Ügyfeleink gyakran azt kérdezik tőlünk, hogy a WordPress jó-e a SEO-hoz. A válasz igen! Miután elsősorban blogplatformnak nevezték, a WordPress jó hírnevet szerzett magának, amely szilárd SEO alapot nyújt CMS-ként és jó okkal.

wordpress keresőoptimalizálás

Nem véletlen, hogy a WordPress weboldalak általában jól rangsorolnak a Google-ben. Sikere elsősorban a beépített funkcióknak tulajdonítható, amelyek megkönnyítik a webhely testreszabását, különösen a kevés műszaki tapasztalattal rendelkező vállalkozások vagy szerzők számára.

Sőt, a WordPress automatikusan figyelmeztetést küld minden egyes alkalommal, amikor frissíti a webhelyét, ezzel a legutóbbi blogok felkerülnek a Google keresési eredményei sorába.

Ha segítségre van szükséged a SEO kampány elindításában a WordPress-en, hogy javítsd webhelyed keresési rangsorát, keresd a Herz Kreáció marketing és kreatív ügynökséget bizalommal.

A metaadatok testreszabása egyszerű

A WordPress nemcsak alapértelmezett webhelysablonokat kínál tiszta kóddal, hanem lehetővé teszi az egyes oldalak SEO testreszabását is.

Akár céloldalt, akár blogbejegyzést készítesz (vagy készíttetsz), egyedi címkéket, metaleírásokat és URL-eket hozhatsz létre, amelyek optimalizálva vannak a potenciális ügyfelek által keresett kulcsszavakhoz.

Beépíthetsz egyéni kivonatokat vagy bővítményeket is, attól függően, hogy milyen weboldalt próbálsz építeni.

Gyors betöltési sebesség

Amikor a Google vagy más nagyobb keresőmotor rangsorolást dolgoz ki, akkor figyelembe veszi a webhelysebességét is – amiből WordPress felhasználók hasznot is húzhatnak.

A WordPress honlapok gyors betöltési ideje általában bizonyos kiegészítők révén még gyorsabb lehet, például a weboldalsebesség optimalizálása céljából létrehozott WP Super Cache plugin használatával.

Fontos azonban, hogy tisztában legyél azzal, hogy a betöltési idő függ a weboldalhoz vagy blogokhoz használt sablontól is.

A bővítmények javítják a weboldalad funkcionalitását

A WordPress honlapok tovább testreszabhatóak olyan pluginek kiválasztásával, amelyek javítják a webhely általános funkcionalitását. Vannak olyanok, amelyeket kifejezetten a SEO fejlesztésére ajánlanak – mint például a Yoast WordPress SEO.

A Yoast WordPress SEO egy olyan különösen népszerű beépülő modul, ami különböző lehetőségeket ad az oldaladhoz, melyek elősegítik a kereső optimalizálást, azáltal, hogy a tartalmát a kulcsfontosságú összetevők alapján pontozza. Ezek lehetnek a címkék, a meta leírások és a H1 tagok. A Yoast segítségével XML weboldaltérképet és más funkciókat is létrehozhatsz, amelyek tovább javíthatják az oldalad minősítését.

Yoast SEO

A WordPress webhelyek feltérképezése egyszerű a keresőmotorok számára

A WordPress weboldalak nemcsak könnyen testre szabhatók, hanem egyszerű keretrendszerrel és link-struktúrával is rendelkeznek. Mivel a keresőmotorok ismerik az ilyen típusú webhelyeket, a Google robotjai számára könnyű megtalálni, indexelni és rangsorolni a weboldalad.

WordPress weboldalalak keresőoptimalizálása

Most, hogy azonosítottuk a WordPress különféle tulajdonságait, amelyek SEO baráttá teszik azt, ideje elkezdeni a WordPress honlapod keresőoptimalizálását.

Az első dolog, amit meg kell tenned: győződj meg arról, hogy minden oldal rendelkezik egyedi címkével és metaleírással. Telepíthetsz olyan plugineket is, amelyekkel megbizonyosodhatsz arról, hogy hiányzik-e valamilyen kulcskomponens.

Fontos az is, hogy hozzáférést biztosíts a robotok számára az XML weboldaltérképekhez, mivel ez segít, hogy a honlapod gyorsabban megjelenjen a keresési indexben. Emellett feltétlenül állítsd be a weboldaladon a Google Analytics szolgáltatásait, hogy nyomon tudd követni a látogatóid viselkedését. Sőt, akár tartalmi ötleteket is szerezhet a Google Analytics adataiból.

Ha segítségre van szükséged a WordPress weboldalad megépítésében és keresőoptimalizálásában keresd a Herz Kreáció marketing és kreatív ügynökséget bizalommal.

Ez is érdekelhet

Szálláskezelés felsőfokon

Szálláskezelés felsőfokon

A szállás menedzsment létfontosságú szempont a szálláshely iparban, amely rendkívül időigényes és az önálló kezelése nagy kihívást jelenthet a bérbeadók számára.

Social media – miért légy jelen?

Social media – miért légy jelen?

A kétezres években a tömegmédia csatornáin túl annak közlési módja is megváltozott, a mostmár elsődlegesen okos eszköz alapú közösségi média felületek elterjedésével.

Networking a LinkedIn-en

Networking a LinkedIn-en

A LinkedIn-t számos helyen integrálhatod a marketing stratégiádba. A felhasználók és cégek több különböző céllal használják a LinkedIn-t, melyek közül az egyik a networking.