A sikeres reklám e-mail titka Légy személyes! – mivel a feliratkozáskor meg kell adni a teljes nevet, így mindenképp érdemes névre szóló hírleveleket küldeni az feliratkozóidnak. Ez nem kerül semmibe, de sokkal szimpatikusabb, mint egy jellegtelen megszólítású levelet kapni, ráadásul azonnal megszólítva érzi magát és sokkal szívesebben olvassa tovább a hírlevelet, mintha csak egy általános […]

Hatékony reklám e-mail

A sikeres reklám e-mail titka

  1. Légy személyes! – mivel a feliratkozáskor meg kell adni a teljes nevet, így mindenképp érdemes névre szóló hírleveleket küldeni az feliratkozóidnak. Ez nem kerül semmibe, de sokkal szimpatikusabb, mint egy jellegtelen megszólítású levelet kapni, ráadásul azonnal megszólítva érzi magát és sokkal szívesebben olvassa tovább a hírlevelet, mintha csak egy általános megszólítást alkalmazol.
  2. Kérd fel táncolni! – azaz hívd cselekvésre az olvasóidat, tehát legyen benne úgynevezett call to action, amit beilleszthetsz tovább kattintásra hívásként vagy tovább küldésként, a lényeg, hogy tedd a feliratkozóid számára egyértelművé, milyen cselekvést vársz tőlük. A linkek helyett pedig inkább gombokat alkalmazz az reklám e-mail során, hisz a mobil nézet szempontjából előnyösebb a gombok használata. Bátran használj kontrasztos színeket, hogy még ezzel is felkeltsd az olvasóid figyelmét.

Rövid, tömör lazaság

  1. A kevesebb, több! – rövid, szellős szöveg, minimál dizájn. Olvasóid hálásak lesznek, ha vizuálisan nem terheled túl őket, tehát a kevesebb ez esetben tényleg több. Éppen csak annyi ízelítőt dobj be, amennyi felkelti az érdeklődésüket ahhoz, hogy tovább kattintsanak a honlapra, blogra, ezzel forgalmat generálva saját magadnak. A kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.

  1. Figyelj a nyelvezetre! – Nem fogalmazz barokkos körmondatokban és ne legyél udvariaskodó, ami nem azt jelenti, hogy ne legyél udvarias! Inkább törekedj a hétköznapi nyelvezetre – ha a profilodba belefér, lazaságra is – de mindig fogalmazz pontosan és lényegre törően.
  2. Engedd el, hogy maradjon! – akkor lehet sikeres az reklám e-mail stratégiád, ha nem akarod mindenáron lenyomni az olvasóid torkán a mondandód/terméked/szolgáltatásod. Azaz legyen könnyű leiratkoznia, ha úgy döntene. Legyen egyértelmű, könnyen és gyorsan megtalálható a leiratkozási link, mert – bár furcsának tűnhet – ez is növeli a bizalmat a vállalkozásod felé.

+1 a hatékony reklám e-mail alapja a megfelelő e-mail lista! – ez azt jelenti, hogy ne tegyünk rá boldog-boldogtalant a hírlevél listára. Aki nem járult hozzá a feliratkozáshoz, abban garantáltan visszatetszést kelt, ha egyszer csak felkerül az e-mail címe a levelező rendszerünkbe és kéretlen levelekkel bombázzuk. Csak olyan személyeknek küldj ki a hírlevelet, akik előzetesen hozzájárultak és feliratkoztak a levelezőlistánkra.

Hasznosnak találtad hatékony e-mail marketing témájú cikkünket? Keresd a Herz Kreáció csapatát és segítünk, hogy testre szabottan tudj kommunikálni a célcsoportodba tartozó közönséggel!

Kövess minket Facebookon is!

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.