Közösségi Média Marketing

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Miért érdemes cégként jelen lenni a közösségi médiában?

Bármilyen nemű, korú és érdeklődési körű személyekből is álljon a célcsoportod, biztos lehetsz benne, hogy a közösségi média oldalakat mindenki előszeretettel böngészi. Persze nem mindenki ugyanazt a közösségi média felületet részesíti előnyben: van, aki Facebookon, mások Instagramon, megint mások LinkedIN-en vagy Pinteresten, sőt akadnak, akik TikTok-on töltik szabadidejüket.

Bármilyen célközönségről és felületről legyen is szó, a folyamatos jelenlét segít abban, hogy a felhasználók, azaz a potenciális fogyasztóid ne csak megismerhessék márkádat, de meg is jegyezzék azt. Bekerülhetsz a köztudatba, ezáltal új vásárlókra tehetsz szert. Emellett a folyamatos social media jelenléttel lehetőséget nyújtasz a fogyasztóidnak az eszmecserére. Megoszthatják véleményüket, tapasztalataikat, valamint kérdéseket tehetnek fel a termékeddel vagy szolgáltatásoddal kapcsolatban. Mindez növeli a márkád tekintélyét és megbízhatóságát.

Mit értünk folyamatos jelenlét alatt?

Márkád ismertségétől és a céljaidtól függően, minimum heti 2 izgalmas, figyelemfelkeltő közösségi média bejegyzést. A posztok mennyiségét és gyakoriságát minden esetben alapos elemzés után, veled együtt határozzuk meg.

Milyen közösségi média arculatot érdemes kialakítani?

Itt jövünk mi a képbe. A közösségi média marketing előnyei már világosak, ám ahhoz, hogy valóban pozitív képet festhess a márkádról, érdemes figyelembe venni néhány szempontot. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy beazonosítsuk azokat a márka-elemeket, amelyek egyedivé, azaz megkülönböztethetővé tesznek a versenytársaidtól. Olyan pozitív üzenetet kell megfogalmaznunk, amely kiemel a konkurenciáid közül. Ezt az üzenetet pedig egyaránt kommunikálnod kell a közösségi média felületek vizuális elemeivel és szöveges tartalmával.

Ahhoz, hogy biztosan jól alakítsuk ki a social media felületeid arculatát, meg kell határoznunk a célcsoportodat. A márkád üzenetét többféleképpen kommunikálhatjuk. Lényeges, hogy a célcsoportod igényeinek megfelelő formában közvetítsük, hiszen ezáltal ragadhatjuk meg potenciális vásárlóid figyelmét, hathatunk érzelmeikre és ösztönözhetjük őket cselekvésre.

Hogyan valósul meg mindez?

Az alábbiakban számíthatsz ránk:

 • Marketingelemzés, amelynek során átbeszéljük jelenlegi piaci helyzeted, az általad alkalmazott marketing eszközöket és azok eredményét.
 • Elemzést készítünk a versenytársakról.
 • Együtt meghatározzuk az elérendő célokat a social media területén.
 • Meghatározzuk a közösségi médiában megcélzott csoportokat.
 • Kiválasztjuk a márkádhoz leginkább passzoló csatornákat.
 • Együtt meghatározzuk az oldalon használt kommunikációs stílust és hangnemet.
 • Kialakítjuk a Facebook-oldalad kinézetét.
 • A posztkészítés teljes folyamatát vállaljuk.
 • Segítünk a megfelelő vizuális elemek megalkotásában.
 • Elkészítjük és beállítjuk közösségi média hirdetéseidet.
 • Statisztikákat és elemzéseket készítünk, hogy a helyes irány megtartása és a folyamatos fejlődés érdekében.

Érdekel, hogy a fenti lépések pontosan hogyan zajlanak? Az oldalsó menüsorból választ ki azt a területet, amelyben szeretnél elmélyedni!

Helyzet elemzése & célok kitűzése

A jelenlegi közösségi média marketing helyzeted elemzése nélkülözhetetlen a releváns célok felállításához és az előrelépéshez.

A helyzetelemzés során

 • tisztázzuk márkád üzenetét és a célcsoportod paramétereit,
 • áttekintjük a jelenlegi bejegyzéseid organikus és fizetett forrásból származó mutatóit,
 • megvizsgáljuk bejegyzéseid vizuális elemeit és szöveges tartalmát,
 • elemezzük versenytársaid tevékenységét.

Ezt követően közösen felállítjuk az elérendő célokat, amelyekhez határidőket rendelünk. A célok kitűzése után következik a stratégia megtervezése és megvalósítása.

Már rendelkezel közösségi média célokkal? Szívesen segítünk azok elérésében bejegyzéseid professzionális kivitelezése által, mind grafikai, mind szövegírói oldalról. Ebben az esetben ügynökségünk tanácsadói szerepet tölt be annak biztosítása érdekében, hogy a legtöbbet tudd kihozni közösségi média oldalaidból.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Stratégia megtervezése & megvalósítása

A közösségi média stratégia megalkotásához négy fontos tényezőre van szükségünk. A márkád egyedi üzenetére, célcsoportod paramétereire, jelenlegi social media aktivitásod eredményeire és a kitűzött céljaidra.

Ha ezekkel rendelkezel, akkor közösen meghatározzuk azokat a lépéseket, amelyek közelebb visznek közösségi média céljaidhoz. Ha azonban bármely összetevő hiányzik, akkor javasoljuk, hogy helyzetelemzéssel kezdjük a folyamatot.

A helyzetelemzés és a célok kitűzése szorosan összefügg a stratégia megtervezésével és megvalósításával, hiszen arra építjük stratégiádat, hogy

 • kik a követőid és ki a célközönséged,
 • milyen tartalmak működtek eddig a legjobban és mit szeretne a közönséged leginkább látni a márkáddal összefüggésben,
 • mi az, amit a versenytársaid jól csinálnak és ebből okulva hogyan szerezhetünk versenyelőnyt.

Mindez beépül a közösségi média stratégiádba.

A stratégia alkotás fontos része a tartalmi naptár, azaz a content calendar készítése, amely során előre, havi bontásban láthatók a tervezett bejegyzések. A content calendarról a Megjelenések tervezése menüpont alatt bővebben olvashatsz.

Megjelenések tervezése

A közösségi média stratégiád megvalósítása érdekében megtervezzük megjelenéseidet, azaz létrehozunk egy tartalom-naptárat.  A content calendar tartalmazza a tervezett megjelenés időpontját, témáját és azt a social media platformot, amelyen szeretnénk közzétenni az adott bejegyzést.

A közösségi média felületek (Facebook, Instagram, Pinterest stb.) megválasztásakor ügyelünk márkád egyedi tulajdonságaira és célcsoportod igényeire. Szakértői csapatunk figyelemmel kíséri profilod fejlődését a közösségi média stratégia folyamatos megvalósulása és optimalizálása érdekében. Ügyelünk az egységes vizuális elemek és szöveges tartalmak használatára, emellett a márkádhoz kapcsolódó hashtagek következetes alkalmazására is figyelmet fordítunk.

Nem csak bejegyzések készítésében, de kiemelések és közösségi média hirdetések létrehozásában és a célodnak megfelelő kampánymenedzsment kidolgozásában is számíthatsz ránk. Javaslatot teszünk a hirdetések tartalmára, hosszára, gyakoriságára és büdzséjére is. A közösségi média hirdetésekről a Közösségi média platformok és hirdetések kezelése menüpont alatt olvashatsz bővebben.

Szívesen együttműködünk marketing osztályoddal is. A kreatív anyagok, vizuális és szöveges tartalmak megalkotásában teljeskörű támogatást nyújtunk. A bejegyzések, közösségi média hirdetések közzététele előtt minden esetben egyeztetünk veled, és csak azt tárjuk nyilvánosság elé, amit előzetesen jóváhagytál.

Közösségi média platformok és hirdetések kezelése

Ismerjük a különböző social media felületek előnyeit és hátrányait, az általuk vonzott célközönségek tulajdonságait. A magas elérés érdekében minden esteben az adott platformra szabott köntösbe bújtatjuk – akár ugyanazt – az üzenetet.

Ügynökségünk elkötelezett szövegíró és kreatív csapata úgy alkotja meg a szövegeket, videókat és képeket, hogy azok elősegítsék a márkával való azonosulást. Célunk olyan tartalom létrehozása, amely a közönség érzelmeire hatva cselekvésre ösztönzi őket.

A fizetett social media megjelenések gerince a jól kivitelezett organikus közösségi média jelenlét. Amennyiben ez adott, érdemes hirdetési kampányokat is futtatni, amelyek növelik a márkaismertséget, és aktivizálják a felhasználókat.

Az olyan platformok, mint a Facebook, az Instagram és a LinkedIn, minden eddiginél könnyebbé tették a vállalkozások számára a hatékony hirdetést.

Ügynökségünk segítségével úgy építheted fel kampányaidat, hogy azok

 • a potenciális vásárlóidat célozzák
 • figyelemfelkeltő, vonzó és érdekes üzenetet hordozzanak,
 • hassanak célcsoportod érzelmeire és
 • aktivizálják őket.

A kampányok kidolgozása során javaslatot teszünk a hirdetések tartalmára, hosszára és büdzséjére vonatkozóan, majd jóváhagyás után kivitelezzük azokat.

A kampányokat heti több alkalommal monitorozzuk és jelentést készítünk róluk. Amennyiben szükséges, változtatunk a beállításokon, hogy biztosítsuk a hirdetési költségek legnagyobb megtérülését.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Statisztikák, elemzések készítése

Ahhoz, hogy tudjuk, a célunk felé haladunk, folyamatosan nyomon kell követnünk a tevékenységünk eredményeit. Statisztikák és elemzések készítése nélkül nem tudhatjuk, hogy hatékony-e az a tevékenység, amit végzünk, apróbb változtatásra szorul, vagy teljesen más irányt kellene választanunk.

Ügynökségünk minden hónap végén elemzi a különböző közösségi média felületeken elért eredmények mértékét és minőségét, amelyekről jelentést készítünk, és amelyekre alapozva meghatározzuk jövőbeli stratégiánkat.  

Hirdetési kampányok esetében nem csupán havonta, hanem heti több alkalommal elemezzük az eredményeket, jelentést készítünk róluk és amennyiben szükséges, változtatunk a beállításokon a hirdetési költségek legnagyobb megtérülése érdekében.

Kíváncsi vagy, hogyan teljesítenek közösségi média felületeid? Bátran vedd fel velünk a kapcsolatot, elemzésünk segítségével képet kaphatsz tevékenységed eredményeiről!