A Facebook mindig jó választás, hiszen itt érhető el a célközönség túlnyomó többsége. Az indulás óta számos Facebook marketing tipp és praktikus tanács született arra vonatkozólag, hogy hogyan lehet még jobban kihasználni az oldal adta lehetőségeket, azaz még nagyobb ismertséget szerezni és még több konverziót generálni. A következőkben összeszedtünk neked néhányat ezek közül. Itt megnézheted közösségi média marketing […]

A Facebook mindig jó választás, hiszen itt érhető el a célközönség túlnyomó többsége. Az indulás óta számos Facebook marketing tipp és praktikus tanács született arra vonatkozólag, hogy hogyan lehet még jobban kihasználni az oldal adta lehetőségeket, azaz még nagyobb ismertséget szerezni és még több konverziót generálni. A következőkben összeszedtünk neked néhányat ezek közül.

Itt megnézheted közösségi média marketing szolgáltatásunkat, amelynek természetesen része a Facebook marketing is.

1. Figyelemfelkeltő tartalom a történetek között

A Facebook által fejlesztett Történetek funkció egyre népszerűbb. Ez annak köszönhető, hogy rövid idő alatt számos érdekes tartalom megtekinthető. Itt az emberek a Facebook marketing hirdetéseket is sokkal szívesebben nézik. Használd te is bizalommal, azonban fontos, hogy olyan tartalmat helyezz itt el, amely figyelemfelkeltő és az érzelmekre hat. A legjobb eredmény elérése érekében teljes képernyős, függőleges formátumú képeket használj.

2. Facebook marketing videókkal

Facebook marketing videós tartalmai népszerűbbek, mint valaha. Ennek az az oka, hogy a videók megtekintése egyszerű és passzív tevékenység – manapság a felhasználóknak pedig nincs idejük és kedvük nagyobb energiát fordítani az információk kutatására, így nagyrészt azt nézik meg, ami szembejön velük a közösségi oldalakon. Amire feltétlenül ügyelj, hogy általában a videókat hang nélkül nézik, ezért a hang ne tartalmazzon lényegi információt, vagy ha mégis, akkor hívd fel erre a figyelmet.

Facebook marketing

3. Optimalizálj telefonra

Facebook marketing bevételének 94%-a mobiltelefon-készülékekről böngésző vásárlóktól érkezik. A felhasználók összesen 1,7 másodpercet szánnak egy tartalom megtekintésére, ha telefonról látogatják az oldalt. Ez a szám asztali számítógép esetén 2,5 másodperc.

A telefonra optimalizált Facebook marketing hirdetés legfontosabb kritériumai a következők:

  • A márka tulajdonságainak azonnali láthatósága.
  • A termék vagy szolgáltatás egyediségének hangsúlyozása.
  • Az üzenet minél gyorsabb közlése.
  • Rövid és lényegre törő legyen.
  • Legyen érhető hang nélkül is

4. Hirdess a Facebook Messengerben!

Kevés olyan felhasználó létezik, aki ne használná a Facebook Messenger funkcióját. Érdemes figyelmet fordítani arra, hogy a céged megjelenései ne legyenek túlontúl tolakodók. Ezért ahelyett, hogy személyes üzenetet küldenénk a potenciális vásárlóknak, inkább készíts egy hirdetést, amely az alkalmazáson belül jelenik meg.

A marketingszakemberek mind egyetértenek abban, hogy a Messengerben történő hirdetés hatalmas és kihagyhatatlan lehetőséget biztosít a vállalkozások számára.

5. Facebook marketing: diavetítős hirdetési forma

A Facebookon fellehető közönség szereti a videókat, viszont előfordulhat, hogy számodra az ilyen tartalom előállítása plusz költségekkel jár, vagy túl sok időt igényel. Erre is létezik megoldás. A diavetítés funkcióval a már meglévő képekből tudsz létrehozni egy mozgó médiatartalmat. Így te is alacsonyabb Facebook marketing költségvetéssel számolhatsz, és a felhasználók is elégedettek lesznek.

6. Keresési hirdetés

A Facebook folyamatosan frissíti, fejleszti hirdetési platformját, számos új lehetőséget biztosít. Ilyenek például a keresési hirdetések. Ezek a Facebook marketing hirdetések hasonlók, mint a Google által működtetett Google Ads: a különbség a két hirdetési platform között, hogy Facebookon nem választhatsz kulcsszavakat. A Facebook analizálja az oldaladat, és ez alapján dönt, hogy megjeleníti-e a találati listában.

A Facebook-profillal rendelkezők 15%-a vásárol is az oldalon, ezért a keresési hirdetés remek módja a vásárlók elérésének.

7. Marketplace

A piactér az olyan emberek számára készült, akik nyitottak arra, hogy a Facebookon keresztül vásároljanak. Így könnyebb olyan személyeket találni, akiknek releváns lesz a terméked, szolgáltatásod, és nem fél a közösségi oldalon keresztül vásárlást lebonyolítani. Ráadásul az ide elhelyezett Facebook marketing hirdetések megtalálhatóak a hírfolyamban is, így nyerhetsz egy újabb megjelenési felületet is.

Tudj meg többet a Facebook Marketplace-ről itt.

8. Carousel (körhinta) hirdetés – a Facebook marketing fontos eszköze

Tölts fel körhinta hirdetéseket akár a Hírfolyamba, akár a Messengerbe, a Marketplace-re vagy a Történetek közé. Ezzel a formátummal akár 10 képet vagy videót is megmutathatsz a közönségnek. Minden egyes képhez vagy videóhoz külön linket rendelhetsz hozzá, ami lehetőséget biztosít, arra, hogy az érdeklődő kapcsolatba lépjen veled vagy a webshopoddal.

Ne feledd, a siker nem rögtön mutatkozik meg. Ahhoz, hogy változást észlelj, el kell telnie néhány napnak vagy hétnek. Azonban előfordulhat, hogy megakadsz vagy elbizonytalanodsz. Ha ez történne, keress fel bennünket, a Herz Kreáció csapatát, és elvezetünk téged a siker kulcsához!

Facebook marketing

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.