Facebook oldal készítésekor a jól felépített tartalomstratégia kialakítása után érdemes átgondolni Facebook hirdetéskezelési célokat is.

Facebook hirdetésbe már akkor érdemes fektetni, ha van egy jól felépített Facebook oldalunk, amelyen rendszeres, kiszámítható időközönként jelennek meg bejegyzések. Azonban érdemes megvizsgálni, mi a célravezetőbb: Facebook hirdetést létrehozni vagy posztot kiemelni? Erre igyekszünk választ adni a következő pár percben!

 

Facebook bejegyzés kiemelése az a funkció, amely minden üzleti oldal számára azonnal elérhető lehetőség más hirdetési lehetőségekkel szemben, hisz minden publikált poszt alatt fellelhető a bejegyzés kiemelése gomb. A bejegyzés kiemelés lehetővé teszi, hogy a Facebook oldalon már létrehozott bejegyzésünk nagyobb közönséget érjen el. Tekintve, hogy a Metaverzum részévé vált Facebook egyre inkább korlátozza az organikus eléréseket, folyamatosan csökkentve a hirdetés nélküli nézettség számát, így a Facebook hirdetések kezelés és a Facebook kampány kezelés is nélkülözhetetlen része a gépezetnek.

Kiemelés vagy hirdetés

Facebook hirdetéskezelés elsődleges tisztázandó kérdése, hogy mi a célunk: egy-egy poszt kiemelése vagy Facebook kampány kezelése.

Vegyük sorba, milyen előnyei vannak egyiknek, másiknak.

A bejegyzés kiemelése a legegyszerűbb és leggyorsabb út, ha hirdetni szeretnénk vállalkozásunkat, viszont épp ebből adódóan, Facebook hirdetéskezelés komplexitását tekintve meglehetősen limitált. A kiemelés ugyanis a lebutított verziója a Facebook hirdetésnek.

Facebook hirdetések kezelésekor az alábbi szempontokat választhatjuk ki, ha a kiemelést választjuk:

 • a célközönséget – ezek lehetnek oldalunk követői, és az ő ismerőseik, kizárólag az oldalunk kedvelői vagy földrajzi helyzet alapján is célozhatunk,
 • a költségvetést – meghatározhatjuk a maximum összeget, amit adott Facebook hirdetésre szánunk,
 • kifutási idő – beállíthatjuk, hogy a Facebook hirdetés meghatározott napig vagy megharátozott dátumig fusson.

A kiemelés NEM hirdetés

Fontos tisztázni, hogy a kiemelés nem egyenlő a hirdetéssel, különösebb marketing értéke nincs, hiszen hosszútávon nem térül meg. A Facebook kampány kezelés ugyanis egy komplex folyamat, amely mögött tervezés és logikusan felépített stratégia áll.

A kiemelés kisebb célokra tökéletes eszköz Facebook oldal kezelés során. Így például arra, ha növelni szeretnénk az általunk kezelt oldalra érkező like-ok számát vagy népszerűsíteni szeretnénk egy fontosabbnak ítélt tartalmat.

Azonban összetettebb feladatokra, mint például termékértékesítés vagy vevőkeresés, Facebook hirdetésbe kell fektetni.

Facebook oldal kezelésekor az egyik legfontosabb eszközünk a Business Manager funkció. Az innen indított hirdetéseket tesztelhetjük, optimalizálhatjuk, kísérletezhetünk velük.

Mielőtt elindítunk egy hirdetést, a legfontosabb megvizsgálni, mi a célunk. A Facebook hirdetéskezelőben 11 kampánycél közül választhatunk. Ezek esetében fontos megvizsgálni, hogy milyen eredményt várunk el a kampánytól, hogy a céljainkhoz leginkább passzoló kampánycélt tudjuk kiválasztani. Rutin és tapasztalat nélkül ebben könnyű elveszni, így érdemes szakértő segítséget kérni.

Azért érdemes Facebook hirdetésre költeni a kiemeléssel szemben, mert sokkal precízebb, komplexebb beállítási és célzási lehetőségeket tesz lehetővé. A hirdetési fiókban közzétett statisztikák segítik a hirdetés teljesítményének a nyomon követését, ezalapján pedig a változtatás, finomítás lehetőségét profitnövelés érdekében. Emellett lehetőségünk van A/B tesztelésre és folyamatos optimalizálásra, ami a kiemelés esetében egyáltalán nem adott.

Mindent összevetve, a Facebook hirdetések kezelését mindenképp érdemes szakemberre bízni, aki munkájából adódóan átlátja, mikor mire van szükség adott vállalkozás Facebook oldalának kezelésében és a leghatékonyabban tud hozzájárulni a vállalkozás sikeres online marketingjéhez.

Facebook hirdetés kampánycélok

 • Márkaismertség
 • Elérés
 • Forgalom
 • Aktivitás
 • Alkalmazástelepítések
 • Videómegtekintések
 • Érdeklődőkeresés
 • Üzenetek
 • Konverziók
 • Katalógus alapján történő értékesítés
 • Boltfelkeresések

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.