Ez a platform a legjobban alakítható felület, elemzi a hirdetéseket, kimutatást készít arról, hogy egy-egy reklám milyen sikereket ért el. E szerint tudod alakítani vagy módosítani a hirdetéseket, hogy minél több potenciális vásárlót érhess el. Következzen néhány előny, amiért a Facebook hirdetések kiemelkednek társai közül: 1. Szegmentál Szinte minden korosztályból vannak felhasználók az oldalon. A […]

Ez a platform a legjobban alakítható felület, elemzi a hirdetéseket, kimutatást készít arról, hogy egy-egy reklám milyen sikereket ért el. E szerint tudod alakítani vagy módosítani a hirdetéseket, hogy minél több potenciális vásárlót érhess el.

Következzen néhány előny, amiért a Facebook hirdetések kiemelkednek társai közül:

Facebook hirdetés

1. Szegmentál

Szinte minden korosztályból vannak felhasználók az oldalon. A tagok csoportokra bonthatóak életkor, lakóhely, érdeklődési kör, családi állapot, jövedelem és vásárlási magatartásuk alapján.
Továbbá a Facebook algoritmusokat használ, hogy a különböző csoportokba tartozók releváns tartalmakat lássanak. Tehát képes megtalálni azokat a személyeket, akiket a tiedhez hasonló termékek érdekelhetnek, vagy éppen olyat keresnek.
Ezért hát olyan tartalmat érdemes szerkeszteni, ami megragadja a figyelmet, és meg is marad a fejekben az üzenete. Videókat a legcélszerűbb erre a célra bevetni. Ahhoz, hogy ne legyen tolakodó, érdemes hirdetésgyakoriság-korlátot alkalmazni, amely szabályozza azt, hogy az adott célközönséged milyen gyakran láthatja a hirdetésedet.

2. Kisebb költségráfordítású közösségi média marketing

Ösztönözd a vásárlóidat arra, hogy minél többen értékeljék a termékedet vagy az általad nyújtott szolgáltatást, hiszen a leendő vevők jórészt vásárlói értékeléseket keresnek a vállalkozói oldalakon.
Oszd meg a blogodat, és tegyél közzé hasznos, érdekes információkat, tippeket, stratégiákat, módszereket, amiket te is használsz, így, ez magától generálja majd a több és több látogatót.
Reklámozási felületként használhatod a Messengert is, ezzel még több potenciális vevőt szerezhetsz magadnak.
Térjünk vissza a Facebook videós hirdetéseire. A Social Media Lab tesztelte a különböző képarányokhoz kapcsolódó költségeket. A vizsgálat eredménye szerint a legalacsonyabb költségű az álló képelrendezés volt.
Tehát hogyha szeretnéd ezt a hirdetési formát alkalmazni, de csökkentenéd a ráfordított költséget, használd ki a közösségi oldal adta lehetőségeket, és válaszd a 4:5, függőleges képarányt.

közösségi média marketing

3. Ügyfélszolgálat

Alkalmazd vállalkozói oldaladat ügyfélszolgálatként, kapcsolattartásra az ügyfelekkel, hogy minél több információt tudj közölni a termékedről, minél gyorsabban és gördülékenyebben.
A felület lehetőséget ad automatizált ügyfélszolgálat működtetésére, chatbotok segítségével. Így időt és energiát spórolhatsz meg, és a kiemelt figyelmet igénylő ügyfelekre tudsz összpontosítani. Ezáltal a Facebook-oldalkezelés sokkal egyszerűbb és zökkenőmentesebb lehet.

4. 2 az 1-ben

Ha Facebookon osztasz meg egy tartalmat, akkor azt egyúttal megoszthatod Instagramon is, hiszen a kettő szinte már egyként, egymást kiegészítve működik. Nem szükséges két külön csatornán létrehozni a bejegyzést, elég csak az előbbin, és beállítani egy gomb segítségével, hogy az az utóbbin is megjelenjen. Azonban ezt a módszert érdemes csak akkor használni, ha a célközönséged mindkét platformon jelen van, különben veszít a hatékonyságából.

Összefoglalva, a legfontosabb az, hogy egy figyelemfelkeltő üzenet, kép, videó vagy egy kreatív ötlet segítségével ki kell emelkedned a többi 7 millió hirdető közül. Szerencsére, a Facebook ebben a segítségedre lesz. Analitikai rendszere igénybevételével rendre nyomon tudod követni az éppen futó kampányaidat, hirdetéseidet. Elemzést kapsz arról, hogy melyik tartalmad hány elérést generált és hány aktivitás történt. Figyelemmel tudod kísérni a folyamatot, és ha szükséges, módosíthatod.

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.