Az első és legfontosabb, hogy letisztázd, milyen feladattal szeretnéd megbízni a marketing ügynökséget. A legtöbb ügynökség mind online, mind offline tevékenységeket ellát, azonban vannak, akik specifikusan csak bizonyos területekkel foglalkoznak. A repertoár széles: piackutatástól elkezdve a márkaépítésen, arculattervezésen, fotózásokon, közösségi média menedzsmenten, kiadványszerkesztésen keresztül, az online kampányok menedzseléséig számos feladat átruházható a marketing ügynökségekre. A […]

marketing ügynökség

Az első és legfontosabb, hogy letisztázd, milyen feladattal szeretnéd megbízni a marketing ügynökséget. A legtöbb ügynökség mind online, mind offline tevékenységeket ellát, azonban vannak, akik specifikusan csak bizonyos területekkel foglalkoznak. A repertoár széles: piackutatástól elkezdve a márkaépítésen, arculattervezésen, fotózásokon, közösségi média menedzsmenten, kiadványszerkesztésen keresztül, az online kampányok menedzseléséig számos feladat átruházható a marketing ügynökségekre.

A marketing ügynökség hosszú távú befektetés

Érdemes ajánlásokat kérni másoktól – bár ez még nem garancia arra, hogy számodra is megfelelő lesz az adott online marketing cég. Fontos, hogy tudj azonosulni az általuk képviselt üzenettel, misszióval, a céljaid legyenek összhangban az általuk nyújtott szolgáltatásokkal. Mint minden kapcsolatban, itt is fontos a kémia. Azonban, amíg a kémiáig eljutunk, érdemes átböngészni a referenciákat, kik az eddigi partnereik. Ha tetszik, amit látsz, jöhet a következő lépés: a személyes találkozó. Itt nagyon sok minden el fog dőlni, első körben, hogy van-e szimpátia az ügynökség tagjaival.

Az egyik legnehezebb dolog azonban, amikor olyan dologba vágod a fejszéd, amihez annyira nem is értesz, hogy tudd, mire kell figyelni és mit kell kérdezni. Ráadásul az online marketing szerteágazó, így fontos alaposan felkészülni ahhoz, hogy minden kérdésedre választ kapj. Először is határozd meg a költségkeretedet, mert ez egy fontos kiindulópont számodra. Ezután kérj csomagajánlatot és beszéljétek át, ez milyen offline és online marketing tevékenységeket tartalmaz pontosan. Itt már sok minden ki fog derülni, hisz sok esetben van szükség egyedi ajánlattételre. Ha ebben rugalmas és nyitott az ügynökség, az lendíthet a közös munka felé vezető úton.

Hasznos tipp, hogy kerüld azokat, akik bármilyen előzetes egyeztetés nélkül küldenek egy viszonylag olcsó árajánlatot, mert bár kecsegtetőnek tűnhet, mindig gyanús, hogy későbbi munka során felszínre kerülnek a rejtett költségek. Az okosan működő online marketing cégek nem azonnali haszonra, mind inkább tartós együttműködésre törekszenek, így számukra is fontos, hogy az ügyfél számára legmegfelelőbb szolgáltatást nyújtsák.

A Te sikered az ő sikerük

Egy jó ügynökség akkor sikeres, ha az ügyfele sikeres. Ezért fontos a bizalom és az őszinte kommunikáció ügynökség és ügyfél között. A sikeresen és lelkiismeretesen működő online marketing ügynökségek arra törekszenek, hogy valóban az ügyfél célcsoportját célozzák meg, így a bólogató kutyákat mindenképp kerüld. Egy jó szakember célja az ügyfél sikere, még akkor is, ha mindezt nehezebben járható úton lehet csak elérni – hallgasd meg az érveket-ellenérveket.

Ha pedig a bizalmat megelőlegezed és online marketing tevékenységed irányítását profi kezekre bízod, figyelj, hogy minden határidő pontosan be van-e tartva és figyeld, hogy a teljesített munka során teljesen elégedetten tudsz-e hátradőlni. Ha ez megvan, akkor tartós együttműködésre számíthatsz és fókuszálhatsz a saját feladataidra.

Amennyiben szakértő segítségre lenne szükséged, keress minket bizalommal!
#HerzTeam

online marketing ügynökség

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.