A WooCommerce, a WordPress nyílt forráskódú, e-kereskedelembe épülő modulja lehetővé teszi a weboldal-tulajdonosoknak, hogy néhány gyors lépéssel integrálhassanak egy teljesen működőképes online áruházat egy meglévő WordPress-webhelyen – mindezt ingyenesen. Persze sok fizetős funkció is van, amennyiben extra kívánságaink vannak, amivel még dobhatunk az oldalunk minőségén. Mi a WooCommerce? A dedikált e-kereskedelmi weboldalak több száz online […]

A WooCommerce, a WordPress nyílt forráskódú, e-kereskedelembe épülő modulja lehetővé teszi a weboldal-tulajdonosoknak, hogy néhány gyors lépéssel integrálhassanak egy teljesen működőképes online áruházat egy meglévő WordPress-webhelyen – mindezt ingyenesen. Persze sok fizetős funkció is van, amennyiben extra kívánságaink vannak, amivel még dobhatunk az oldalunk minőségén.

Mi a WooCommerce?

A dedikált e-kereskedelmi weboldalak több száz online áruházat tárolnak, általában havi díj ellenében. Ezek a nagy méretű e-kereskedelmi platformok egyszerű eszközöket kínálhatnak a felhasználóknak egy online üzlet létrehozásához és működtetéséhez.

WooCommerce

De ha a platform leáll, vagy ha egy felhasználói fiókot felfüggesztenek vagy törölnek, akkor az üzlet se megy, ami hatással lesz az értékesítésre és a kapcsolatokra, amíg a felhasználó azon dolgozik, hogy új online otthont találjon a vállalkozás számára.

A WooCommerce-honlapkészítés viszont másképp működik, mint az előbb említett társai. Ez egy bővítmény (plug-in), egy kis kódrészlet, amelyet hozzáadunk egy meglévő WordPress-webhely „keretéhez”, amelyet a WordPress-alapkód biztosít.

A telepítés és az aktiválás után ez a bővítmény hozzáadja az elektronikus kereskedelem platformjának létrehozásához szükséges összes elemet egy meglévő WordPress-weboldalhoz, a kapcsolati űrlap kezelésétől egészen az e-kereskedelmi vállalkozás létrehozásáig.

Mivel a WooCommerce telepítve van a saját üzemeltetésű WordPress-weboldalakon, a webhelyek tulajdonosai teljes ellenőrzést gyakorolnak online áruházuk minden aspektusán, díjak és tranzakciós költségek nélkül. A külső megjelenéstől kezdve a speciális funkciókig, például az egyes országokba történő eladási arány kiszámításáig és az elemzés nyomon követéséig, mindent egy helyről kezelhetnek.

A WordPress a WooCommerce-szel stabil, biztonságos megoldást kínál az üzlettulajdonosoknak az online áruházkezelésére. A kiterjesztések széles skálájával és testreszabási lehetőségeivel a WooCommerce is növekszik az üzlet növekedésével, így új funkciókat adhatunk hozzá, amikor csak szükségük van rá. Ráadásul a WooCommerce fejlesztői csapata folyamatos felhasználói támogatást nyújt, prémium frissítéssel, amely még speciálisabb funkciókat kínál.

Alapvető formájában azonban a WooCommerce a következőket tartalmazza:

 • Különböző terméktípusok, szolgáltatások és digitális letöltések sablonjai
 • Különféle biztonságos fizetési módok, például PayPal, Stripe vagy banki átutalások lehetőségei
 • Mobilreszponzív
 • Készletnyilvántartás
 • Pénznem és szállítási kalkulátor minden országban
 • Analytics minden terméktípusra
 • Korlátlan képfeltöltés és termékoldal
 • Teljes bevásárlókosár és pénztárbeállítás

A WooCommerce fejlesztője az Automattic. A cég, aki a WordPress fejlesztésében is jeleskedik és számos hivatalos WordPress-plug-int is fejlesztett már.

A WordPress WooCommerce-bővítmény új vagy meglévő WordPress-webhelyre történő telepítéséhez csak néhány lépés szükséges. Itt megmutatjuk, hogyan.

Készítsd elő webhelyed a WooCommerce számára annak érdekében, hogy a legtöbbet hozd ki a WooCommerce-ből, hasznos előkészíteni a WordPress-weboldalt a funkciók beépítéséhez. A WooCommerce bármilyen WordPress-webhelyre telepíthető, amely kompatibilis a jelenlegi verzióval, és integrálható a legtöbb ingyenes és prémium WordPress-témához.

Viszont azért, hogy az online áruház megjelenése a lehető legjobban sikerüljön, feltétlenül frissítsd a WordPress legújabb verziójára, amely a WooCommerce futtatásához szükséges. Ezután fontold meg a WooCommerce WordPress-tématelepítését.

Ezek a leginkább prémium témájú sablonok, olyan alapvető WooCommerce-elemek támogatására szolgálnak, mint például a termék- és pénztárolók, és úgy vannak kialakítva, hogy reagáljanak a mobil eszközökön történő legjobb megtekintésre. Még akkor is, ha a WooCommerce csak a webhely egy részét foglalja el, érdemes ellenőrizni, hogy a téma összes oldala kompatibilis-e annak elemeivel.

Telepítsd és aktiváld a WooCommerce alkalmazást

 1. A weboldal irányítópultján válaszd a „Bővítmények > Új hozzáadása” lehetőséget a hivatalos WordPress-plug-in könyvtár eléréséhez.
 2. Ezután keresd meg a WooCommerce szoftvert, és kattints a „Telepítés” elemre, hogy azonnal telepítse a weboldaladra. A plug-in telepítése után kattints az „Aktiválás” gombra, hogy hozzáférjen annak elemeihez.
 3. Kezd el testre szabni az üzleted.

Az üzlet beállítása és konfigurálása

A WooCommerce telepítővarázslóval rendelkezik, amely segíti a kirakat legfontosabb aspektusainak gyors és egyszerű konfigurálását.

Ezenkívül lehetővé teszi a webfejlesztési tapasztalattal rendelkező felhasználók számára az áruház manuális konfigurálását, és a további testreszabást.

Bármelyik módszert is választod, preferenciákat állíthatsz be a WooCommerce kulcsfontosságú szolgáltatásaihoz, például terméktípusokhoz, elfogadott pénznemekhez és szállítási módokhoz, valamint testre szabhatod online áruházad megjelenését.

Termékek hozzáadása az áruházhoz

A WooCommerce segítségével szinte bármit eladhatsz, ideértve a szolgáltatásokat, a zene- és a videofájlokat, valamint egyéb digitális és fizikai termékeket.

Termékek hozzáadásához kattints a „Termék hozzáadása” elemre a webhely irányítópultján, és töltsd fel a termékek képeit, leírásait és árait. A WooCommerce lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szükség szerint különféle paramétereket állítsanak be, beleértve a mennyiség-, szín- és stílusvariációkat. Felhasználó címkéket és kategóriákat is hozzáadhatsz az egyszerű kereséshez.

Adj kiterjesztéseket további funkciókhoz

A WooCommerce az alapvető eszközöket tartalmazza az online áruház felállításához, de egyes vállalkozásoknak összetettebb és specifikusabb igényei lehetnek. Ilyen helyzetekben a WooCommerce még inkább testre szabható a különféle kiterjesztésekkel és kiegészítő bővítményekkel.

Csakúgy, mint a WordPress, a világ legnépszerűbb weboldalkészítője és tartalomkezelő rendszere, a WooCommerce a jelenleg elérhető WordPress legnépszerűbb e-kereskedelmiáruház-megoldása, amely az összes online üzlet 40%-át adja.

Ingyenes és könnyen telepíthető minden képzettségi szintű felhasználó számára. A WooCommerce zökkenőmentesen integrálódik a WordPresshez, így létrehozva egy teljesen működőképes e-kereskedelmi üzletet, amely teljesen a Te irányításod alatt áll.

Ha valami különlegest szeretnél, érdemes WooCommerce-fejlesztőhöz fordulni. Vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk!

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.