Az eredetileg 2011-ben indított AdWords Express (AWE) célja, hogy hozzáférést biztosítson a kattintásonkénti fizetésű (PPC) hirdetésekhez a kisvállalkozások számára. Ennek ellenére az AWE továbbra is az AdWords eltávolított verziója. Az AdWords Express elméletileg megfelelő módon korszerűsített platformot kínál az időszegény kisvállalkozások tulajdonosai számára. Fő lépések a beállításhoz: Válassza ki üzleti kategóriáját Hozzon létre egy hirdetést […]

Az eredetileg 2011-ben indított AdWords Express (AWE) célja, hogy hozzáférést biztosítson a kattintásonkénti fizetésű (PPC) hirdetésekhez a kisvállalkozások számára.

Ennek ellenére az AWE továbbra is az AdWords eltávolított verziója.

Az AdWords Express elméletileg megfelelő módon korszerűsített platformot kínál az időszegény kisvállalkozások tulajdonosai számára.

Fő lépések a beállításhoz:

  • Válassza ki üzleti kategóriáját
  • Hozzon létre egy hirdetést
  • Válassza ki a célhelyét
  • Állítsa be napi / havi költségkeretét

 

A gyakorlatban ez az egyszerűség akadályozhatja a teljesítményt.

Ennek eredményeként az AdWords Express-t továbbra is körültekintően kell használni, hogy elérjük azt a pozitív megtérülési arányt (ROI)-t, amelyet az AdWords fő felületén megszoktuk.

Ha azonban tudod, hogy az AdWords Express mit és mit nem tud tenni, ez nagyszerű módszer lehet a bevételed generálására.

Az alábbi 10 tipp segíthet felkészülni egy sikeres AdWords Express kampányra.

1.      Kezd kis költségvetéssel

Az AdWords Express új felhasználóinak talán a legfontosabb tipp az, hogy kicsi havi költségkerettel kezdjük, amely körülbelül 100 ezer forint vagy annál kevesebb.

Ha nincs bejelölve, a Google gyorsan költi költségvetésed automatizált licitálással.

Ezen területek mindegyikét figyelembe kell venni.

Először is, az Az AdWords Express-en belül korlátozott a láthatóság az ajánlatok felett, és hirdetéseid megjelenhetnek akár a hagyományos Google keresési eredményekben, akár a Google Maps alkalmazásban. Érdemes áttekinteni a korai teljesítményt, miközben költségvetésed továbbra is alacsony, hogy megnézhesd, hol teljesítenek a legjobban hirdetéseid.

2.      Kapcsold össze a Google AdWords Express és az Analytics szolgáltatást

Ha már beállítottad Google Analytics-fiókot, kapcsold össze az AdWords Express-szel.

Ez lehetővé teszi, hogy az AdWords Express-en belül olyan kampánycélokat állíts be, amelyek hozzájárulnak az üzleti céljaid eléréséhez a Google Analytics szolgáltatásban.

Ezenkívül sokkal világosabb képet kapsz a fizetett keresési kampányok nyereségességéről a fontos mutatókhoz viszonyítva.

A kereskedők megcélozhatják kampányaikat kattintások, hívások vagy helyszíni tevékenységek vonzására, és csak akkor fizetnek, amikor az ügyfél rákattint a hirdetésére.

3.      Tegyél fel kérdéseket

Az AdWords Express-en belül a jobb felső sarokban található a Súgómező, ahol a hirdetők a leggyakoribb kérdésekben kereshetik a választ.

4.      Tudjon meg többet a minőségi pontszámról

Talán a legfontosabb ebben a listában a minőségi pontszám.

A minőségi pontszám a fizetett keresési marketing alapvető szempontja, mivel hosszú utat hoz annak eldöntésében, hogy mit fizet az egyes kattintásokért, és hol jelennek meg hirdetései a keresési eredmények között.

Összpontosíts a következő területekre az ügyfélélmény javítása érdekében, és természetes melléktermékként a minőségi pontszáma is:

  • Optimalizáld a magas kattintási arányt (CTR) azáltal, hogy vonzó hirdetési példányt írsz.
  • Győződj meg arról, hogy céloldalaid relevánsak a megjelenített hirdetéseknél.
  • Javítsd a felhasználói élményt a fogyasztók vonzása után, amikor rákattintanak a weboldaladra.

 

5.      Töltse le a kulcsszavaid

Fontos, hogy ezt a listát részletesen áttekintsd, hogy megtudd, mely kifejezések különösen relevánsak, mivel ezeket a kifejezéseket be kell építened hirdetési példányodba.

Ez növeli annak valószínűségét, hogy a fogyasztók rákattintanak a hirdetésedre, amikor ezeket az üzleti szempontból kritikus kifejezéseket keresik.

6.      Használd a földrajzi célzást és a hirdetésütemezést

A vállalkozások az AdWords Express platform-ján keresztül korlátozhatják hirdetési elhelyezéseiket üzlethelyiségüktől 5 kilométeres körzetben.

Például egy étterem esetleg csak bizonyos helyeken, bizonyos időpontokban kíván hirdetni. A földrajzi célzás és a hirdetésütemezés használatával ellenőrizhetik keresési jelenlétüket, hogy a legjövedelmezőbb körülmények között élesítsék a szolgáltatást.

7.      Engedélyezd a hívásjelentést

Mivel egyre több fogyasztó vásárol mobil eszközöket, a marketingszakemberek számára elengedhetetlenné vált ez a tevékenység nyomon követése.

Az AdWords Express lehetőséget kínál arra, hogy ezt ellenőrzött hívások révén nyomon kövesd.

A hirdetés másolatának létrehozása során a „hívási kattintások hozzáadásával” tehetjük ezt meg.

Ennek eredményeként az üzlet tulajdonosok az irányítópulton belül mind a kattintások, mind a hívások révén megnézhetik teljesítményüket.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Google AdWords Express: ma része a Google hirdetéseknek

 

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.