fbpx

Bevételnövelés: 13 módszer az online értékesítés javításához

Az online értékesítés növekedése számtalan vállalkozás elsődleges célja.

Akár kiskereskedést üzemeltetsz, akár egy olyan hatalmas e-kereskedelmi óriás mellett dolgozol, mint például az Amazon, az online csatornákon keresztüli értékesítés növelése kicsit hasonlít bowlingozásban a sztrájkra – sokkal könnyebbnek tűnik, mint amilyen valójában.

Szerencsére tucatnyi módon lehet több online értékesítést elérni, amelyek közül sokat azonnal végrehajthatsz. Ezeknek a tippeknek egy része azokra a konkrét stratégiákra összpontosít, amelyeket megvalósíthatsz, míg mások általánosabbak.

Olvasási idő: 9 perc, 28 másodperc

Ebben a bejegyzésben 13 ilyen stratégiát fogunk megnézni, tehát akár fizikai termékeket értékesítesz, akár szolgáltatásalapú vállalkozást működtetsz, itt megtalálod a rád szabott bevételnövelés tippeket.

bevételnövelés tippek

1. Szerezz több hirdetési kattintást hirdetésbővítményekkel

Ha online árusítasz, akkor a hirdetésbővítmények használata alapvető – ez a szolgáltatás (a Google Adsben és a Bingben is elérhető) lehetővé teszi, hogy a hirdetésed méretét megnöveld, ha több kattintási esélyt talál. Ez növeli a hirdetésed átkattintási arányát (CTR). És ez nem jár extra költségekkel! Csodálatos, nem?

A fenti példában „Ray-Ban napszemüveg” kulcsszóra két további lehetőséget kaptunk, a „Női napszemüveg” és a „Márkák” linkjeit. Ezzel a lépéssel tovább növelhetjük az esélyét, hogy a potenciális ügyfeleink minket válasszanak, és a versenytársak helyett a mi weboldalunkra látogassanak.

online forgalomnövelés

2. Mutasd meg az ügyfelek ajánlásait és bizalmuk jeleit

A mai közösségimédia-környezetben az ügyfelek visszajelzései sokkal fontosabbak, mint bármikor korábban.

Szerencsére ez azt jelenti, hogy elégedett ügyfeleid a te arzenálod egyik legértékesebb részét – az ajánlásokat – biztosíthatják neked.

Az elégedett vásárlók befolyása jelentősebb, mint a legjobban megírt hirdetési szövegek. Ezért feltétlenül teremtsd meg a lehetőséget, hogy ügyfeleid pozitív visszajelzést adjanak.

Ezek megjelenhetnek a termékoldalakon, a nyitóoldalakon, az árlista oldalain, és akár a kezdőlapon is.

3. Bevételnövelés a látogatóid sürgetésével

Fontos, hogy őszinte és átlátható légy. A weboldalad látogatói könnyen ki tudják deríteni, ki vagy és mit csinálsz, ám nincs olyan szabály, amely megakadályozza a sürgősség érzetének felkeltését.

Számos fogyasztó pozitívan reagál az ösztönzőkre.

ösztönző (bevételnövelés)

Egyes stratégiák hatékonyabbak lehetnek, mint mások. Például, ha nem készítesz (vagy nem tudsz) korlátozott kiadású terméket készíteni, akkor pénzügyi ösztönzést kínálhatsz ügyfeleid számára, ingyenes szállítással vagy árengedménnyel.

A Google Adsben a hirdetés testre szabói segítségével visszaszámlálást jeleníthetsz meg szezonális ajánlat vagy korlátozott időtartamú eladás esetén:

bevételnövelés (Google Ads)

Bármelyik módszer mellett döntesz, a sürgősség érzésének keltése nagyszerű módja az online eladások növelésének.

4. Kínálj „golyóálló” pénzvisszatérítési garanciát

A legtöbb fogyasztó, aki úgy dönt, hogy nem vásárol, a potenciális veszteség, illetve a kockázatelkerülés miatt teszi ezt.

A legtöbbször ez az észlelt kockázat pénzügyi kockázat. Miért vásárolja valaki a termékeid? Mi van, ha nem működnek, vagy ha az ügyfél nem szereti őket? Még a kis vásárlások is hordozzák a „vásárlás megbánásának” kockázatát. Ezt a kifogást kezdettől le lehet győzni, még pedig egy pénzvisszafizetési garancia nyújtásával.

Minél nagyobb kockázatot távolítasz el, annál valószínűbb, hogy vásárolnak tőled, ezért vegyél le mindent, ami visszatarthatja a weboldalad látogatóit, hogy tőled vásároljanak.

5. Időszakonként csökkentsd kínálatod

Sok vállalkozás számára ez a koncepció egyszerűen elképzelhetetlen. Azt gondoljuk, hogy a több termék felajánlása nagyszerű módja az eladások növelésének! Nos, nem feltétlenül.

Valójában sok esetben a túl nagy választék döntésképtelenséghez vezethet a látogató részéről, ami viszont az elveszített eladásokat eredményezhet.

6. Célzott „lookalike” vagy „hasonmás” közönség a Facebookon – az online bevételnövelés sarokköve

Az online bevételnövelés egyik legjobb módja, ha a Facebook hirdetési platformján található összehasonlító segítségével olyan felhasználókat keresel, akiknek az érdeklődési köre hasonlít a meglévő ügyfeleidhez.

A Facebook lehetővé teszi, hogy ezt megtehesd a „Hasonmás célközönség”opcióval.

A hasonló megjelenésű közönség létrehozásának első lépései – bevételnövelés:

  1. Nyisd meg a közönség oldalát itt: https://www.facebook.com/ads/manager/audiences.
  2. Kattints a „Hasonmás célközönség”-re a „Célközönség létrehozása” elemen belül.
  3. Válaszd ki a forrást (egy alkalmazás, a konverziós pixel vagy a Facebook-oldal alapján).
  4. Válaszd ki az országot, ahol szeretnél hasonló embereket találni.
  5. Válaszd ki a kívánt közönségméretet a csúszkával, és kattints a „Közönség létrehozása” elemre.

bevételnövelés (Facebook)

7. Csökkentsd a súrlódást a fizetési folyamat során

A Business Insider szerint csupán a tavalyi évben kb. 4 trillió dollár értékű online árut hagytak a bevásárlókocsikban végső vásárlás nélkül, amelyek 63%-a potenciálisan elkerülhető volt. Ez egy igazán sokkoló statisztika, és felfedi, hogy mennyire fontos a fizetési folyamat alapos eltervezése.

Hasonlóan a felhasználói élményről (UX) szóló fenti pontokhoz, az akadályok csökkentése a fizetési folyamatnál a honlapodon jótékony hatással van a konverziós folyamatokra. A látogatók számára a lehető legkönnyebbé kell tenned a weboldalad használatát és navigálását.

Távolíts el minden olyan felesleges lépést a fizetési folyamatból, amelyek visszatarthatják a konvertálást. Hagyjuk ki a felesleges mezőket az űrlapokban.

bevételnövelés (webshop)

8. Adj meg minél több fizetési lehetőséget

Oké, tehát vállalkozásod hitelkártyákat is elfogad. Mi a helyzet a Google Wallettel? Vagy az Apple Payjel? Mi van a Stripe-pal? Eseteleg a WePay-jel?

A fogyasztóknak sokkal több fizetési opciójuk van, mint valaha. Ha több fizetési lehetőséget kínálsz, beleértve az újabb szolgáltatásokat is, amelyek egyre népszerűbbek a mobiltelefonon, megkönnyítik számukra a fizetést.

Ez egy nagyszerű módja az online bevételnövelésnek, különösen, ha weboldalad erős mobilforgalommal rendelkezik.

9. Fektess be minőségi termékképekbe

Meggyőző bizonyítékok vannak arra, hogy a jól prezentált ételek valóban jobban ízlenek, mint a hanyagul megjelenített fogások.

Tekintettel arra, hogy a megjelenés milyen fontos szerepet játszik abban, hogyan érzékeljük a dolgokat, érthető, hogy a minőségi termékfotózásba történő befektetés pozitív hatással lesz a weboldalad látogatóira.

Profi fényképészszervizünket itt megtekintheted.

Függetlenül attól, hogy mit árulsz, adj hozzá kiváló minőségű képeket – ne készíts apró miniatűröket vagy raktárhelyiségben felvett, gyengén megvilágított felvételeket.

Feltétlenül vedd figyelembe a képek széles skáláját. Túlzottnak tűnhet, ha minden elképzelhető szempontból felveszed termékeid felvételeit, de próbáld ki.

Bevételnövelés fotókkal videókkal: nézd meg fotó és videó szervezünk itt!

10. Próbáld ki a Gmail Ads-hirdetéseket a bevételnöveléshez

Ez egy nagyon izgalmas módszer az online értékesítés növelésére és a bevételnövelésre.

A Gmail-hirdetések a beérkező e-mail-lista tetején láthatók. Vannak köztük olyanok, amelyek kinyithatók. Ha egy ilyen hirdetésre kattintasz, előfordulhat, hogy videókat és képeket tartalmazó, e-mail méretű hirdetés jelenik meg.

Itt megnézheted, hogy tudsz létrehozni Gmail-hirdetéseket.

Gmail Ads

11. Adj minél többet ingyen

Az emberek szeretik az ingyenes cuccokat, és minél több mindent adsz ingyen, annál jobban ismernek fel téged, a céged és a márkád. Ez minden esetben több online értékesítést eredményez hosszú és középtávon.

Adhatsz ingyen próbaverziót, tagságot, felmérést (kicsit elcsépelt manapság), kóstolót stb.

Nézd át jelenlegi ajánlataid. Adhatsz valamit ingyen? Még ha nehéz is sokszor ezt kitalálni, hidd el, lehetséges és megéri.

12. Végezz többszintű árazást a bevételnövelés eléréséhez

Ha étterembe mész, akkor nagyon jó esély van arra, hogy általában középárú ételeket választasz. Ennek oka az, hogy sok étterem manipulálja pszichológia útján az embereket, hogy a fogyasztása a középárfolyamú ételek irányába mozduljon el.

Gyakran kerüljük a legolcsóbb ételeket, és a legdrágábbakat is. Ez egy olyan módszer, amelyet „csaló árazásnak” is hívnak. Ugyanezen elv felhasználható az online értékesítés növelésére többszintű árképzési struktúrákkal.

A harmadik „csaló” opció beillesztésével az árképzési struktúrába az embereket a középső opció felé irányítjuk – arra a termékre vagy szolgáltatásra, amelyiket a legjobban akarsz eladni.

Persze, néhány ember egyébként a legdrágább opciót választja (ami bónusz, bevételi szempontból), de a legtöbb öntudatlanul elkerüli a „csalást”, és a középárfolyamú opciót választja.

Sok vállalat kihasználja ezt a pszichológiai alapelvet (más néven „a szimmetrikus dominanciahatásként” ismert), hogy arra késztessen minket, hogy azt a terméket vagy szervizt válasszuk, amelyet ők a legjobban szeretnének értékesíteni.

többszintű árazás

13. Bevételnövelés a mobiloptimalizálás segítségével

Elképesztő, hány online vállalkozás rendelkezik rosszul optimalizált „mobil” weboldallal, és ezáltal elesnek a potenciális bevételnövelés lehetőségétől.

A mobilkeresés mára már többszöröse az asztali kereséseknek.

Elengedhetetlen, hogy weboldaladat mobilra is optimalizáld – és nem pusztán műszaki szempontból.

Webfejlesztésszervizünket itt megtekintheted.

Gondolj a mobillátogatókra, és tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy megkönnyítsd a navigálást és a vásárlást számukra.

bevételnövelés és forgalomnövelés

 

Megosztás: