Íme néhány Google AdSense-tipp, amely segít optimalizálni honlapodat a magasabb bevétel és a fokozott felhasználói élmény eléréséért. 1. A/B teszteld hirdetési egységeidet a Google AdSense-ben Az online marketingben az A/B tesztelést széleskörűen használjuk. A kísérletezés lehetővé teszi, hogy a hirdetési beállítások egyik változatát egy másik változathoz illeszd, és kiválaszthasd azt, amelyik a legjobban teljesít. Össze […]

Íme néhány Google AdSense-tipp, amely segít optimalizálni honlapodat a magasabb bevétel és a fokozott felhasználói élmény eléréséért.

Google AdSense

1. A/B teszteld hirdetési egységeidet a Google AdSense-ben

Az online marketingben az A/B tesztelést széleskörűen használjuk.

A kísérletezés lehetővé teszi, hogy a hirdetési beállítások egyik változatát egy másik változathoz illeszd, és kiválaszthasd azt, amelyik a legjobban teljesít.

Össze lehet hasonlítani a csak szöveges hirdetési egységek teljesítményét azokkal a hirdetési egységekkel, amelyeknek engedélyezve vannak a szöveg, kép vagy bármilyen grafikai anyag is. Akár elemezheted azt is, hogy a hirdetési szöveged színének megváltoztatása milyen hatással van a hirdetés teljesítményére.

2. Használj több hirdetési egységet a konverzió maximalizálása érdekében

Az AdSense kattintási arányának és bevételének számolásának egyszerű módja az, hogy egynél több típusú hirdetéseket és különböző méretű hirdetési egységeket helyezel el az oldalaidon. Ily módon több hirdetést jelenítesz meg a Google nagy hirdetési készletéből, ezáltal növelve annak valószínűségét, hogy az egyikre kattintanak.

Fontos! Ne felejtsd el betartani az AdSense maximális hirdetési irányelveit, amely szerint legfeljebb három AdSense-tartalmat, három linket és két keresési egységet tartalmazhat minden oldal, hogy elkerüld fiókod letiltását.

3. Korlátozd a hirdetések számát a hajtás (atf vagy above the fold) felett

A webdizájn terminológiájában a „hajtás felett” a weboldal azon részeire utal, amelyek görgetés nélkül láthatóak.

Ha túl sok hirdetési egységet helyeznek el a hajtás fölé, a felhasználók általában azonnal elhagyják az oldalt, mert nehezen találják meg azt a tartalmat, amiért az oldalt felkeresték. Ennek következtében a Google most bünteti az ilyen oldalakat.

4. Optimalizáld a szöveges hirdetési egységek színhatását

A szöveges hirdetési egységek színével történő kísérletezés elengedhetetlen azok láthatóságának növeléséhez.

A kifejezőbb hirdetés érdekében illeszd a háttér- és a szegélyszíneket a weboldaladhoz. Próbáld ki a különböző stílusokat, és idővel mérd meg a hirdetések teljesítményét, hogy a legjobban teljesítő formátumot kapd.

5. Készíts és használj adaptív hirdetéseket

Ez összekapcsolódik a „responsive” formatervezés weboldaladon történő megvalósításának fontosabb pontjaival.

Mi köze van ennek az AdSense-nek a „responsive” weboldalakhoz? Nos, az AdSense lehetővé teszi a kódok létrehozását a „responsive” hirdetési egységekhez, amelyek automatikusan átméretezik magukat, hogy a lehető legjobb megtekintési élményt biztosítsák a mobil közönség számára is.

6. Kapcsold össze a Google AdSense- és Analytics-fiókod

Az AdSense és a Google Analytics-fiók összekapcsolása hozzáférést biztosít az AdSense-mutatókhoz, például a bevételhez, a kattintásokhoz és a megjelenítéshez, amelyeket hozzáadhatsz elemzési jelentésekhez, hogy jobban átlásd az oldalaid vagy az online tartalmad pénzbevételét.

Ezek az adatok elősegíthetik honlapod optimalizálását.

7. Tedd a dizájnt és a tartalmat felhasználó-központúvá

A reklámbevételek növelésére irányuló őrült verseny során könnyen elfelejthetjük a valós célt, hogy miért létezik a weboldalad vagy a vállalkozásod – azért, hogy értéket biztosítson a felhasználók, fogyasztók számára.

Úgy készítsd el a hirdetéseket és tartalmakat, hogy azok egyenletes mixet alkossanak. Gondolj a felhasználhatóságra és az esztétikára!

8. Rendszeresen tégy közzé magas minőségű tartalmat

Ez egy nagyon fontos pont. Egyszerűen fogalmazva: Nincs forgalom, nincs pénz; több forgalom, több pénz.

De ezt mindig könnyebb mondani, mint megtenni. Nagy segítség lehet számodra, ha olyan témákat dolgozol fel, amelyek érdekelnek.

A Google algoritmusa magasabb rangú, és következésképpen magasabb forgalommal jutalmazza azokat a webhelyeket, amelyek rendszeresen tesznek közzé minőségi tartalmat. Ez nagy eredményeket hozhat az organikus forgalom szempontjából, főleg hosszú távon.

9. Tervezd meg célközönséged a Google AdSense beállítása előtt

Bár valószínűleg csábító a Google AdSense weboldalának beállítása közvetlenül az első tartalom közzététele után, az a legjobb, ha elkerüljük a kísértést.

Ha honlapod azelőtt rakod tele hirdetésekkel, hogy a látogatók megismernék azt, sokkal nagyobb lesz a kezdeti visszafordulási arány. Ami azt is jelenti, hogy látogatóid nagy valószínűség szerint nem osztják meg linkjeid, és a közösségi médiában sem terjed majd el az oldalad híre.

Ha szeretnél a közösségimédia-marketingről többet megtudni, kattints ide!

Ehelyett összpontosíts arra, hogy nagyszámú e-mail-feliratkozód legyen.

10. Légy óvatos a blokkolással és a szűréssel

Minden, az URL alapján letiltott hirdetés egy újabb olyan hirdetés lesz, amely nem licitál a weboldaladon az aukció helyére – ezáltal az adott hirdetésed bevételi lehetősége csökken.

Ezenkívül azok a hirdetők, akiknek hirdetéseit blokkolod, dönthetnek úgy, hogy a jövőben nem akarnak veled hirdetni. Ugyanez történik, ha teljes kategóriákat kiszűrsz szélesebb körben.

Csak akkor blokkold a hirdetéseket, ha erre feltétlenül szükség van!

11. Légy naprakész a Google AdSense-el

Iratkozz fel a hivatalos Google Inside AdSense blogra, hogy mindig naprakész légy a platformról szóló legfrissebb hírekről a Google-től.

Vannak olyan fogalmak, amik nem teljesen tiszták? Tekintsd meg keresőoptimalizálási (SEO) szótárakat itt!

Google AdSense

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.