LinkedIn márkaépítés a közösség erejével LinkedIn márkaépítés során az első és legfontosabb lépés, a hiteles és professzionális profil létrehozása. A keresőoptimalizált LinkedIn profil nagy segítség, hogy ránk találjanak a potenciális partnerek, jövendőbeli ügyfelek. A bemutatkozó szövegben érdemes alapvető információkat megosztani a termékeidről, szolgáltatásaidról releváns kulcsszavakkal megtűzdelve, de nem teletömve, akárcsak honlap SEO esetében. Az óriási […]

LinkedIn marketing

LinkedIn márkaépítés a közösség erejével

LinkedIn márkaépítés során az első és legfontosabb lépés, a hiteles és professzionális profil létrehozása. A keresőoptimalizált LinkedIn profil nagy segítség, hogy ránk találjanak a potenciális partnerek, jövendőbeli ügyfelek. A bemutatkozó szövegben érdemes alapvető információkat megosztani a termékeidről, szolgáltatásaidról releváns kulcsszavakkal megtűzdelve, de nem teletömve, akárcsak honlap SEO esetében. Az óriási elérésben rejlő lehetőségeket meglátva a LinkedIn vállalat 2020 decemberében tovább fejlesztette a márkaépítési és kereskedelmi fókuszát. Új „Termékek” fület vezetett be a vállalati oldalakon a cégek kulcstermékeinek a kiemelését segítve ezzel. A fejlesztés lényege, hogy az egyes termékekhez független, megbízható véleményeket és értékeléseket lehet hozzáadni, ezzel növelve egy-egy termék, márka, szolgáltatás és vállalat hitelességét – ezt is mindenképp érdemes kihasználni.

Ha a profilt hiánytalanul kitöltötted, mindenképp kérd meg munkavállalóidat, hogy a céges profilt adják hozzá a saját profiloldalukhoz, ezzel jelezve, hogy ők is tagja a céges közösségnek, ami a kapcsolatépítés szempontjából jelentős. Emellett jelezd partnereid felé, hogy jelen vagytok a platformon, céges profillal kövess be releváns személyeket, potenciális ügyfeleket. A LinkedIn marketing részeként mindenképp jelentesd meg a platform logóját hivatalos levelezőrendszered aláírásában, a hírleveleidben, valamint a weboldaladon is, így az emberek könnyebben rád találnak.

Marketing a LinkedIn-en

A LinkedIn márkapépítés fontos része, hogy milyen tartalmat közölsz az oldaladon. Akárcsak a többi közösségi oldal esetében, itt is érdemes előre kialakítani a tartalomstratégiát. Mivel a LinkedIn elsősorban üzleti platform, a követőid itt elsősorban üzleti partnerek, kollégák és meglévő vagy leendő ügyfelek, ezért a poszt-stratégiát is ennek mérten érdemes kialakítani. A céges profil oldalán mutasd be a vállalati értékeket, adj betekintést a vállalati kultúrába, a dolgos mindennapokba. A marketing a LinkedIn-en kiváló lehetőség az üzleti márkaépítésre és az employer brandingre. A LinkedIn az egyik legértékesebb toborzási felület a közösségi oldalak tekintetében, networking szempontjából igazi aranybánya. Így mindenképp érdemes ebből a szempontból is alapos figyelmet fordítani mindazokra, akik követnek és az általad követettekre. Hisz munkaerő tekintetében igazi kincsekre bukkanhat az ember.

A hétköznapi élet posztjai mellett érdemes a célpiac számára releváns szakmai tartalmakat, edukációs témájú blog bejegyzéseket, cikkeket megosztani, ami hitelesíti a szakértelmet adott piacon.

Végül, de nem utolsó sorban pedig, mivel ezen a közösségi felületen erős a B2B kommunikáció, így kiváló terep, ha új terméket szeretnél bevezetni és megismertetni meglévő és lehetséges partnereiddel, így a LinkedIn marketing stratégiádba mindenképp érdemes beépíteni ilyen és ehhez hasonló kampányokat.

LinkedIn márkaépítésMarketing a LinkedIN-enLinkedIN marketing

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.