A keresőmotor-optimalizálás (SEO) a keresőmotorokban az organikus (nem fizetett) keresési eredmények pozícióinak javítása. Minél jobb a weboldal helyezése, annál több ember látja. Ha meg szeretnéd tanulni a SEO alapjait, akkor készen kell állnod a sok kreatív, technikai és elemző munkára.

keresőoptimalizálás (SEO)

Mi a keresőoptimalizálás (SEO)?

A SEO története a 90-es évekre nyúlik vissza, amikor a keresőmotorok először jelentek meg. Mára már a keresőoptimalizálás a marketing stratégia alapvető részévé vált és egy egyre növekvő iparággá fejlődött. Ha meg szeretnéd tanulni a seo optimalizálás alapjait, akkor készen kell állnod a sok kreatív, technikai és elemző munkára. Számos olyan módszer létezik, amelyek különböző célokat szolgálnak, azonban a lényeg változatlan marad – az organikus keresésekben a legjobb eredményt kell elérnünk.

Egyszerűen fogalmazva: a SEO célja a megfelelő webhely működtetése a megfelelő emberek számára.

Nemcsak a weboldal tökéletes felépítéséről vagy technikai hátteréről van szó. A webhelyet meg kell tölteni minőségi és jól optimalizált tartalommal, amelyet a közönség igényeihez igazítanak. És természetesen elég jónak kell lennie ahhoz, hogy más webhelyekről is elérhető legyen.

seo optimalizálás

Mik a keresőmotorok?

A keresőmotor egy olyan program vagy alkalmazás, ami bizonyos feltételeknek (többnyire egy kulcsszónak vagy kifejezésnek) megfelelő információkat keres valamilyen számítógépes környezetben. Ilyenek például a Google, a Bing, az Ask és a Yahoo!.

Ezek a keresők algoritmusokat használnak arra, hogy meghatározzák weboldalunk tartalma mennyire releváns / hasznos a látogatóink számára. Ez határozza meg, hogy hol fogunk elhelyezkedni a keresési találatok közt.

A SEO bonyolult?

Nem egyszerű. A Google több, mint 200 rangsorolási tényezőt használ, bár ezek közül sokat ismerünk. Fontos, hogy minőségi tartalommal töltsük fel az oldalt, linkeket helyezzünk el rajta és vegyünk figyelembe olyan műszaki adatokat is, mint például a webhely sebessége. Ez persze csak néhány a kritériumok közül, mivel sok közülük nagy titokban van tartva a cégek álltal.

Természetesen nem kell tudnod az összes tényezőt, hogy rangsorolhasd webhelyed. Hogy megértsd, mi a SEO, gondolj egy tál levesre. Három fontos szempont van:

  1. A tál a weboldal mögött található technikai dolgokat képviseli (technikai és on-page vagy on-site SEO) – megfelelő tál nélkül a leves az asztalra ömlik.
  2. A leves képviseli webhelyed tartalmát – ez a legfontosabb rész. Rossz tartalom = nincs rangsor, ennyire egyszerű.
  3. Az ízesítés reprezentálja a weboldal tekintélyét növelő minőségi linkeket – ez az utolsó összetevő, amely tökéletesíti a „SEO levest”.

Hogyan lehet megtanulni a SEO-t? Szükségem van valaki segítségére?

Még az alapvető változtatások is óriási különbséget okozhatnak abban, hogy a keresőmotorok hogyan látják a weboldalad. Szerencsére rengeteg információt találsz az interneten ingyenesen, illetve még rengeteg kurzus és webinar létezik melyeken részt vehetsz.

Ahhoz, hogy igazán sikeres legyél a SEO-ban rengeteg tanulásra és gyakorlásra van szükséged.

Természetesen, ha nincs erre időd kérhetsz segítséget SEO tanácsadóktól, szakemberektől vagy ügynökségektől.

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.