platform saját elemzési eszközei minden értékes adatot biztosítanak, amire csak szükséged van. Ez igaz például az Instagramra is, ám jóval „fapadosabb” módon. A népszerű képmegosztó esetében sajnos nem számolhatsz Facebook Analytics-szintű részletes táblázatokkal. Kívülálló social media eszközök segítségével azonban ezt az akadályt is áthidalhatjuk. Az egyik legátfogóbb, legmegbízhatóbb közülük a Google Analytics – de az előbb említett Hootsuite és Sprout Social is hatékony elemző eszközöket nyújtanak.

Jól jönne egy kis segítség a közösségi média eszközök világában? Keresd a Herz Kreáció csapatát!

social media eszközök infografika

Kövess minket Instagramon is!

 

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.