Ebben a bejegyzésben 13 ilyen stratégiát fogunk megnézni, tehát akár fizikai termékeket értékesítesz, akár szolgáltatásalapú vállalkozást működtetsz, itt megtalálod a rád szabott bevételnövelés tippeket. 1. Szerezz több hirdetési kattintást hirdetésbővítményekkel Ha online árusítasz, akkor a bevételnövelés érdekében a hirdetésbővítmények használata alapvető – ez a szolgáltatás (amely a Google Adsben és a Bingben is elérhető) megnöveli […]

Ebben a bejegyzésben 13 ilyen stratégiát fogunk megnézni, tehát akár fizikai termékeket értékesítesz, akár szolgáltatásalapú vállalkozást működtetsz, itt megtalálod a rád szabott bevételnövelés tippeket.

bevételnövelés tippek

1. Szerezz több hirdetési kattintást hirdetésbővítményekkel

Ha online árusítasz, akkor a bevételnövelés érdekében a hirdetésbővítmények használata alapvető – ez a szolgáltatás (amely a Google Adsben és a Bingben is elérhető) megnöveli a hirdetésed méretét, ha több kattintási esélyt talál. Ez pedig amellett, hogy látványosan javítja a hirdetésed átkattintási arányát (CTR) nem jár extra költségekkel! Csodálatos, nem?

A lenti példában „Ray-Ban napszemüveg” kulcsszóra két további lehetőséget kaptunk, a „Női napszemüveg” és a „Márkák” linkjeit. Ezzel a lépéssel tovább növelhetjük az esélyét, hogy a potenciális ügyfeleink minket válasszanak, és a versenytársak helyett a mi weboldalunkra látogassanak.

online forgalomnövelés

2. Mutasd meg az ügyfelek ajánlásait!

A mai közösségi média környezetben az ügyfelek visszajelzései fontosabbak, mint korábban bármikor.

Szerencsére ez jó lehetőség arra, hogy elégedett ügyfeleid biztosítsák neked bevételnövelés arzenálod egyik legértékesebb részét: az ajánlásokat.

Az elégedett vásárlók véleménye a világ legjobban megírt hirdetési szövegénél is meggyőzőbb, ezért feltétlenül teremtsd meg a lehetőséget, hogy ügyfeleid pozitív visszajelzést adjanak!

Ezek megjelenhetnek a termékoldalakon, a nyitóoldalakon, az árlista oldalain, és akár a kezdőlapon is.

3. Bevételnövelés: sürgesd a látogatóidat!

Fontos, hogy őszinte és átlátható légy, hiszen a weboldalad látogatói könnyen ki tudják deríteni, ki vagy és mit csinálsz. Azt viszont egyetlen szabály sem tiltja, hogy sürgesd őket egy kicsit!

Számos fogyasztó pozitívan reagál az ösztönzőkre.

ösztönző (bevételnövelés)

Olyan stratégiákat alkalmazz, amelyek számodra is relevánsak. Például, ha nem készítesz limitált kiadású terméket, akkor ehelyett pénzügyi ösztönzést kínálhatsz ügyfeleid számára, ingyenes szállítással vagy árengedménnyel.

A Google Adsben a Hirdetés testre szabása funkció segítségével visszaszámlálást jeleníthetsz meg szezonális ajánlat vagy korlátozott időtartamú eladás esetén:

bevételnövelés (Google Ads)

Bármelyik módszer mellett döntesz, a sürgősség érzésének felkeltése nagyszerű eszköz a bevételnövelés eléréséhez.

4. Kínálj „golyóálló” pénzvisszatérítési garanciát!

A legtöbb fogyasztó a potenciális veszteség, illetve a kockázatok elkerülése érdekében fordul vissza a vásárlástól – ezért fontos, hogy a Te oldaladon biztonságban érezzék magukat.

A legtöbb visszalépő vásárló a pénzügyi kockázat miatt gondolja meg magát. Ezért jó, ha a helyükbe képzeled magad, és felteszed a következő kérdéseket:

  • Miért vásárolja valaki a termékeid?
  • Mi van, ha nem működnek, vagy ha az ügyfél nem szereti őket?

Hidd el, a kis vásárlások is ugyanúgy hordozzák a megbánás kockázatát a fogyasztó szemszögéből. Ez a visszatartó erő azonban a kezdettől legyőzhető: mégpedig pénzvisszafizetési garancia nyújtásával.

Minél kockázatmentesebb az üzleted, annál valószínűbb, hogy vásárolnak tőled. Ezért a bevételnövelés érdekében iktass ki minden olyan tényezőt, ami kétségeket kelthet a weboldalad látogatóiban!

5. Időszakonként csökkentsd kínálatod!

Sok vállalkozás számára ez a koncepció egyszerűen elképzelhetetlen, hiszen azt gondoljuk, hogy minél nagyobb a választék, annál több eladást generálunk: pedig bevételnövelés szempontjából ez nem feltétlenül igaz.

A túl nagy választék valójában sok esetben döntésképtelenségbe kergeti a látogatót, ami elveszített eladásokat eredményezhet.

6. Hozz létre célzott „lookalike” vagy „hasonmás” közönségeket a Facebookon!

Az online bevételnövelés egyik sarokköve, hogy a Facebook hirdetési platformján található összehasonlító segítségével keress olyan felhasználókat, akiknek az érdeklődési köre hasonlít a meglévő ügyfeleidhez!

Ezt a „Hasonmás célközönség” opció segítségével teheted meg.

A hasonló megjelenésű közönség létrehozásának első lépései – bevételnövelés:

  1. Nyisd meg a közönség oldalát itt: https://www.facebook.com/ads/manager/audiences.
  2. Kattints a „Hasonmás célközönség”-re a „Célközönség létrehozása” elemen belül.
  3. Válaszd ki a forrást (egy alkalmazás, a konverziós pixel vagy a Facebook-oldal alapján).
  4. Válaszd ki az országot, ahol szeretnél hasonló embereket találni.
  5. Válaszd ki a kívánt közönségméretet a csúszkával, és kattints a „Közönség létrehozása” elemre.

bevételnövelés (Facebook)

7. Csökkentsd a súrlódást a fizetési folyamat során!

A Business Insider becslése szerint csak a tavalyi évben kb. 4 trillió dollár értékű online árut hagytak a bevásárlókocsikban végső vásárlás nélkül. Ezeknek a visszalépéseknek a 63%-a ráadásul potenciálisan elkerülhető volt! Ez egy igazán sokkoló statisztika, amely felfedi, hogy mennyire fontos a fizetési folyamat alapos megtervezése.

Hasonlóan a felhasználói élményről (UX) szóló fenti pontokhoz, az akadályok csökkentése a honlapod fizetési folyamatában igen jótékony hatással van a bevételnövelés elérésére. A látogatók számára a lehető legkönnyebbé kell tenned a weboldalad használatát és navigálását.

Távolíts el minden olyan felesleges lépést a fizetési folyamatból, amelyek visszatarthatják a konvertálást: az űrlapokban inkább hagyd ki a felesleges mezőket!

bevételnövelés (webshop)

8. Biztosíts minél több fizetési lehetőséget!

Oké, tehát vállalkozásod hitelkártyákat is elfogad. Mi a helyzet a Google Wallettel? Vagy az Apple Payjel? Mi van a Stripe-pal? Esetleg a WePay-jel?

A fogyasztóknak több fizetési opciójuk van, mint valaha. Ebből következi, hogy minél többfizetési lehetőséget kínálsz (beleértve az újabb, mobiltelefonon is egyre népszerűbb szolgáltatásokat), annál könnyebb lesz számukra a fizetés.

Ez egy nagyszerű módja az online bevételnövelés elérésének – különösen akkor, ha weboldalad erős mobilforgalommal rendelkezik.

9. Fektess be minőségi termékképekbe!

Kutatások bizonyítják, hogy a szépen tálalt ételek jobban ízlenek, mint a hanyagul tányérra dobott fogások.

A megjelenés tehát óriási szerepet játszik abban, hogyan érzékeljük a dolgokat! Ebből következik, hogy a minőségi termékfotózásba történő befektetés garantáltan pozitív hatással lesz a weboldalad látogatóira.

Profi termékfotózási szolgáltatásunkat itt tekintheted meg!

Függetlenül attól, hogy mit árulsz, adj hozzá kiváló minőségű képeket – ne készíts apró miniatűröket vagy raktárhelyiségben felvett, gyengén megvilágított felvételeket.

Figyelj arra, hogy képek széles skáláját biztosítsd! Túlzásnak tűnhet, ha minden elképzelhető szögből töltesz fel termékfotókat, de működik – próbáld ki!

10. Próbáld ki a Gmail Ads hirdetéseket!

A Gmail Ads kampány nagyon izgalmas és hatékony módszer az online értékesítés növelése és a bevételnövelés eléréséhez.

A Gmail-hirdetések a beérkező e-mail lista tetején láthatók. Vannak köztük olyanok is, amelyek kinyithatók. Ha egy ilyen hirdetésre kattintasz, általában videókat és képeket tartalmazó, e-mail méretű hirdetés jelenik meg.

Itt megnézheted, hogy tudsz létrehozni Gmail-hirdetéseket.

Gmail Ads

11. Adj minél többet ingyen!

Az emberek szeretik az ingyenes cuccokat! Minél több mindent adsz ingyen, annál jobban ismernek fel téged, a céged és a márkád. Ezért ez hosszú-és középtávon is jó módszer a bevételnövelés elérésére.

Adhatsz ingyen próbaverziót, tagságot, termékkóstolót stb.

Nézd át jelenlegi ajánlataid. Adhatsz valamit ingyen? Még sokszor nehéz is ötletekkel előállni, hidd el, bárkinek lehetséges  – és megéri!

12. Végezz többszintű árazást a bevételnövelés eléréséhez

Ha étterembe mész, akkor általában jó eséllyel  közepes árkategóriájú ételeket választasz. Ennek az az oka, hogy sok étterem a pszichológia eszközeivel készteti az embereket arra, hogy figyelmük erre az árkategóriára irányuljon.

Ezt pedig nem is nehéz elérni, hiszen gyakran a legolcsóbb és a legdrágább ételeket is kerüljük: ezt a módszert trükkös mivolta miatt mégis „csaló árazásnak” is hívják. Ugyanezen elv felhasználható az bevételnövelés érdekében is, többszintű árképzési struktúrákkal.

Ha ilyen „csaló”, magasabb árú opciót illesztesz az árképzési struktúrába, az embereket a középső opció felé irányítod – arra a termékre vagy szolgáltatásra, amelyiket a legjobban akarsz eladni.

Persze, néhány ember ennek ellenére is a legdrágább opciót választja majd (ami bónusz, bevételi szempontból), de a legtöbb öntudatlanul elkerüli a „csalást”, és a közepes árfekvésű terméket teszi a kosarába.

Sok vállalat kihasználja ezt a szimmetrikus dominanciahatásként is ismert pszichológiai alapelvet, mert hatékonyan irányítja a vásárlók figyelmét arra a termékre vagy szolgáltatásra, amelyet a legjobban szeretnének értékesíteni.

többszintű árazás

13. Bevételnövelés a mobiloptimalizálás segítségével?

A mai viszonyok között meglepő, milyen sok online vállalkozás rendelkezik rosszul optimalizált, csak papíron „mobilbarát” weboldallal – ezáltal pedig elesnek a potenciális bevételnövelés lehetőségétől.

A mobilkeresések száma mára már többszörösen meghaladja az asztali keresések számát.

Ezért elengedhetetlen, hogy weboldaladat mobilra is optimalizáld – és nem pusztán műszaki szempontból. Gondolj a mobilról érkező látogatókra, és tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy megkönnyítsd számukra a navigálást és a vásárlást!

Webfejlesztés szolgáltatásunkat itt megtekintheted.

bevételnövelés és forgalomnövelés

 

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.