Keresőoptimalizálás – kisokos 1. tipp: linkelj okosan! A pár hete nyilvánosságra hozott frissítés a spam linkeket lövi ki az űrbe. Ezt nem büntetésnek szánják, hisz nem rangsorolják vissza az oldalt, viszont a spam linkek értéküket vesztik, így az oldal mégis hátrébb kerülhet.  Idehaza az üzleti célú weboldalak nagy része alkalmaz olyan linkeket, amelyek sérti a […]

SEO optimalizálás

Keresőoptimalizálás – kisokos

1. tipp: linkelj okosan!

A pár hete nyilvánosságra hozott frissítés a spam linkeket lövi ki az űrbe. Ezt nem büntetésnek szánják, hisz nem rangsorolják vissza az oldalt, viszont a spam linkek értéküket vesztik, így az oldal mégis hátrébb kerülhet.  Idehaza az üzleti célú weboldalak nagy része alkalmaz olyan linkeket, amelyek sérti a Google irányelveit, ugyanakkor az elmúlt években a magyar nyelvű weboldalak alkalmazták a körbelinkelés, a PR cikkes linkek, vendégposztok gyakorlatát mindenfajta szankció nélkül. Így egyelőre nem tehetsz mást, mint figyelsz és mostantól kezdve megpróbálsz jól linkelni, de mindenekelőtt ügyelj a minőségi tartalomra.

2. tipp: eredeti tartalmat közvetíts!

A SEO optimalizálás az egyik legfontosabb tényezője tehát minőségi tartalom. A Google algoritmus figyeli a tartalom mélységét, tehát nem elég havonta egyszer minőségi tartalmat gyártani. A titok tehát a tudásmegosztás, az értékes információközlés. Ezért tulajdonképpen már az sem fontos, hogy hosszú vagy rövid-e a tartalom, amit megosztasz, a lényeg, hogy felhasználói élményt nyújts. A Google szakemberei azért javasolják ezen a téren is az A/B tesztelést.

3. tipp: a kulcsszavak már nem olyan fontosak!

Sokak számára talán ez az egyik legmeglepőbb kijelentés, ha keresőoptimalizálásról beszélünk. A 2000-es években még a kulcsszó volt a minden, aminek a 2011-es Google Panda kezdett véget vetni, majd a 2013-as Kolibri algoritmus tovább csökkentette a kulcsszavak fontosságát. A Google jelenlegi algoritmusa a szavak mögé nézve, a szövegek mögötti tartalmat figyeli és ez alapján dobja fel a találati listában a hatékonyan optimalizált oldalt.

Új elemek a SEO optimalizálás-rangsorolásban

4. tipp: webdesign, mint felhasználói élmény növelésének fontos eszköze

Míg a kezdet kezdetén keresőoptimalizálás szempontjából egyáltalán nem volt szempont, hogy felhasználói élményt nyújts, addig mostanra ebben is 180 fokos fordulat állt be. Olyannyira, hogy a Google ma már fontosabb helyre sorolja az UX-et, azaz a felhasználói élményt, mint a keresőoptimalizáltságot. Tehát ma már nem elég egy oldal egyszerű keresőoptimalizálása, fontos, hogy a megjelenést, az élményt tekintve is értéket adj a felhasználónak.

5. tipp: tölts be minél gyorsabban!

2010 óta számít rangsorolási tényezőnek a honlap betöltési sebessége. Míg korábban ez csak a desktop oldalak tekintetében volt releváns tényező, 2018 óta már a mobilok szempontjából is keresőoptimalizálási tényező a weboldalsebesség. Bár a Google eddigi kommunikációja az volt, hogy csak a nagyon lassú oldalak tekintetében érezhető ez a rangsorolási tényező, az elmúlt időszakban erre utaló óvatos kommunikációból lehet következtetni arra, hogy a háttérben már zajlik az ezirányú algoritmus fejlesztés a Google háza táján.

A felsorolást még sokáig folytathatnánk, hiszen a SEO optimalizálás szinte kiapadhatatlan téma. Ezért ha segítségre van szükséged vagy SEO árajánlatot szeretnél, keress minket bizalommal, profi szakembereinkkel állunk rendelkezésedre!

keresőoptimalizálás

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.