Facebook bejegyzés kiemelése az a funkció, amely minden üzleti oldal számára azonnal elérhető lehetőség más hirdetési lehetőségekkel szemben, hisz minden publikált poszt alatt fellelhető a bejegyzés kiemelése gomb. A bejegyzés kiemelés lehetővé teszi, hogy a Facebook oldalon már létrehozott bejegyzésünk nagyobb közönséget érjen el. Tekintve, hogy a Metaverzum részévé vált Facebook egyre inkább korlátozza az organikus eléréseket, folyamatosan csökkentve a hirdetés nélküli nézettség számát, így a Facebook hirdetések kezelés és a Facebook kampány kezelés is nélkülözhetetlen része a gépezetnek.

Kiemelés vagy hirdetés

Facebook hirdetéskezelés elsődleges tisztázandó kérdése, hogy mi a célunk: egy-egy poszt kiemelése vagy Facebook kampány kezelése.

Vegyük sorba, milyen előnyei vannak egyiknek, másiknak.

A bejegyzés kiemelése a legegyszerűbb és leggyorsabb út, ha hirdetni szeretnénk vállalkozásunkat, viszont épp ebből adódóan, Facebook hirdetéskezelés komplexitását tekintve meglehetősen limitált. A kiemelés ugyanis a lebutított verziója a Facebook hirdetésnek.

Facebook hirdetések kezelésekor az alábbi szempontokat választhatjuk ki, ha a kiemelést választjuk:

 • a célközönséget – ezek lehetnek oldalunk követői, és az ő ismerőseik, kizárólag az oldalunk kedvelői vagy földrajzi helyzet alapján is célozhatunk,
 • a költségvetést – meghatározhatjuk a maximum összeget, amit adott Facebook hirdetésre szánunk,
 • kifutási idő – beállíthatjuk, hogy a Facebook hirdetés meghatározott napig vagy megharátozott dátumig fusson.

A kiemelés NEM hirdetés

Fontos tisztázni, hogy a kiemelés nem egyenlő a hirdetéssel, különösebb marketing értéke nincs, hiszen hosszútávon nem térül meg. A Facebook kampány kezelés ugyanis egy komplex folyamat, amely mögött tervezés és logikusan felépített stratégia áll.

A kiemelés kisebb célokra tökéletes eszköz Facebook oldal kezelés során. Így például arra, ha növelni szeretnénk az általunk kezelt oldalra érkező like-ok számát vagy népszerűsíteni szeretnénk egy fontosabbnak ítélt tartalmat.

Azonban összetettebb feladatokra, mint például termékértékesítés vagy vevőkeresés, Facebook hirdetésbe kell fektetni.

Facebook oldal kezelésekor az egyik legfontosabb eszközünk a Business Manager funkció. Az innen indított hirdetéseket tesztelhetjük, optimalizálhatjuk, kísérletezhetünk velük.

Mielőtt elindítunk egy hirdetést, a legfontosabb megvizsgálni, mi a célunk. A Facebook hirdetéskezelőben 11 kampánycél közül választhatunk. Ezek esetében fontos megvizsgálni, hogy milyen eredményt várunk el a kampánytól, hogy a céljainkhoz leginkább passzoló kampánycélt tudjuk kiválasztani. Rutin és tapasztalat nélkül ebben könnyű elveszni, így érdemes szakértő segítséget kérni.

Azért érdemes Facebook hirdetésre költeni a kiemeléssel szemben, mert sokkal precízebb, komplexebb beállítási és célzási lehetőségeket tesz lehetővé. A hirdetési fiókban közzétett statisztikák segítik a hirdetés teljesítményének a nyomon követését, ezalapján pedig a változtatás, finomítás lehetőségét profitnövelés érdekében. Emellett lehetőségünk van A/B tesztelésre és folyamatos optimalizálásra, ami a kiemelés esetében egyáltalán nem adott.

Mindent összevetve, a Facebook hirdetések kezelését mindenképp érdemes szakemberre bízni, aki munkájából adódóan átlátja, mikor mire van szükség adott vállalkozás Facebook oldalának kezelésében és a leghatékonyabban tud hozzájárulni a vállalkozás sikeres online marketingjéhez.

Facebook hirdetés kampánycélok

 • Márkaismertség
 • Elérés
 • Forgalom
 • Aktivitás
 • Alkalmazástelepítések
 • Videómegtekintések
 • Érdeklődőkeresés
 • Üzenetek
 • Konverziók
 • Katalógus alapján történő értékesítés
 • Boltfelkeresések

Ez is érdekelhet

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba, erről bővebben LinkedIn marketing tippek vállalkozóknak című e-bookunkban (linket betenni) olvashatsz.

A kiadványszerkesztés ökölszabályai

A kiadványszerkesztés ökölszabályai

Ahány ház, annyi szokás – mondja egyik legismertebb közmondásunk. Nagy igazság, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy nem vagyunk egyformák és ez jól is van így.